صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۱۹۲۵
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۴
علیرضا رئیسی:

معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: قانون جوانی جمعیت سرعت کاهش جمعیت را کم کرده است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در آستانه آغاز هفته ملی جمعیت طی نشستی خبری با اصحاب رسانه به تشریح برنامه‌های وزارتخانه مطبوع خود پرداخت و گفت: امیدواریم هفته جوانی جمعیت، زمینه هشدار و آگاه‌سازی برای مردم و مسئولان باشد تا جوانی جمعیت را جدی بگیریم.

وی تأکید کرد: جمعیت یک بحث اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و .. است که باید به آن به صورت یک سیستم نگاه کرد که مجموعه اقدامات سیستمی در آن می‌تواند منجر به موفقیت شود.

رئیسی با اشاره به انفجار در بندر شهید رجایی، گفت: تیم‌های سنجش آلایندگی به منطقه اعزام و مادران باردار منطقه شناسایی شدند و به آنها هشدار داده شد که از منزل خارج نشوند و در صورت خروج از ماسک استفاده کنند. تیم‌ها یک هفته پس از انفجار نیز شرایط را بررسی و اعلام کردند که شرایط از نظر آلایندگی عادی است. این مسئله نشان می‌دهد که ما حتی نسبت به دنیا آمدن حتی یک کودک سالم نیز حساس هستیم.

مسئله جمعیت یک مشکل جهانی است

وی با اشاره به اینکه مسئله جمعیت، یک مشکل جهانی است، گفت: کل بودجه سلامت ما کمتر از پنج درصد است در حالی که در کشور مجارستان چهار درصد تولید ناخالص داخلی به مسئله جوانی جمعیت اختصاص داده شده است. در ایران نیز مادران صاحب چهار فرزند از مالیات معاف هستند. کشوری مثل کره جنوبی سقوط جمعیت خود را متوقف کرده است و در کشور ژاپن که به کاهش جمعیت مبتلاست برای افزایش جمعیت روز‌های کاری را کاهش داده‌اند، اما مشکل جمعیت آنها بسیار عمیق است.

رئیسی با اشاره به تشکیل ۹ کمیته در خصوص جوانی جمعیت در وزارت بهداشت و رصد جلسات و اقدامات دانشگاه‌های علوم پزشکی در این خصوص، گفت: از امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت هفته جوانی جمعیت آغاز شده است. ما به ۱۸ هزار خانه بهداشت و بیش از پنج هزار پایگاه سلامت دستورالعمل‌های مربوط به جوانی جمعیت را ارائه کرده‌ایم و تعداد ۴۶۰ مرکز مشاوره ازدواج و فرزندآوری فعال هستند.

وی ادامه داد: آمار ولادت سال گذشته ۹۷۹ هزار و ۹۳۰ نفر بوده است که نسبت به سال گذشته آن یعنی ۱۴۰۲ هفت درصد کاهش پیدا کرده است؛ اما قانون جوانی جمعیت سرعت کاهش جمعیت را کم کرده است. حدود ۶۰ درصد زنان متأهل در سنین بارداری قرار دارند که بیشتر آن‌ها متولدین سال‌های ۵۵ تا ۶۸ هستند و به سرعت در حال خروج از سن باروری هستند. سال ۶۵ در ایران ۱۰ میلیون زن متأهل داشتیم که دو میلیون کودک به دنیا آوردند، اما در سال ۱۴۰۳ 16 میلیون زن متأهل داریم که در سن باروری هستند، اما یک میلیون فرزند به دنیا آورده‌اند.

رئیسی با اشاره به اینکه در کشور با افزایش درصد زایمان سوم، چهارم و پنجم مواجهیم، اما تعداد آنها زیاد نیست، گفت: زنان ۲۵ تا ۳۹ سال بیشترین سهم موالید را در میان زنان ایرانی دارند و با توجه به اینکه تعداد افراد در سن ازدواج کاهش یافته است، آمار ازدواج نیز کم شده است و سن اولین فرزندآوری در آقایان به ۳۲ سال و در بانوان به 27/5 رسیده که سن بالایی است و بر تعداد فرزندان زوج تأثیر منفی می‌گذارد.

این خبر تکمیل می‌شود.

انتهای پیام