به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابیفرد، خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با دعوت نمازگزاران و خویشتن به رعایت تقوای الهی و ادب در محضر باریتعالی، گفت: در آستانه ورود به نخستین ماه از ماه های حرام سال یعنی ماه ذی القعده قرار داریم. عالم و محدث، شخصیت برجسته جهان اسلام؛ سید بن طاووس میفرماید «ماه ذی القعده، ماهی است که به لحاظ شدت گرفتاری، زمان مناسبی برای رفع ظلم و ستم و گرفتاری است و دعا علیه ظالم بسیار مؤثر است». به گفته این عالم بزرگوار، این ماه از ماه های اجابت دعا نامیده شده است. از این رو باید مراقب اعمال و وظایف خویش در این ماه به طور ویژه باشیم و دعای جدی برای رفع ظلم و ستم از عالم بشریت، از جهان اسلام، از فلسطین مقاوم و غزه مظلوم در دستور کار ما باشد.
وی ادامه داد: عالم بزرگوار و عارف کامل، حضرت میرزا جواد ملکی تبریزی که یک شخصیت استثنایی در تاریخ اسلام و جهان تشیع است و در قلههای رفیع از عبودیت و قرب به خدای سبحان قرار دارد، میفرماید «این ماه، اولین ماه حرام سال است که حتی جنگ با کافران در آن حرام است» در این ماه نباید با کفار جنگ کرد. آیا میدانیم که گناه جنگ با خدا است؟ آیا میدانیم معصیت، غیبت، تهمت، پایمال کردن حقوق انسانها، جنگ با خدای متعال است؟ پس در این ماه مراقب باشیم که خدایی نکرده با معصیت نااگاهانه در مقابل خدای متعال و اولیای او، صفآرایی نکنیم.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به ضرورت توجه به روزهای ماه ذی القعده و دهه نخست ماه ذیالحجه است، گفت: این 40 روز، روزهای ویژهای است. اگر اراده کنیم و تصمیم بگیریم در این 40 روز، یک اربعین مراقبه داشته باشیم، مراقبه در انجام واجبات و ترک محرمات آن هم به طور جدی، مراقبه در اقامه نماز در اوقات و با توجه که حضرت آیتالله بهجت میفرمودند «راه اصلاح امور دنیا و آخرت، اصلاح رابطه با خداست و راه اصلاح با رابطه با خدا، اصلاح نماز است» پس مراقبه جدی برای اقامه شایسته نماز داشته باشیم، به طوری که بهتر از گذشته انجام شود.
وی مراقبه جدی برای دفاع از مظلوم و قرار گرفتن در مقابل ظالم و دفاع از مبانی اسلام را ضروری دانست و تصریح کرد: حجاب معروفی در احقاق حقوق انسانها و در صداقت و راستی و احترام به حقوق فرزند و همسر و احترام به حقوق زنان و پاکدامنی است. پوشش، احترام به حقوق یک بانوی مسلمان و جامعه زنان است. همه باید به آن عاقلانه اهتمام بورزیم. پس این 40 روز را برای انجام عبودیت و بندگی در محضر خدای متعال مراقب باشیم.
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه دهه کرامت با میلاد حضرت معصومه(س)، آغاز میشود، بیان کرد: این دهه فرصت مناسبی برای تحکیم پیوند با مقام ولایت، امامت و عصمت است. حضرت فاطمه معصومه(س) شخصیتی استنثنایی است. علمای قم التزام داشتند که هر روز برای عرض ادب در جوار حرم مطهر این بانو حضور مییافتند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد ابراز کرد: در ایامی هستیم که متعلق به امام صادق(ع) است. آن حضرت سالها پیش از اینکه حضرت فاطمه معصومه (س) دیده به جهان بگشایند میفرمایند «پیامبر اعظم (ص) نیز حرمی دارند و حرم ایشان مدینه است» که باید حکمرانان در کشور سعودی این دو حرم را در اوج امنیت برای عرض ادب به محضر خداوند متعال و پیامبر اعظم (ص) و ائمه بقیع (ع) با رعایت ادب و احترام به زائران خانه خدا فراهم کنند. بعد میفرماید «حرم حضرت علی(ع) نیز در کوفه است و برای ما نیز حرمی است که آن قم است، به زودی بانویی از فرزندان من در این شهر به خاک سپرده میشود که نام مبارک او فاطمه است». لذا قدر بشناسیم و محضر این بانوی بزرگوار عرض ادب کنیم. به لطف خداوند ملت عزیز ما قدرشناس مقام امامت و عصمت و طهارت هستند.
وی در بخش دیگر از خطبه نخست، افزود: امواج پرخروش جمعیت در جوار این مضجع شریف و حرم مطهر، پیام آور پیوند مستحکم و ناگسستنی ملت ایران با مدرسه امامت و ولایت است. این پیوندها باید پیوندهای ما را با یکدیگر مستحکم کند.
حجتالاسلام ابوترابیفرد گفت: اگر میخواهیم ببینم رابطه ما با مدرسه اهلبیت(ع) در چه سطحی از استحکام قرار دارد، باید رابطه خود با قرآن را بسنجیم. اگر میخواهیم بدانیم چه رابطه مستحکمی با قرآن داریم باید بسنجیم که جامعه اسلامی در چه سطحی از وحدت وجود دارد. وحدت و انسجام امت اسلامی، بلندترین کلمه در قرآن کریم است. در سایه وحدت و انسجام ماست که قرآن در متن جامعه حضور پیدا میکند.
وی ادامه داد: تمسک فرد فرد ما به قرآن ممکن است جان و خانواده ما را نورانی کند اما اگر میخواهیم جامعه به نور قرآن و مدرسه اهلبیت(ع) نورانی شود در سایه وحدت و انسجام و چنگ زدن جامعه به قرآن، پیامبر اعظم(ص)، قبله و مدرسه توحید و پیوند با اهل بیت (ع) انجام میشود و مبادا در این زمینه لغزشی رخ دهد.
امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: در روایتی از امام صادق (ع) آمده است «کسی که در نماز جماعت جامعه اهل سنت شرکت کند و در صف اول حضور پیدا کند تا وحدت امت اسلامی را فریاد کند، گویا که در پشت سر پیامبر اکرم (ص) نماز گذارده است». این منطق، مدرسه امام صادق(ع) و منطق کاشف الغطاءها، سیستانیها و بهجتهاست که برآمده از حقایق ناب قرآن و عترت است.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین گامهای بلند و قدمهای تحولآفرین رهبر معظم انقلاب اسلامی در این عصر، خلق عالیترین سطح وحدت در جهان اسلام است. امروز نه تنها ایران اسلامی بلکه امت اسلامی در ایران، عراق، یمن، سوریه، لبنان، شرق و غرب آسیا، همه و همه در این مسیر و با الهام از این نظریه الهام بخش و اقتدار آفرین حرکت میکنند، لذا باید مراقب بود.
حجتالاسلام ابوترابیفرد در پایان خطبه اول بیان کرد: امیدوارم خداوند در سایه حیات دینی و عقلانی راه را برای افزایش اقتدار ملت ایران هموار کند.
خبر در حال تکمیل است.
انتهای پیام