صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۲۵۷۴
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۱
حمیدرضا مستفید:

مؤلف و مدرس علوم و فنون قرآن کریم در مورد زنده‌یاد استاد سیدمحمدباقر حجتی، گفت: اقبالی که امروزه از علوم قرآن و حدیث در دانشگاه‌های کشور به عمل می‌آید را باید مدیون زحمات و پیگیری‌های این استاد فقید بدانیم.

حمیدرضا مستفید، مؤلف و مدرس علوم و فنون قرآن کریم در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا، با ابزار تأسف عمیق از درگذشت استاد فقید حجت‌الاسلام و‌المسلمین سیدمحمدباقر حجتی، گفت: در مقطعی از دوران تحصیلات عالی در رشته علوم قرآنی از محضر ایشان به عنوان استاد مشاور بهره‌مند بودم و در طول دوره‌های مختلف تحصیلی از کارشناسی تا دکترا نیز از نزدیک با ایشان انس و الفت داشته‌ام.
 
وی ادامه داد: زنده‌یاد استاد حجتی از جمله پیشکسوتان و چهره‌های شاخصی بود که اساساً باید راه‌اندازی رشته علوم قرآن و حدیث در فضای رسمی دانشگاهی را مرهون تلاش‌های ایشان دانست، این در حالی است که رشته تخصصی این استاد فقید حکمت و فلسفه بود.
 
مستفید تصریح کرد: با وجود تفاوت‌های ماهوی میان فلسفه و علوم قرآنی اما همانگونه که اشاره شد، عشق و علاقه‌ای که استاد حجتی نسبت به علوم قرآنی داشت، موجب شد، در مسیر تأسیس این رشته در دانشگاه لحظه‌ای از تلاش باز نایستد و با فراهم آوردن مقدمات و زیرساخت‌های نظری و دانشگاهی، پیشنهاد راه‌اندازی این رشته را مطرح نماید، پیشنهادی که مورد تأیید و پذیرش وزارت علوم وقت قرار گرفت و به این ترتیب زمینه راه‌اندازی این رشته دانشگاهی فراهم آمد.
 
مؤلف و مدرس علوم و فنون قرآن کریم تأکید کرد: به واسطه جریانی که استاد فقید سیدمحمدباقر حجتی آغازگر و منشأ آن در دانشگاه‌ها بود، امروزه شمار بسیاری از دانش‌پژوهان با علاقه فراوان در این رشته به تحصیل اشتغال دارند و گروهی از دانش‌آموختگان پیشین نیز به تربیت شاگرد و دانشجو پرداخته و یا در حوزه پژوهش‌های قرآنی مشغول فعالیت علمی هستند.
 
وی بیان کرد: بی‌تردید تمامی این دستاوردها و توفیقات علمی مرهون عزم راسخ، اراده استوار و مجاهدت‌های کم‌نظیر آن استاد فرزانه است. 
 
مستفید در مورد ویژگی‌های شخصیتی استاد حجتی نیز گفت: از جمله ویژگی‌های برجسته شخصیت علمی استاد حجتی، باید به روحیه پژوهشگری عمیق، پشتکار بی‌وقفه و اهتمام در ورود به عرصه‌هایی اشاره کرد که شاید در ابتدا با فضای علمی و تخصصی ایشان سازگار نبود، اما با جسارت علمی و علاقه‌مندی ویژه قدم در این راه نهاد.
 
مؤلف و مدرس علوم و فنون قرآن کریم در پایان اظهار کرد: این همان روحیه‌ای است که سبب شد، افق‌های نوینی را پیش روی این عرصه علمی بگشاید و راهی جدید در نظام آموزش عالی کشور پدید آورد. 
انتهای پیام