صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۰۹۰۷
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵
آیت‌الله دین‌پرور در جمع اصحاب رسانه خبر داد

رئیس ستاد بزرگداشت دهه امامت و ولایت با تأکید بر اینکه برگزاری این دهه مسئله تشریفاتی نیست، گفت: باید مسئله امامت و ولایت را به شکل کاربردی در جامعه پیاده کنیم و این دهه فرصت خوبی است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، اولین نشست ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید بزرگ غدیر، امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت‌ماه با حضور جمعی از اعضای این ستاد به ریاست آیت‌الله سیدجمال‌الدین دین‌پرور برگزار شد.

در ابتدای این نشست حکم ریاست آیت‌الله دین‌پرور به عنوان رئیس و حسین ظریف‌منش به عنوان دبیر ستاد مرکزی دهه امامت و ولایت قرائت شد و سپس آیت‌الله دین‌پرور طی سخنانی با تاکید بر اینکه دهه امامت و ولایت مسئله تشریفاتی و تبلیغاتی نیست، گفت: بعد از ۴۶ سال از انقلاب با همه دشمنی‌های نظام استکبار این نظام در حال ترقی و پیشرفت است و این فرصت به دست ما آمده که اهداف امامت و ولایت را تحقق ببخشیم.

وی ادامه داد: منظور از اینکه حضرت علی(ع) به امامت و خلافت رسیدند، رسیدن به یک مقام حکومتی نبوده است بلکه هدف همان امامت و ولایت و تحقق اهداف آن بوده است. صدها و هزاران عنوان در خصوص مکتب اسلام وجود دارد اما امام علی(ع) بعد از رسیدن به خلافت فرمودند ما بر پرخوری ظالم و فقر مظلوم کوتاه نمی‌آییم. مشکل مستضعفین در کل دنیا ظلم ظالمان و گرفتاری مظلومان است و امروز این قدرت به مردم ما داده شده که خبرهای اول دنیا در مورد کشور ما است.

آیت‌الله دین‌پرور افزود: ما گام‌های بلندی در ۴۶ سال اخیر برداشته‌ایم؛ اگرچه دشمن می‌خواهد خود ما هم در خصوص پیشرفت‌هایمان به تردید بیفتیم اما باید به یاد داشته باشیم که در زمان آغاز جنگ تحمیلی حتی نمی‌توانستیم سیم خواردار بسازیم اما امرور ۲۰ کشور در صف خرید پهبادهای ما هستند.

پیاده‌کردن کاربردی مسئله امامت و ولایت 

وی در ادامه گفت: قبل از پیروزی انقلاب ما در قم بودیم و حتی یک مجله برای کودکان وجود نداشت که ما مجله دفتر رنگارنگ برای کودکان زرنگ را چاپ کردیم اما یک نسخه که چاپ شد آن را توقیف کردند. در قم مدرسه دخترانه اسلامی نبود ما مجوز گرفتیم و ثبت‌نام کردیم اما پلیس جلوی ما را گرفت؛ اما امروز همه امکانات را داریم و باید مسئله امامت و ولایت را به شکل کاربردی در جامعه پیاده کنیم و این دهه فرصت خوبی برای این کار است.

در ادامه حسین ظریف‌منش، دبیر ستاد مرکزی دهه امامت و ولایت گفت: در طول یک دهه گذشته دهه امامت و ولایت پر رونق‌تر و باشکوه‌تر شده است. سال اول که این دهه را اعلام کردیم به ما گفتند یک روز را جشن بگیرید چرا یک دهه برگزار می‌کنید، مگر قرار است کار خاص و بزرگی انجام دهید؟ اما ما باتوجه به اهمیت غدیر و رهنمودهای امامین انقلاب به این نتیجه رسیدیم که نه تنها ده روز بلکه مدت بیشتری را باید به گفتمان علوی اختصاص دهیم.

