صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۸۷۰۹۳
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۲
وحید جلا‌ل‌زاده:

رئیس ستاد مرکزی هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی با ضرورت معرفی جنایات آمریکا در طول 46 سال گذشته، گفت: معرفی ایستادگی ملت ایران در برابر این جنایات، یک وظیفه انقلابی و دقیقاً مصداقی از جهاد تبیین است. لذا دستگاه‌های مختلف نباید این مناسبت را تشریفاتی نبینند.

به گزارش خبرنگار ایکنا، دومین جلسه ستاد مرکزی هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی و بزرگداشت شهدای هفتم تیر صبح امروز، یکشنبه 18 خردادماه، در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.

در ابتدا، حجت‌الاسلام والمسلمین کمال خداداده، معاون امور مراسم و ستادهای شورای هماهنگی، ضمن تبریک عید دهه ولایت و امامت و با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای ترور، گفت: طی این جلسه نمایندگان دستگاه‌ها و تشکل‌های مردم نهاد و شخصیت‌های صاحب‌نظر به ارائه گزارش برنامه‌ها در این هفته بپردازند تا پس از آن به جمع‌بندی برسیم.  

سپس وحید جلال‌زاده، رئیس این ستاد و معاون کنسولی و امور مجلس، ایرانیان وزارت خارجه ضمن قدردانی از همکاری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و دستگاه‌های حاضر در جلسه، گفت: امیدوارم با تلاش همه نهادها، بتوانیم در راستای سیاست‌ها و شعارهای این هفته، اقدامات مؤثری انجام دهیم.

معاون وزیر خارجه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره عنوان هفته افشای حقوق بشر آمریکایی، تصریح کرد: عنوان این هفته، یعنی بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی، دقیقاً برگرفته از تعبیر رهبر معظم انقلاب است و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز بر همین اساس، این هفته را طراحی کرده است.

وی یادآور شد: این هفته از ششم تیرماه، هم‌زمان با سالروز ترور نافرجام رهبر معظم انقلاب در مسجد ابوذر تهران، آغاز می‌شود. در ادامه هفته نیز مناسبت‌هایی همچون سقوط هواپیمای ایرباس ایران توسط ناو آمریکایی، بمباران شیمیایی سردشت، فاجعه هفتم تیر و شهادت جمعی از یاران انقلاب اسلامی، و چند رخداد مهم دیگر گرامی داشته می‌شود.

جلال‌زاده تأکید کرد: البته هدف صرفاً افشای این حوادث نیست، بلکه باید به این واقعیت پرداخت که ایالات متحده در طول ۴۶ سال گذشته اقدامات ظالمانه و یک‌جانبه‌گرایانه متعددی علیه ملت ایران انجام داده که با مفاد بیانیه‌های حقوق بشری خودشان نیز مغایرت دارد.

وی با اشاره به آثار تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران گفت: ملت ایران با عزت و اقتدار در برابر این تحریم‌ها ایستادگی کرده است. این تحریم‌ها در حوزه‌هایی چون دارو و درمان اثرات و آسیب‌های زیادی بر اقشار مختلف، از جمله کودکان، زنان و سالمندان داشته است.

وی افزود: یکی از گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل، سال‌ها پیش گزارشی صریح درباره آسیب‌های انسانی ناشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران منتشر کرد. ایشان چندی پیش نیز در ایران حضور یافت و دیدارهایی با رسانه‌ها و نهادهای مختلف داشت.

جلال‌زاده با بیان اینکه آمریکا در جنگ تحمیلی نیز حامی اصلی رژیم بعث عراق بود، بیان کرد: اقدامات ضد حقوق بشری ایالات متحده نه‌تنها محدود به ایران، بلکه در سطح بین‌الملل نیز تداوم داشته است. جمهوری اسلامی ایران در همه این سال‌ها پرچمدار مبارزه با استکبار جهانی بوده است.

وی در ادامه با اشاره به سفر اخیر خود به آمریکای لاتین گفت: هفته گذشته همراه با رئیس مجلس شورای اسلامی به کشورهای آمریکای لاتین سفر کردیم. مشاهده وضعیت کشورهایی چون ونزوئلا و کوبا برای ما بسیار آموزنده بود. با وجود اینکه این کشورها هیچ فعالیتی در حوزه غنی‌سازی ندارند و یا با حزب‌الله همراه نیستند اما همچنان هدف تحریم‌های آمریکا قرار دارند. هنگامی‌که از آنها سوال پرسیدم، نماینده مجلس کوبا بها ما گفت که آمریکا جز هویت، عزت و استقلال‌شان چیزی از آنها نمی‌خواهد. این جمله دقیقاً وضعیت مشترک کشورهای مستقل را نشان می‌دهد. جمهوری اسلامی ایران نیز، همانند دیگر ملت‌های آزاده، هزینه مقاومت در برابر استکبار را می‌پردازد اما هویت و عزت خود را حفظ کرده است.

