صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۰۰۵۱
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۷
حجت‌الاسلام بهرامی تأکید کرد

استاد حوزه علمیه اهواز با تأکید بر لزوم تبیین مبانی جهاد از منظر قرآن گفت: لازم است پایه‌ فکری جوانان و افرادی که تاکنون تجربه‌ای از جنگ و جهاد نداشته‌اند، براساس نگاه قرآن، جهت‌دهی شود، چون قرآن کتابی است که باطل در آن راه ندارد.

به گزارش ایکنا از خوزستان، حجت‌الاسلام امین بهرامی، استاد حوزه علمیه و امام جماعت مسجد امام رضا(ع) اهواز، شامگاه اول تیرماه در مراسم سخنرانی این مسجد ضمن گرامیداشت یاد شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان، با اشاره به موضوع جنگ و جهاد در اسلام گفت: لازم است در این روزها مبانی جهاد را در قرآن مرور کنیم تا پایه‌های اعتقادی جوانان خود را بر منظر قرآن کریم نسبت به جهاد مستحکم شود. کسی که تاکنون تجربه‌ای از جنگ و جهاد نداشته، لازم است پایه فکری او براساس قرآن، جهت‌دهی شود، چون قرآن کتابی است که باطل در آن راه ندارد و سراسر حق و حقیقت است. 

وی در ادامه با طرح این پرسش که «آیا جنگ در اسلام پذیرفته است؟» بیان کرد: حدود ۸۰ جنگ بزرگ و کوچک در تاریخ زندگانی پیامبر(ص) داریم که بعضاً در آیات قرآن و برخی در تاریخ آمده است، ولی این جنگ‌ها با رعایت یک سری موازین حقوقی است که خداوند معین کرده است. ممکن است کسی بپرسد چرا باید وارد جنگ شویم؟ قرآن همیشه فرموده است قبل از جنگ‌ها صحبت کنید یا به تعبیر امروزی، مذاکره کنید تا کار به جنگ کشیده نشود، اما یک وقتی هیچ‌کدام از این راه‌ها جواب نمی‌دهد. همان‌طور که در شرایط کنونی دیدید دولتمردان ما مشغول رفت‌وآمد بودند، اما در این میان، اسرائیل جنگ را شروع کرد. وقتی دشمن چنین اقدامی کند، نشان می‌دهد که فقط زبان جنگ را می‌شناسد.

این استاد حوزه گفت: در قرآن کریم درباره سه جنگ صدر اسلام آیاتی داریم؛ جنگ بدر، حنین و احزاب. خداوند در آیه 123 سوره آل عمران فرمود: «وَلَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ بِبَدْرٍ وَأَنْتُمْ أَذِلَّةٌ» و بی تردید خدا در جنگ بدر شما را یاری داد، در حالی که از نظر ساز و برگ جنگی و شمار نفرات نسبت به دشمن ناتوان بودید. یا در آیه دیگری فرمود: «وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ.»(انفال، 17)

بهرامی با اشاره به پیام این آیات گفت: آنچه به سمت اسرائیل پرتاب می‌شود، اگر خدا نخواهد هیچ‌کدام به محل اصابت نمی‌کند. ما باید توحید را در جنگ ببینیم و تقویت کنیم. در دوران دفاع مقدس جریان دعاهای توسل و برقرار بودن دعای کمیل در برخی سنگرها برای همین بوده است. اگر روحیه توحیدی در جنگ نباشد، شما باختید. چرا ما از شکست اسرائیل و آمریکا سخن می‌گوییم؟ چون توحید و شهادت‌طلبی ندارند. شما نمونه شهید حججی را ببینید که برابر دشمن سر خم نمی‌کند، چون این شهدا متصل به خدا هستند. بنابراین خداوند در این آیه می‌فرماید شما در جنگ بدر ضعیف بودید، عِده و عُده نداشتید اما خداوند شما را نصرت کرد.

وی افزود: درباره جنگ احزاب، خداوند می‌فرماید: «وَ لَمَّا رَأَى الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هٰذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ»(احزاب، 22) سربازان توحیدی وقتی سپاه دشمن را دیدند گفتند این همان جنگی است که خدا و رسول(ص) وعده‌اش را داده بودند، بنابراین نترسیدند و عقب‌نشینی نکردند، بلکه ایمانشان قوی‌تر شد.

این استاد حوزه گفت: در این روزها، برخی افراد با اینکه گاهی اوقات شدیدترین انتقادات را به نظام داشتند، امروز آمده‌اند و دارند حمایت می‌کنند. این مسائل درونی است. ما انتقاد داریم اما امروز دشمن حمله کرده است و باید گوش به فرمان رهبر انقلاب باشیم. اتحاد  و وحدت کلمه که امام خمینی(ره) فرموده بودند در چنین شرایطی مهم و تعیین‌کننده است. این روزها همه انقلاب را از خودشان می‌دانند و به‌صورت خودجوش سعی می‌کنند کمکی در این شرایط داشته باشند، بنابراین این همدلی‌ها و همیاری‌ها را باید قدر دانست.

بهرامی بیان کرد: خداوند در آیات قرآن کریم درباره جنگ حنین می‌فرماید: «لَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ فِي مَوَاطِنَ كَثِيرَةٍ ۙ وَيَوْمَ حُنَيْن» (توبه، 25) خداوند در جبهه‌های زیادی شما را یاری کرد و یکی از آن‌ها، جنگ حنین است که در شرایط سختی بودید. این آیات، نقش خداوند را در یاری جبهه حق و مسلمانان نشان می‌دهد.

وی در پایان با اشاره به توسلات شهدا و توصیه آنها به توسل گفت: اگر امروز می‌بینید ایران مقتدرانه ظاهر شده است، یکی از عوامل آن خدامحوری است. عامل دیگر اتحاد و همدلی مردم و دیگری، مدیریت رهبری مدبر، توانمند، دشمن‌شناس و عالم است که باید قدردان این نعمت‌ها باشیم.

انتهای پیام