صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۹۵۵۵۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۳

گروه بین‌الملل: امروز، شنبه، 18 اردیبهشت، یکی از قدیمی‌ترین مساجد بوسنی پس از 15 سال بازسازی و مرمت، بازگشایی خواهد شد.



به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روزنامه «ینی شفق» ترکیه، مسجد «فرهادیه» یکی از قدیمی‌ترین مساجد بوسنی که در طی جنگ 1993 این کشور آسیب دیده بود، پس از 23 سال بار دیگر مورد استفاده نمازگزاران قرار می‌گیرد.

این مسجد که در شهر «بانیا لوکا»ی بوسنی قرار دارد، برای اولین بار کار مرمت و بازسازی آن در سال 2001 میلادی توسط «اتحادیه اسلامی بوسنی و هرزگوین» آغاز شد، اما چندی نگذشته بود که به دلیل عدم وجود امکانات کافی کار مرمت این مسجد به تعلیق درآمد.

در سال 2014 میلادی «آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه» بار دیگر کار بازسازی و مرمت را از سر گرفت و پس از گذشت 2 سال امروز این مسجد با حضور «احمد داوود اغلو»، نخست‌وزیر و «محمد گورمز»، رئیس سازمان امور دینی ترکیه و همچنین با شرکت سیاستمداران برجسته‌‌ای چون «باقر عزت بگوویچ»، رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین و «میلوراد دودیک»، رئیس‌جمهور صرب بوسنی بازگشایی می‌شود.

مسجد «فرهادیه» یکی از قدیمی‌ترین مساجد بوسنی و نمونه زیبایی از معماری اسلامی است که در نیمه دوم قرن شانزدهم میلادی بنا شده‌ است.

این مسجد در سال 1993 میلادی با کار گذاشتن دینامیت در داخل آن توسط صرب‌ها ویران شده بود.

گفتنی است، در جنگ 1993 بوسنی؛ 832 مسجد و عبادتگاه، 69 مرکز آموزس قرآن کریم، 37 آرامگاه و 405 اثر تاریخی و دینی دیگر نیز تخریب شده است.





نظرات بینندگان
شاهین
|
|
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۹
نمی‌دانم مسجد ‘فرهادیه’ در شهر ‘بانیا لوکا’ی ‘بوسنی‌هرزه‌گوین’ که امروز بازگشایی شد، چرا نام فارسی دارد؟ اما می‌دانم که اولین تفسیر غزلیات حافظ به‌نام ‘شرح سودی’، که حدود دویست سال پس از درگذشت حافظ در چهار جلد به‌نگارش در آمده، به‌قلم ‘احمد سودی بوسنَوی’ متوفی 1000 ه‍.ق. از اهالی ‘سارایِوُو’ می‌باشد !