صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۴۶۴۶
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۶
در نشست بزرگداشت غدیر در مازندران مطرح شد؛

نشست هم‌اندیشی و برنامه‌ریزی بزرگداشت غدیر در مازندران ظهر امروز با حضور آیت‌الله محمد باقر محمدی لائینی، نماینده ولی فقیه در مازندران، برگزار و بر مردمی‌سازی، تبیین رسانه‌ای و توجه ویژه به شعائر و شاخص‌های علوی تأکید شد.

گزارش ایکنا از مازندران، نشست هم‌اندیشی و برنامه‌ریزی بزرگداشت غدیر در مازندران، ظهر امروز چهارم خردادماه با حضور آیت‌الله محمد باقر محمدی لائینی، نماینده ولی فقیه در مازندران، مسئولان، فعالان فرهنگی و نمایندگان نهاد‌های انقلابی برگزار شد.

در این جلسه بر مردمی‌سازی، تبیین رسانه‌ای و توجه ویژه به شعائر و شاخص‌های علوی در دهه امامت و ولایت تأکید شد و نوآوری‌هایی مانند اطعام مردمی و آزادسازی زندانیان غیرعمد نیز مورد توجه قرار گرفت.

در ابتدای جلسه، حجت‌الاسلام عباسعلی ابراهیمی، دبیر بنیاد بین‌المللی غدیر در مازندران، با اشاره به اهمیت ولایت امام علی (ع) و پاسداشت ایام غدیر خم، تأکید کرد: همه برنامه‌های دهه غدیر باید بر سه بعد شخصیتی مولا علی (ع) یعنی بُعد معنوی، بُعد اخلاقی و بُعد حاکمیتی تمرکز داشته باشد.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز به این سه بعد تأکید دارند و فعالان فرهنگی باید این محوریت را در تولید محتوا و تبلیغات خود در نظر بگیرند.

ابراهیمی، نخستین بعد شخصیتی علی (ع) را بعد معنوی ایشان دانست و تصریح کرد: آن حضرت حتی برای لحظه‌ای از یاد خدا غافل نبود و صبر در سختی‌ها را نشانه محبت الهی می‌دانست.

وی در تشریح بعد دوم، بر اخلاق و انسانیت امام علی (ع) در عرصه‌های جنگ، خانواده و عرصه اجتماعی تأکید و نمونه‌هایی، چون گذشت به دشمن در میدان نبرد و عدالت در بیت‌المال را یادآور شد.

دبیر بنیاد بین‌المللی غدیر در مازندران گفت: بعد سوم نیز به نگاه حاکمیتی و ولایت مطلقه اختصاص دارد که باید برای نسل جدید تبیین شود.

وی اجرای پویش‌های مردمی نظیر «نذر قربانی» و «من غدیری‌ام» را گامی مهم در مردمی‌سازی جشن‌ها دانست و از تلاش کمیته امداد و دیگر مجموعه‌ها برای ترویج فرهنگ غدیر در جامعه تقدیر کرد.

ابراهیمی با اشاره به نزدیک بودن ایام شهادت امام جواد (ع) از مسئولان و مردم خواست تا از فرصت دهه غدیر برای ایجاد انسجام و نشاط اجتماعی و مذهبی بهره ببرند و این حرکت را با عشق و هدفمندی پیگیری کنند.

صدا و سیما؛ محور تبیین و تبلیغ غدیر

در ادامه هادی ابراهیمی، مدیر کل صدا و سیمای مازندران، ضمن تقدیر از تلاش‌های بخش‌های مختلف، از همراهی و برنامه‌های صدا و سیمای استان، به‌ویژه در سه حوزه «تبیین، تبلیغ و ترویج» تقدیر کرد.

وی یکی از برنامه‌های ریشه‌دار و مورد استقبال مردم در مازندران، به‌ویژه مناطق روستایی را جشنواره‌های امیرخانی برشمرد که پیش‌تر برگزار شده و در ایام غدیر نیز به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.

ابراهیمی تصریح کرد: هرچه جشن‌ها مردمی‌تر باشد، اثرگذاری آن در اشاعه فرهنگ غدیر بیشتر خواهد بود و صدا و سیما در جهت گسترش تفکر علوی تلاش ویژه‌ای خواهد داشت.

ضرورت تولید محتوای هدفمند و مردمی‌سازی جشن‌ها

حجت‌الاسلام محمد مهدی شریف‌تبار، مدیر کل تبلیغات اسلامی مازندران نیز با اشاره به اهمیت شعار محوری جشن‌های غدیر، نقش آن را در جهت‌دهی محتوایی و رسانه‌ای بسیار مهم دانست و تأکید کرد: جشن‌های خیابانی و کیلومتری غدیر که با حضور خانواده‌ها برگزار می‌شود، مصداق بارز بازتولید ارزش‌ها و نماد‌های دینی و جلوه‌ای از رزمایش همدلی مردم ایران است. 

وی با قدردانی از همراهی نهاد‌های مردمی و شهرداری‌ها در شهر‌های مختلف استان، از ادامه این مسیر و اجرای هرچه مردمی‌تر جشن‌های غدیر خبر داد و طرح اطعام علوی در ۱۱۰ قابلمه بزرگ با مشارکت خیرین برای تأمین هزینه‌ها از دیگر برنامه‌های شاخص امسال است.

آزادسازی زندانیان در دستور کار جشن غدیر

حجت‌الاسلام علی اصغر اصغری، با تأکید بر ضرورت افزایش غنای برنامه‌ها، پیشنهاد داد: آزادسازی زندانیان غیرعمد به‌ویژه از سادات و راه‌اندازی پویش «من غدیری‌ام» با محوریت اطعام مردمی به نام امیرالمؤمنین (ع) در دستور کار قرار گیرد و صدا و سیما نقش اطلاع‌رسانی این حرکت را عهده‌دار شود. 

وی افزود: در همین راستا، همکاری گسترده دستگاه‌های اجرایی، شهرداری‌ها و حوزه‌های فرهنگی و مشارکت خیّرین استان برای برپایی مواکب مرتبط با غدیر و علویون نیز مورد تأکید قرار گیرد.

اصغری با اشاره به اهمیت ایام غدیر، اظهار کرد: جشن غدیر و نام حضرت علی (ع) بالاترین جشن برای بشریت است که اوج تحقق آن با ظهور امام زمان (عج) خواهد بود و در آن زمان اهداف غدیر به طور کامل عملیاتی می‌شود. 

در پایان آیت‌الله محمد باقر محمدی لائینی، نماینده ولی‌فقیه در مازندران، گفت: اگر پس از پیامبر اکرم (ص)، ولایت به حضرت علی (ع) سپرده می‌شد و حاکمیت ولایی مستقر می‌گردید، نعمت الهی به طور تام تحقق می‌یافت؛ اما در شرایط غیبت و خانه‌نشینی ولی خدا این اتمام نعمت رخ نداده است.

لزوم ترویج سبک زندگی غدیری

وی، هدف مشترک همه برنامه‌های غدیر از جمله تلاش‌های بنیاد بین‌المللی غدیر و نهاد دهه غدیر را ترویج فرهنگ علوی و معرفی سبک زندگی غدیری دانست.

محمدی لائینی بر ضرورت برگزاری مراسم عزاداری و جشن‌ها با محوریت ارزش‌افزایی، نظارت بر رفتار‌های غیر فرهنگی و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد و افزود: شادی حقیقی مردم در گرو حل مشکلات اقتصادی و معیشتی جامعه است.

گزارش از علی پاداشی

 
انتهای پیام