صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۲۴۹۷
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۳
وزیر ارشاد در یادبود حشمت الحکما:

سیدعباس صالحی در آیین یادبود استاد محمدحسین حشمت‌پور در نمایشگاه کتاب گفت:‌ در بررسی وجوه مختلف زندگی این استاد، باید گفت سخت‌کوشی غیرمتصور و دقت نظر فوق‌العاده در امر تدریس خصوصیات اخلاقی ایشان بود.

به گزارش ایکنا؛ آیین یادبود استاد فقید محمدحسین حشمت‌پور، استاد بزرگ فلسفه و حکمت ظهر امروز 24 اردیبهشت ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، قائم مقام دایره المعارف بزرگ اسلامی و تنی چند از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد. 

در این آیین احمد مسجد‌جامعی، قائم مقام رئیس مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی گفت: به یاد ندارم در مراسمی، سفری و حتی حین راه رفتن، استاد حشمت‌پور، کتاب در کنار خود نداشته باشد.

وی تأکید کرد: فردی با توانمندی ایشان در متن‌خوانی نداریم. در گذشته فرهنگ  متن‌‌خوانی رواج داشت. به عنوان مثال همه گلستان سعدی را می‌‌خواندیم. کسی که این کتاب را به عنوان متن می‌خواند، با ادبیات و اخلاق آشنا می‌شد. این متن‌خوانی در عمق جامعه ایران رواج داشت و  حتی در روستاها و شهرها، شاهنامه خوانده می‌شد؛ استاد حشمت‌پور به موضوع متن‌خوانی توجه ویژه داشت.

مسجد‌جامعی ادامه داد: نزد ایشان مستحبی بالاتر از علم نبود و تلاش‌هایشان در فلسفه، حکمت و زبان و ادبیات فارسی ستودنی است. استاد به هیچ شاگردی نمی‌گفت شاگرد من است؛ او می‌گفت در درس شرکت می‌کند. بسیاری از خصوصیات اخلاقی عرفا در استاد حشمت‌پور قابل لمس بود.

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این آیین تصریح کرد: استاد حشمت‌پور، عالم و معلمی مقدس است. در دیدگاه او، فلسفه تفنن فکری نبود بلکه مقدمه برای تعالی و محراب معنا بود.


سیمایی صراف تصریح کرد: امروز حوصله برای تحقیق و تدبر کم شده اما دقت استاد حشمت‌پور ستودنی بود و در حین تواضع بصیرت داشت. این استاد پژوهش‌های گسترده در خوانش متون داشته است.


وی همچنین با بیان اینکه در آیین‌نامه‌های استخدامی ما چند سال طول می‌کشد تا استادی ارتقا یابد یا استخدام شود، افزود: این مصداق نخبه‌کشی است و ما در وزارتخانه باید در استفاده از ظرفیت اساتید بازنگری کنیم.


سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه در طول حیات استاد حشمت‌پور، تلاش کردیم تا استاد رضایت دهند و نکوداشتی برایشان برگزار شود، افزود: ایشان روحیه خاصی داشتند و این موضوع را به هیچ عنوان نپذیرفتند.


صالحی با بیان اینکه استاد حشمت‌پور از سنین جوانی در محضر اساتید و علمای بزرگ بودند، ادامه داد: در بررسی وجوه مختلف زندگی این استاد، باید گفت سخت‌کوشی غیرمتصور، خصوصیات اخلاقی ایشان بود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: عشق به کتاب و خواندن، از خصوصیات قابل توجه استاد بود. کتاب‌های حوزه تفسیر، اخلاق، حکمت و فلسفه، در لیست تدریس ایشان بود و تقریرهای وی در دروس، منظم و مثال‌زدنی بود.


وی در پایان افزود: استاد حشمت‌پور نشان داد که در دوره کمبود انسان‌‌های بافضیلت، می‌توان با فضیلت زیست.

یادآوری می‌شود؛ استاد محمدحسین حشمت‌پور یکی از نیک‌نام‌ترین مردان اندیشه و حکمت سرزمین عزیزمان ایران، ۱۹ اردیبهشت ماه پس از بیش از نیم قرن تلاش بی‌وقفه در راه آموزش، پرورش و تربیت طلبه و دانشجو، دار فانی را وداع گفت. از این فرزانه روزگار یادگاری‌های علمی و معنوی بسیاری در حوزه‌های حکمت، فلسفه، قرآن، عرفان، منطق و... برای نوشیدن جرعه‌های معرفت به جای مانده است. پیکر این معلم پاکیزه‌سرشت، پرهیزگار و فروتن حوزه و دانشگاه روز گذشته در جوار امام رضا(ع) آرام گرفت. 

انتهای پیام