صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۹۴۷۳
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۱

برنامه مکمل‌یاری با ویتامین A با حمایت صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) در کشور در حال اجراست و وزارت بهداشت در حال ارزیابی اثربخشی آن پس از چهار سال اجراست.

به گزارش ایکنا به نقل از وبدا، دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: برنامه مکمل‌یاری با مگادوز ویتامین A از پاییز سال ۱۳۹۹ با هدف ارتقای سلامت کودکان دو تا پنج سال کشور آغاز شده و تاکنون دو میلیون کودک تحت پوشش این برنامه قرار گرفته‌اند.

سازمان جهانی بهداشت با توجه به نقش حیاتی این ویتامین در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی و مرگ‌ومیر ناشی از آن، اجرای برنامه مکمل‌یاری با ویتامین A  را در کودکان زیر پنج سال، به‌ویژه در مناطقی که با کمبود این ریزمغذی مواجه هستند، توصیه کرده است.

یافته‌های مطالعات ملی، از جمله بررسی الگوی تغذیه‌ای خانوارهای ایرانی در دوران همه‌گیری کووید ۱۹ در سال ۱۳۹۹، نشان‌دهنده کاهش چشمگیر مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین A در سطح خانوارهای شهری (۳۱ درصد) و روستایی (۲۴ درصد) است. همچنین داده‌های حاصل از برنامه پایش غذا و تغذیه (سورویلانس) در هشت استان کشور، وجود کمبود ویتامین A در کودکان دو تا پنج سال را تأیید کرده‌اند.

این برنامه با همکاری ۴۳ دانشگاه علوم پزشکی کشور اجرا می‌شود و طی آن، کودکان دو تا پنج ساله‌ای که به مراکز بهداشتی مراجعه می‌کنند، هر شش ماه یک بار یک عدد کپسول سافت ژل ۲۰۰ هزار واحدی ویتامین A دریافت می‌کنند. این مکمل به خوبی در بدن جذب شده و در کبد ذخیره می‌شود تا در طول زمان مورد استفاده قرار گیرد.

مرور سیستماتیک مطالعات بین‌المللی توسط کاکرین در سال ۲۰۱۷ (شامل ۴۷ مطالعه از ۱۷ کشور) و نیز متاآنالیزهای انجام‌شده در سال‌های ۱۹۹۲ و ۲۰۱۱ نشان داده‌اند که مکمل‌یاری با مگادوز ویتامین A می‌تواند میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های عفونی در کودکان را تا ۲۴ درصد کاهش دهد.

براساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اهداف اصلی این برنامه شامل بهبود وضعیت تغذیه‌ای و سطح ویتامین A در کودکان دو تا پنج سال، تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان در برابر بیماری‌های عفونی رایج دوران کودکی، از جمله کووید۱۹، افزایش آگاهی و توانمندی کارکنان حوزه بهداشت در زمینه نقش ویتامین A در سلامت کودکان، ارتقای دانش تغذیه‌ای والدین و جامعه درباره اهمیت مصرف ویتامین A و کاهش نرخ مرگ‌ومیر کودکان در اثر بیماری‌های قابل پیشگیری است.

انتهای پیام