وی ادامه داد: نگاه ما این است که دهه امامت و ولایت بزرگداشت بزرگ‌ترین عید ما و اعلام امامت حضرت علی(ع) است. امام راحل فرمودند اگر مردم ما مفهوم غدیر را درک کنند راه را گم نمی‌کنند و در جای دیگر فرمودند غدیر فارغ بین ما و کسانی است که تلاش می‌کنند دین و سیاست را از هم جدا کنند. همچنین فرمودند اگر اهل سنت هم مفهوم غدیر را درک کنند آنها هم این روز را جشن می‌گیرند.

ظریف‌منش با تاکید بر اینکه جهان امروز نیازمند الگوبرداری از سبک زندگی، خانواده‌‌داری، دفاع، مناسبات اجتماعی و ... حضرت علی(ع)است، گفت: دو هدف دهه امامت و ولایت گرامیداشت غدیر و برگزاری جشن و مهمانی‌های عید غدیر و ایجاد یک جریان فکری و فرهنگی برای افزایش فهم فلسفه غدیر و فضایل امیرالمومنین است.

وی با اشاره به اینکه رخ دادن روز غدیر و فضائل حضرت علی(ع) مورد اتفاق اهل سنت و شیعه است، گفت: وحدت فرق با تاکید بر ولایت امیرالمومنین(ع) جزو اهداف ما است و اهل سنت هم در جشن‌ها و مراسم ما شرکت می‌کنند.

غدیر ابزار صدور انقلاب 

ظریف‌منش تصریح کرد: به این دهه و عید غدیر حتی می‌توانیم به عنوان وسیله صدور انقلاب نگاه کنیم. البته باید جشن‌ها توام با معرفت‌افزایی باشد و آموزه‌های علوی در جشن‌ها مطرح شود. مردمی‌سازی مراسم نیز بسیار مهم است و باید سعی کنیم هر کسی به هر روشی می‌تواند در این عید مشارکت کند و دستگاه‌ها باید تسهیل‌گر، ایده‌پرداز و فضاساز باشند.

برگزاری مباهله در دهه امامت و ولایت 

وی به برخی از برنامه‌های دهه امامت و ولایت سال جاری اشاره کرد و گفت: ششمین همایش آثار برتر دانشجویی، همایش سیره علوی، همایش‌های حکمرانی علوی، مدیریت از منظر امیرالمومنین(ع) و ... از جمله برنامه‌های سال جاری است و حتی تا برگزاری مباهله هم می‌توان پیش رفت. امسال مراسم را تا دو روز بعد از عید غدیر و سالروز نزول ایه هل اتی ادامه می‌دهیم و نشست‌هایی در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها و همایشی‌های وحدتی در هرمزگان برگزار می‌شود.

«امیرالمومنین معیار زندگی، الگوی حکمرانی»

ظریف‌منش با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر شعار «امیرالمومنین معیار زندگی، الگوی حکمرانی» را مطرح کرده‌ایم، گفت: با این شعار خواستیم به خانواده‌ها بگوییم سبک‌های نوساخته غربی نمی‌تواند شما را به سعادت برساند و به مدیران بگوییم امیرالمونین(ع) ملاک مدیریت است.

وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می‌شود امسال زمینه کارها وسیع‌تر شود و کمیته‌ها در این راستا شکل خواهد گرفت و امیدواریم چند کار بزرگ ملی را محقق کنیم.

در ادامه نمایندگان سازمان‌ها و نهادهای مختلف پیشنهادهای سازمان متبوع خود را مطرح کردند و پس از آن آیت‌الله دین‌پرور پیشنهاد کرد: ۱۰ جمله قصار را در این ۱۰ روز در فضای مجازی و حقیقی بازنشر کنیم و مسابقه‌ای در خصوص این جملات نیز برگزار کنیم.

ظریف‌منش نیز از سازماندهی کمیته‌ها طی روزهای آینده خبرداد و گفت: مفاهیم مربوط به غدیر بسیار زیاد است و اگر این مفاهیم با مباهله، مهدویت و عاشورا ترکیب شود تاثیر آن به صورت تساعدی بالا می‌رود.

وی با اشاره به اینکه در بنیاد غدیر ۳۰۰ حکمت به صورت نماهنگ در حال تولید است، پیشنهاد کرد کارها و تولیدات به ویژه تولید‌های فرهنگی در فضای مجازی به اشتراک گذاشته شود. 

انتهای پیام