صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۴۷۲۷
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۵
استاد مالزیایی در وبینار ایکنا:

استاد علوم سیاسی دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی گفت: جنگ اخیر آسیب‌پذیری‌های اسرائیل از جمله دفاع هوایی این رژیم، محدودیت‌ها و وابستگی بیش از حد آنها به حمایت غرب و نیز ضعف روحی صهیونیست‌ها را برجسته کرد.

به گزارش ایکنا، وبینار بین‌المللی «عزت و اقتدار ایران؛ پیامی فراتر از موشک‌ها» با حضور رئیس جهاددانشگاهی و تعدادی از اساتید دانشگاه‌های مختلف جهان بعدازظهر امروز، 28 تیرماه در محل خبرگزاری ایکنا برگزار شد.

این وبینار به دنبال جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اسرائیل و آمریکا علیه ایران به همت خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به محورهایی چون «دفاع مشروع ایران در منظومه حقوق بین‌الملل»،  «عملیات وعده صادق ۳ و تغییر معادلات راهبردی منطقه» و «ترور دانشمندان؛ سند مظلومیت ایران و ناقض قوانین بین‌الملل» پرداخت.

این وبینار با حضور پروفسور علی منتظری، رئیس جهاددانشگاهی و استاد تمام دانشگاه به عنوان مهمان استدیو مبین ایکنا و در بخش مجازی به‌صورت برخط با ارائه جمعی از استادان دانشگاه‌ها و تحلیگرانی از کشورهای مختلف برگزار شد.

طلال عتریسی، استاد دانشگاه لبنان؛ دانیال یوسف، استاد علوم سیاسی دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی؛ دینا سلیمان، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه پاجاجاران اندونزی و ایاد ابوناصر، تحلیلگر فلسطینی سخنرانان بخش مجازی این وبینار بودند.

دانیال یوسف، استاد علوم سیاسی دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی در سخنرانی ویدئویی خود تصریح کرد که اقدامات اسرائیل در ترور دانشمندان هسته‌ای ایران محکوم است و دیگر کشورهای مسلمان نیز نباید در مورد چنین جنایات و نقض قوانین بین‌المللی ساکت باشند. همه کشورهای مستقل باید نگران چنین اقداماتی باشند که همه را در معرض تهدید قرار می‌دهد. ایران تلاش می‌کند از خود دفاع کند و علم و تکنولوژی خود را با وجود کمبود سرمایه‌گذاری توسعه دهد که این می‌تواند به عنوان یک الگو برای کشورهای اسلامی و کشورهای در حال توسعه مورد تحسین واقع شود.

در ادامه ویدئوی سخنرانی این تحلیلگر مالزیایی را با زیرنویس فارسی مشاهده می‌کنید.

متن کامل سخنرانی دانیال یوسف از این قرار است:

من دانیال بن محمد یوسف، استاد مدعو و مدیر مرکز مطالعات صلح، گفت‌وگو و بیگانه‌هراسی در دانشگاه اسلامی مالزی هستم. از من خواسته شده تا در مورد سه موضوع این وبینار صحبت کنم که شامل دفاع مشروع ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی، هدف قرار دادن دانشمندان و برنامه هسته‌ای ایران و تأثیر عملیات وعده صادق 3 بر منطقه است.

اجازه دهید با تکرار موضع رسمی دولت مالزی آغاز کنم که نخست‌وزیرمان، انور ابراهیم در مورد حق دفاع ایران در برابر تجاوز اسرائیل و اعلام همبستگی مالزی با ایران بیان کرد. او همچنین اقدامات اسرائیل در کشتن دانشمندان به‌ویژه دانشمندان فعال در برنامه هسته‌ای ایران را محکوم کرد و از دیگر کشورهای مسلمان خواست در مورد چنین جنایات و نقض قوانین بین‌المللی ساکت نباشند. همه کشورهای مستقل باید نگران چنین اقداماتی باشند که همه را در معرض تهدید قرار می‌دهد. 

ما همچنین مقاومت ایران را ستایش می‌کنیم و در واقع اینکه چگونه ایران تلاش می‌کند از خود دفاع کند و چگونه علم و تکنولوژی خود را توسعه می‌دهد با وجود کمبود سرمایه‌گذاری به عنوان یک الگو برای کشورهای اسلامی و کشورهای در حال توسعه. در عین حال دورویی قدرت‌های غربی و استانداردهای دوگانه آنها را در محکوم کردن انتقام ایران و سکوت آنها در برابر حمله اسرائیل که به دروغ حمله پیشگیرانه خوانده شد؛ محکوم می‌کنیم. 

بسیار روشن است و شواهد نشان می‌دهد که ایران در این جنگ، طرف مدافع بود نه مهاجم. باید به فتوای صادر شده در ایران اشاره کنم که این کشور هرگز از توانایی هسته‌ای خود برای ساخت بمب‌های کشتار جمعی استفاده نخواهد کرد. اسرائیل قبلاً نیز با ترور دانشمندان و متخصصان هسته‌ای که برای برنامه هسته‌ای ایران مهم بودند، عامل بالا گرفتن تنش‌ها بوده است.

گسترش حمله این رژیم به زیرساخت‌ها، بیمارستان‌ها، ساختمان تلویزیون و مناطق مسکونی منجر به قربانی شدن شهروندان شد. بر اساس قوانین بین‌المللی حفاظت از جان غیرنظامیان لازم است. مثلاً کمیسیون بین‌المللی قضات(ICJ) می‌گوید هدف قرار دادن غیرنظامیان به هر نحوی غیر قابل توجیه است به‌ویژه در قالب تروریسم دولتی. 

