صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۴۱۷۶
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۰
طالب‌تاش تشریح کرد

عضو هیئت تحریریه مصحف محشی در سلسله برنامه برگی از نور به تبیین آیات ابتدایی سوره مزمل پرداخت.

به گزارش ایکنا، عبدالمجید طالب‌تاش، عضو هیئت تحریریه مصحف محشی در سلسله‌ درس‌گفتارهایی که به مناسبت ماه مبارک رمضان با عنوان ویژه برنامه طرح قرآنی «برگی از نامه نور» که از سوی پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود، به تبیین آیات ابتدایی سوره مبارکه مزمل«يَا أَيُّهَا الْمُزَّمِّلُ قُمِ اللَّيْلَ إِلَّا قَلِيلًا...» پرداخت. 

متن سخنان وی به شرح زیر است: 

بنابر تعابیر متعدد قرآنی، خداوند از انسان خواسته است که در طول روز کار و تلاش کرده و کسب روزی کند، لذا شب را برای استراحت تعیین فرموده است؛ جسم آدمی با خواب تقویت می‌شود ولی روح او چطور؟ آیات اول سوره مزمل دستورالعملی برای تقویت روحی در طول شب دارد.

خداوند به پیامبر(ص) فرموده است، تو که بناست در طول روز به هدایت مردم بپردازی، در شب بیدار بمان و به ذکر خداوند و تلاوت قرآن مشغول باش، بنابراین روح آدمی با راز و نیاز خداوند به آرامش می‌رسد.

این آیات دو دلیل برای این کار ذکر کرده است؛ دلیل اول: إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْئًا وَأَقْوَمُ قِيلًا» است؛ در دل شب هم گام استوار و هم گفتار راست‌تر است و دلیل دوم هم: إِنَّ لَكَ فِي النَّهَارِ سَبْحًا طَوِيلًا» اینکه پیامبر(ص) در طول روز سخت درگیر کارهای روزمره مردم و هدایت آنان و خدمت به ایشان است، بنابراین این آیات یک مدل به ما می‌آموزد که اگر در طول شب به راز و نیاز و مناجات بپردازیم در شب خوابیدن و عبادت زمینه آرامش روحی و جسمی برای ما فراهم می‌آورد تا بتوانیم  در طول روز بهتر تلاش کنیم.

انتهای پیام