به گزارش ایکنا به نقل از halalkhalij، این قوانین بخشی از تلاشهای عربستان برای بهبود مدیریت منابع متبرک و تضمین دسترسی به آب زمزم برای کسانی است که ویزای حج یا عمره دریافت میکنند.
طبق مقررات جدید، مسافرانی که ویزای حج یا عمره ندارند، هنگام خروج از فرودگاه جده از حمل بطریهای آب زمزم منع میشوند.
این اقدام با هدف تضمین توزیع آب زمزم در میان زائران و عمرهگزارانی که به طور خاص برای انجام مناسک به عربستان سعودی سفر میکنند، انجام میشود.
عربستان همچنین برای اطمینان از خالصبودن آب زمزم و توزیع درست آن، چندین پروژه بزرگ را اجرا کرده است که مهمترین آنها پروژه آب زمزم ملک عبدالله بن عبدالعزیز است که بیش از ۷۰۰ میلیون ریال سعودی هزینه داشته است.
این پروژه با هدف تصفیه آب زمزم با استفاده از جدیدترین فناوریها و توزیع آن از طریق مراکز فروش رسمی انجام میشود تا زائران و عمرهگذاران به طور منظم آب با کیفیت بالا دریافت کنند.
همچنین عربستان مقرراتی را در خصوص حمل بطریهای آب زمزم اعلام کرده که بدین شرح است:
زائران و عمرهگزاران هنگام ترک عربستان فقط مجاز به حمل یک بطری ۵ لیتری آب زمزم هستند.
ـ این بطریها باید از مراکز فروش رسمی در مکه و مدینه یا از فروشگاههای تعیینشده در فرودگاهها خریداری شوند. قیمت هر بطری ۵ لیتری آب زمزم ۸.۵ ریال سعودی تعیین شده است.
ـ قراردادن بطریهای آب زمزم در چمدانهای تحویلی مسافران ممنوع است و این بطریها باید طبق دستورالعملهای شرکتهای هواپیمایی جداگانه حمل شوند.
پادشاهی عربستان سعودی مرکز مطالعات و تحقیقات زمزم را تحت نظارت سازمان زمینشناسی عربستان سعودی تأسیس کرده است. این مرکز در تلاش است تا خواص آب زمزم و بهترین راههای حفظ پایداری و کیفیت آن را بررسی کند.
نقاط توزیع در مسجدالحرام، مسجدالنبی(ص) و خروجیهای اصلی نیز تقویت شدهاند تا اطمینان حاصل شود که آب بهراحتی در دسترس زائران قرار میگیرد.
همچنین اماکن ویژهای در مکه و مدینه و فرودگاه بینالمللی «ملک عبدالعزیز» در جده و فرودگاه «امیر محمد بن عبدالعزیز» در مدینه برای فروش بطریهای مجاز آب زمزم در نظر گرفته شده است.
آب زمزم جایگاه ویژهای در میان مسلمانان دارد و پیامبر(ص) آن را «بهترین آب روی زمین» توصیف کردهاند. این چشمه از چاه زمزم در مسجدالحرام مکه سرچشمه میگیرد.
مطالعات علمی نشان داده است که آب زمزم علاوه بر خواص ضد باکتریایی، حاوی مواد معدنی مفیدی مانند کلسیم و منیزیم است و منبع مهمی برای سلامتی و تغذیه به شمار میآید.
انتهای پیام