به هیچ دلیلی نباید دانشمندان برای رسیدن به هر هدفی، ترور شوند. انتقام ایران را می‌توان دفاع از خود به شمار آورد. هدف قرار دادن پایگاه‌های نظامی و اطلاعاتی در تل‌آویو یا مراکز موساد در هرتزلیا و حیفا مشروع بوده است. آنها به چند مرکز و مؤسسه تحقیقاتی که ارتباط نزدیکی با فعالیت‌های نظامی اسرائیل داشتند و از آن حمایت می‌کردند از جمله مراکز ساخت پهپادهای هوش مصنوعی و مراکز تکنولوژی‌های پیشرفته (بدون هیچگونه تلفات غیر نظامی) حمله کردند.
عملیات وعده صادق 3 توانایی ایران در دفاع از خود را با موفقیت ثابت کرد. در واقع ایران وارد جنگی اجتناب‌ناپذیر برای دفاع از حاکمیت و سرزمین خود شد.

 

هدف قرار دادن دانشمندان و زیرساخت‌های غیرنظامی نقض قوانین بین‌المللی است

 
پیام ایران بسیار واضح است؛ اگر تجاوز اسرائیل متوقف شود، ما هم حملات را متوقف می‌کنیم. ایران خود را قربانی تجاوز اسرائیل می‌داند. به حق چنین است. هدف ایران خروج هر چه سریع‌تر از جنگ است و با وجود درگیری‌های جاری همیشه در را به روی مذاکره باز می‌گذارد.
 
البته آتش‌بس، تبادل موشک را متوقف کرد، اما انتظار می‌رود که جنگ در آینده به اشکال دیگر ادامه یابد. با این حال، باید تأکید شود که حمله اسرائیل، به‌ویژه در هدف قرار دادن دانشمندان و زیرساخت‌های غیرنظامی، نقض قوانین بین‌المللی است.
 
در عین حال، ما هیچ اطلاع واقعی از میزان خسارتی که به تأسیسات هسته‌ای ایران وارد شده است نداریم. بنابراین، مشخص نیست که آیا اهداف اسرائیل و غرب در این زمینه محقق شده است یا خیر.
 
خانم‌ها و آقایان، برادران و خواهران، همزمان نمی‌توانم به عملیات وعده صادق ۳ اشاره نکنم. فکر می‌کنم چندین دستاورد وجود دارد که می‌توان به آنها اشاره کرد. 
اول اثربخشی برنامه موشکی ایران است. این واقعیت که آنها قادرند اهدافی را در فاصله هزار کیلومتری با وجود سیستم‌های دفاع هوایی پیشرفته که به‌طور مشترک بین اسرائیل، ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه توسعه یافته‌اند هدف قرار دهند یک دستاورد مهم و یک نیاز بزرگ فناوری برای ایران است؛ این عملیات همچنین راه را برای دوران جدیدی از بازدارندگی هموار می‌کند. به این معنا که سیستم دفاعی اسرائیل آنقدر که قبل از این جنگ تصور می‌شد غیرقابل نفوذ نیست.
 
به علاوه این جنگ مردم ایران از اقوام متنوع و با وجود اختلافات داخلی را متحد کرد. همچنین تاب‌آوری مردم ایران را نشان داد. من فکر می‌کنم همچنین برخی مسائل مربوط به امنیت اطلاعاتی و همچنین تأثیر احتمالی عناصر ستون پنجم وجود دارد که باید به آن پرداخته شود. 
 
از سوی دیگر این جنگ همچنین آسیب‌پذیری‌های اسرائیل از جمله دفاع هوایی، محدودیت‌ها، وابستگی بیش از حد آنها به حمایت غرب و ضعف روانی آنها را برجسته کرد. چنانکه در هنگام درگیری، می‌توانید ببینید که تعدادی از غیرنظامیان اسرائیلی به دلیل ترس از تشدید اوضاع شروع به ترک سرزمین‌های اشغالی کردند.
 
اکنون آتش‌بس به معنای پایان تنش نیست. ما شاهد تشدید و توسعه این وضعیت به اشکال مختلف خواهیم بود. در آینده، بی‌ثباتی وجود خواهد داشت. 
 
نکته پایانی اینکه این جنگ یک یادآوری آشکار از نیاز فوری همه طرف‌ها، به‌ویژه قدرت‌های ریاکار غربی و اسرائیل، به رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه و اعمال این قوانین به طور برابر، اولویت دادن به حفاظت از جان غیرنظامیان و زیرساخت‌ها و همچنین داشتن مسئولیت‌های اخلاقی مربوط به حفاظت از تحقیقات علمی و همچنین حمایت از یک نظم جهانی بود که در آن قوانین بین‌المللی رعایت می‌شود. جان غیرنظامیان باید محافظت ‌شود و دستیابی به دانش پایدار و صلح‌آمیز مورد حمایت قرار گیرد. توسعه در گفت‌وگو است نه در درگیری.
 
با این تفاصیل، آرزو می‌کنم که بحث کاملی بین سخنرانان این وبینار در این باره صورت گیرد و همچنین برای پایداری و موفقیت مردم ایران دعا می‌کنم و سخنرانی‌ام را در اینجا به پایان می‌رسانم «و لله الهدایه. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.»
 
انتهای پیام