صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۰۶۷۰
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۴

اعلام آتش‌بس بین جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی با واکنش گسترده سران کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی مواجه شد.

به گزارش ایکنا، پس از اعلام آتش‌بس بین جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی مقامات کشورها و سازمان‌های مختلف نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند. 

عربستان سعودی

عربستان از اعلام رئیس جمهور آمریکا درباره دستیابی به توافق برای آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و ایران استقبال کرد.

وزارت خارجه عربستان امروز سه‌شنبه ضمن استقبال از سخنان دونالد ترامپ درباره دستیابی دوطرف درگیر در منطقه به توافق برای آتش‌بس، تلاش‌های صورت گرفته برای کاهش تنش را ارج نهاد.

در بیانیه وزارت خارجه عربستان آمده است: پادشاهی عربستان امیدوار است در مرحله بعد شاهد پایبندی همه طرف‌ها به آتش‌بس و خودداری از توسل به زور یا اشاره به آن باشیم و این توافق، در بازگرداندن امنیت و ثبات به منطقه و دور نگه داشتن آن از خطر ادامه یافتن تنش‌ها سهیم باشد.

عربستان در این بیانیه بر موضع ثابت خود مبنی بر حمایت از گفت‌وگو و ابزارهای دیپلماتیک برای حل اختلافات و مناقشات منطقه‌ای بر اساس اصل احترام به حاکمیت کشورها و تثبیت امنیت و ثبات و رفاه و شکوفایی در منطقه و جهان تأکید کرد.

ترکیه

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پیش از عزیمت به لاهه، هلند برای شرکت در نشست سران کشورهای عضو ناتو در جمع خبرنگاران در فرودگاه گفت: آتش‌بس دائمی باید در اسرع وقت در غزه برقرار شود، حملات اسرائیل متوقف شود و کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه مجاز باشد.

وی افزود: اقدامات بی‌ملاحظه اسرائیل که از فلسطین شروع می‌شود و به لبنان، سوریه، یمن و در نهایت ایران گسترش می‌یابد، کاملاً غیر قابل قبول است.

رئیس جمهور ترکیه از گزارش‌های مربوط به توافق آتش‌بس اسرائیل و ایران استقبال کرد و از هر دو طرف خواست تا آتش‌بس را به طور کامل رعایت کنند و ادامه داد: ما قاطعانه به موضع اصولی خود که دیپلماسی را در اولویت قرار می‌دهد، ادامه خواهیم داد. ما از خبر توافق طرفین بر سر آتش‌بس استقبال می‌کنیم. ما قاطعانه به موضع اصولی خود که احترام به قوانین بین‌المللی و اولویت دادن به دیپلماسی است، ادامه خواهیم داد.

اردوغان در جمع خبرنگاران گفت: باید که به دیپلماسی فرصتی داده شود تا دست‌هایمان را از روی ماشه برداریم. بازیگران جهانی باید اقدامات مؤثری برای پایان دادن به این دیوانگی انجام دهند. در غیر این صورت، نه تنها منطقه ما، بلکه تمام جهان هزینه آن را خواهد پرداخت.

مصر

وزارت خارجه مصر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: برقراری آتش‌بس می‌تواند نقطه عطفی مهم برای پایان دادن به رویارویی نظامی میان دو طرف و بازگرداندن آرامش به منطقه باشد.

در این بیانیه آمده است: آرامش کنونی فرصتی واقعی برای پایان دادن به چرخه تشدید تنش‌ها و حملات متقابل میان طرف‌های درگیر است و می‌تواند شرایط مناسبی را برای احیای تلاش‌های سیاسی و دیپلماتیک با هدف دستیابی به یک راه‌حل جامع برای تنش‌های موجود فراهم آورد.

وزارت خارجه مصر بیان کرد: قاهره از هر دو طرف، یعنی اسرائیل و ایران، خواسته است به طور کامل به آتش‌بس پایبند باشند و در این مرحله حساس، بالاترین درجه خویشتنداری را به کار گیرند و اقداماتی را اتخاذ کنند که به تقویت آرامش و کاهش سطح تنش کمک کند تا امنیت و ثبات منطقه و سلامت ملت‌های آن حفظ شود.

در این بیانیه آمده است: مصر از این گام مهم به سوی آرامش قدردانی می‌کند و یادآور می‌شود که پیش از این نیز بارها و بارها، از طریق تماس‌های مستقیم و فشرده با تمامی طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، از آغاز بحران خواستار آتش‌بس و کاهش تنش شده بود.

این کشور همچنین بر ادامه تلاش‌های دیپلماتیک خود با هماهنگی شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی، با هدف تثبیت آتش‌بس، حمایت از روند آرامش و تلاش برای دستیابی به یک راه‌حل پایدار برای بحران‌هایی که امنیت منطقه را تهدید می‌کنند، تأکید کرد.

در پایان این بیانیه آمده است: مصر بار دیگر تأکید دارد مسئله فلسطین همچنان محور اصلی درگیری‌ها در منطقه است و دستیابی به راه‌حلی عادلانه و جامع برای آن، تنها راه تضمین امنیت و ثبات پایدار در منطقه و سراسر جهان خواهد بود و این راه‌ حل باید آرمان‌های مشروع ملت فلسطین را محقق سازد و بر اساس تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای چهارم ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی شرق قدس و مطابق با قطعنامه‌های بین‌المللی مرتبط و طرح صلح عربی بنا شود.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به اجرا شدن آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و گفت که از آنچه در رابطه با ایران اعلام شده است، استقبال می‌کند.

وی بدون اشاره به همکاری همیشگی و داوطلبانه ایران با دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل اظهار داشت که از سرگیری همکاری با آژانس اتمی کلید یک توافق موفقیت‌آمیز است.

گروسی افزود: من به وزیر امور خارجه ایران نوشتم که این گام می‌تواند به یک راه‌حل دیپلماتیک درخصوص مسئله قدیمی مربوط به برنامه هسته‌ای منجر شود.

مدیرکل آژانس همچنین گفت که پیشنهاد برگزاری یک دیدار در اسرع وقت را مطرح کرده است.

تشکیلات خودگردان فلسطین 

حسین الشیخ، معاون رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد: ما از آتش‌بس میان ایران و اسرائیل استقبال می‌کنیم و خواهان توقف تجاوزهای متوالی علیه ملت فلسطین به طور عام و به ساکنان غزه به شکل خاص هستیم.

معاون رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بیان کرد: ما خواهان آغاز یک روند سیاسی هستیم که به پایان اشغالرگی اسرائیل و اجرای قوانین بین‌المللی و مشروعیت بین‌المللی منجر شود.

انتهای پیام