رئیس ستاد مرکزی هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی با اشاره به ضرورت هماهنگی‌های استانی در برگزاری پربار برنامه‌های این هفته اظهار کرد: دایره افشای حقوق بشر آمریکایی صرفاً محدود به چند بمب‌گذاری یا سقوط هواپیما در ایران نیست. این پرونده، دامنه‌ای ۴۶ ساله دارد و اگر ما آن را فقط منحصر به اقدامات ضد حقوق بشری آمریکا در ایران کنیم، در واقع بخش بزرگی از واقعیت را نادیده گرفته‌ایم.

وی تصریح کرد: مخصوصاً نسل جوان ما باید با ابعاد مختلف این مسئله آشنا شوند. من در دو دوره قبل که رئیس همین ستاد بودم و در مجلس شورای اسلامی فعالیت داشتم، در مراسمی در بندرعباس شرکت کردم. زمانی که قصد داشتیم با شناوری به محل سقوط هواپیمای ایرباس ایران برویم، راننده قایق جوان ۲۷، ۲۸ ساله‌ای با لهجه بندری از من پرسید: موضوع امروز چیست و کجا می‌رویم؟ اصلاً نمی‌دانست موضوع آن مراسم چیست. من برایش توضیح دادم که چند سال قبل یک هواپیمای مسافربری ایرانی که از بندرعباس برخاسته بود، توسط موشک آمریکایی هدف قرار گرفت و سقوط کرد.

جلال‌زاده تأکید کرد: برای اولین بار آن جوان متوجه شد چه اتفاقی افتاده است. این ماجرا برای من یک زنگ هشدار بود. آموزش‌وپرورش، صداوسیما، منابر، روحانیت، فعالان تبلیغی و فرهنگی، همه باید بدانند که آنچه ما به دلیل سن، تجربه و مطالعه می‌دانیم، لزوماً توسط اقشار دیگر جامعه به‌ویژه نسل جوان، دانسته نمی‌شود.

رئیس این ستاد گفت: در کلاس‌های درس، خصوصاً در بخش تاریخ معاصر، وقتی صحبت از موضوعات دهه شصت یا جنگ می‌شود، می‌بینید که دانشجویی که متولد ۱۳۸۳ یا ۱۳۸۴ است، اصلاً در جریان این مسائل نیست؛ یا مطالعه نکرده یا هیچ‌گاه برایش توضیح داده نشده است.

وی افزود: نشست تیرماه، مربوط به ترور نافرجام مقام معظم رهبری در مسجد ابوذر یا حمله شیمیایی سردشت، موضوعاتی نیستند که صرفاً هر سال تکرار و برگزار شوند. خود من زمانی که استاندار غرب کشور بودم، هر سال در این مراسم‌ها حضور داشتم و حتی شاهد بودم که نمایندگانی از کشور ژاپن نیز در سالگرد بمباران اتمی سردشت شرکت می‌کردند. اینکه ما تصور کنیم تمام جامعه، به‌ویژه جوانان و دانشجویان، در جریان دقیق و جزئی این وقایع هستند، تصور اشتباهی است. بخشی از جامعه ما واقعاً اطلاعی از حوادثی که در بیخ گوش‌شان رخ داده ندارند. بنابراین رسالت ما این است که این هفته‌ها را صرفاً مناسبتی یا تشریفاتی نبینیم.

جلال‌زاده تأکید کرد: معرفی جنایات آمریکا و در عین حال، معرفی ایستادگی ملت ایران در برابر این جنایات، یک وظیفه انقلابی و دقیقاً مصداقی از جهاد تبیین است اما بیشترین مخاطب ما باید نسل جوان باشد؛ نسلی که آن ایام را به دلیل سن‌وسال درک نکرده است.

وی افزود: البته بخش قابل‌توجهی از جوانان ما، آگاه، مطالبه‌گر و مدافع هستند و حتماً مطالعه کرده‌اند. اما بخش دیگری از این نسل، به دلایل مختلف، از این وقایع بی‌اطلاع است. لذا من تقاضا دارم که دستگاه‌های مختلف این مناسبت را همچون سایر برنامه‌های تشریفاتی نبینند.

جلال‌زاده گفت: تقاضای من این است که در مورد این هفته نگاه جدی و انقلابی داشته باشیم و این هفته را هفته جهاد بدانیم. اگر بتوانیم حتی تعداد اندکی را آگاه کنیم و در مسیر افشا و بازخوانی جنایات آمریکا گام برداریم، قطعاً این اقدام مورد تأیید شهدا و رضای الهی خواهد بود.

خبر در حال تکمیل است.

انتهای پیام