صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۶۰۱۲
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۸
محمدعلی خواجه‌پیری:

پیشکسوت قرآنی کشورمان ضمن برشمردن برخی ویژگی‌های شخصیتی و علمی استاد عبدالرسول عبایی گفت: بسیاری از داوران خارجی به اعتبار حضور و دعوت استاد عبایی، در مسابقات قرآن ایران حاضر می‌شدند.

محمدعلی خواجه‌پیری، پیشکسوت قرآنی کشورمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا با اشاره به آشنایی بیش از پنجاه سال با مرحوم عبدالرسول عبایی گفت: استاد عبایی حدود سال ۱۳۴۸ از عراق به ایران آمد و آشنایی من با ایشان از سال ۱۳۵۲ آغاز شد. آن سال‌ها با علامه عسگری همسایه بودیم و استاد عبایی از شاگردان علامه به منزل ایشان رفت وآمد داشت.

وی افزود: این دوستی بعد از آن آشنایی ادامه داشت تا اینکه از حضور ایشان در مسابقات قرآن دانشجویان و طلاب حوزه‌های علمیه که چندین سال مسئول برگزاری آن بودم، استفاده کردیم. همچنین حدود ۱۵ سال در شورای طبع و نشر هم همکاری نزدیک داشتیم. همه این مراودات و ارتباطات باعث شد به شناخت بسیار زیاد از ایشان برسم و برای همین می‌گویم، من در این ۵۲ سال حتی یک عمل مکروه از ایشان ندیدم.

خواجه‌پیری با اشاره به تواضیع بسیار بالای استاد عبایی تصریح کرد: ایشان در حوزه قرآن کریم و در جهان اسلام بسیار مورد توجه بود، بسیاری از داوران قرآن به اعتبار ایشان برای داوری به ایران می‌آمدند و وقتی هم وارد ایران می‌شدند اولین کاری که می‌کردند از استاد سراغ می‌گرفتند.

این پیشکسوت قرآنی کشورمان اظهار کرد: استاد عبایی در وحدت بین شیعه و سنی و به خصوص وحدت بین علمای شیعه و سنی بسیار تلاش کرد و تا جایی که توانست در این زمینه موفق باشد.

وی با تأکید بر اینکه استاد عبایی در عین داشتن سطح علمی بالا هیچ ادعایی نداشت، گفت: نظم و انضباط ایشان فوق‌العاده و تعهد کاری بسیار بالایی داشت. استاد عبایی به دنبال مادیات نبود، اگر بابت کاری حق‌الزحمه‌ای در نظر می‌گرفتند قبول می‌کرد و اگر نمی‌دادند چیزی نمی‌گفت. ایشان بسیار ولایت‌مدار بود هرگاه امام (ره) و مقام معظم رهبری سخنرانی داشتند، ایشان تماس می‌گرفت و از تکلیف‌هایی که این سخنرانی ایجاد کرده است، سوال می‌کرد.

خواجه‌پیری بیان کرد: استاد عبایی با همه اقشار از خانواده تا شاگردان و دوستان و ... بسیار مهربان بود و برای او هیچ فرقی نمی‌کرد، طرف مقابل او از کدام بخش باشد. بسیاری از افرادی که در مراسم تشییع و خاکسپاری حضور داشتند اغلب از شاگردان استاد بودند. این نشان می‌دهد، چقدر ایشان شخصیت ممتاز و جذابی داشته است.

این پیشکسوت قرآنی کشورمان با تأکید بر اینکه فقدان امثال عبایی خسارت سنگینی برای جامعه قرآنی و کل جامعه اسلامی است، اظهار کرد: باید تلاش کنیم ویژگی‌های شخصیتی استاد عبایی را بیشتر برای نسل جوان و نوجوان بازگو کنیم تا این منش و اخلاق و رفتار به عنوان الگو برای جوان‌تر‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در همین راستا شورای تحقیق مرکز طبع و نشر قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران بعد از جلسه‌ای مصوب کرد که کتاب جامعی از زندگی‌نامه و خاطرات اساتیدی همچون استادان عبایی، مولایی، علامی و شهیدی‌پور تهیه شود. رسانه‌هایی مانند ایکنا نیز می‌توانند در معرفی استاد عبایی بیشتر تلاش کنند.

انتهای پیام
مطالب مرتبط