صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۲۶۱۱
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۲
حجت‌الاسلام رضایی اصفهانی:

رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی(ص) با بیان اینکه مرحوم آیت‌الله حجتی عمری را در خدمت به قرآن و گسترش قرآن‌پژوهی در عرصه دانشگاهی کشور گذراند گفت: خدمات قرآنی ایشان در ایجاد رویکرد آکادمیک به قرآن کریم در فرهنگ و آموزش عالی ایران، سنت حسنه ماندگاری است که هرگز فراموش نخواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی، رئیس مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی(ص) در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه خبر درگذشت خادم قرآن، آیت‌الله دکتر سید محمدباقر حجتی، استاد دانشگاه تهران و قرآن‌پژوه برجسته ایران در ایام شهادت سالار شهیدان غمی بر ایام غمبار ما افزود، گفت: ایشان عمری را در خدمت به قرآن و گسترش قرآن‌پژوهی در عرصه دانشگاهی کشور گذراند و صدها شاگرد تربیت کرد و صدها پایان‌نامه را با راهنمایی‌های خود به ثمر نشاند.

رضایی اصفهانی اضافه کرد: کتب گران‌سنگ ایشان سال‌ها متن درسی رشته‌های علوم قرآن و حدیث شد و مطمئنا خدمات قرآنی ایشان در ایجاد رویکرد آکادمیک به قرآن کریم در فرهنگ و آموزش عالی ایران، سنت حسنه ماندگاری است که هرگز فراموش نخواهد شد و پاداشی بزرگ در محضر صاحب‌القرآن و اهل بیت(ع) دارد.

استادجامعه المصطفی تصریح کرد: ایشان مصداق روایت مشهور است که فرمود: إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ؛ بنده در ایام تحصیل در دوره دکتری توفیق درک محضر ایشان را داشتم و از خرمن علم، اخلاق و اخلاص ایشان همچون شاگردان دیگرش بهره بردم.

وی افزود: براساس رویکرد آکادمیک ایشان و با استمداد از تراث عظیم حوزه‌های علمیه به‌ویژه آثار گران‌سنگ آیت‌الله معرفت و علامه طباطبایی و... و با کمک اساتید خرمن این بزرگان ده‌ها رشته و گرایش قرآن و حدیث در ایران و در مراکز دانشگاهی و حوزوی و از جمله در جامعه‌المصطفی(ص) ایجاد شد و امروز سرآمد جهان شده است.

رضایی اصفهانی با اشاره به فهرست مختصری از خدمات و مجاهدت‌های علمی ‌دکتر حجتی، ادامه داد: ایشان چهره ماندگار علوم  اسلامی و انسانی جمهوری اسلامی ایران، استاد ممتاز دانشگاه تهران، مولف تفسیرکاشف (چاپ شده در ۸ جلد) و مؤلف و مترجم حدود ۵۰ کتاب در حوزه‌های علوم قرآن، علوم حدیث، تفسیرقرآن،  علوم تربیتی و... بودند.

مدیرانجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه گفت: آیت‌الله حجتی، بنیانگذار رشته‌ علوم قرآن و حدیث در دانشگاه‌های کشور بود و تربیت ده‌ها تن از استادان کنونی گروه‌های علوم قرآن و حدیث کشور، عضویت در مجمع اللغة العربیه کشور سوریه،  عضویت در چندین دوره از هیئت‌های امنای دانشکده‌های علوم قرآنی، دانشکده علوم حدیث، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و... از جمله افتخارات علمی ایشان است.

مدیر مرکز تخصصی قرآن امام علی(ع) در خاتمه این ثلمه را به جامعه قرانی کشور و شاگردان  ایشان تسلیت گفت و تأکید کرد: برای ایشان رضوان الهی و علو درجات و برای خانواده محترمشان اجر و صبر از درگاه الهی درخواست داریم و از طلاب و دانشجویان رشته‌های قرآنی و حدیثی انتظار می‌رود جای خالی استاد را پر کنند و راه علمی ایشان را ادامه دهند.

انتهای پیام