صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۵۸۱۰۷
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۲

رهبر کاتولیک‌های جهان در ادامه سفر خود به عراق امروز در شهر موصل، مرکز استان نینوا تأکید کرد که عراق مهد تمدن‌ها به دست کسانی که چهره اسلام را مخدوش کردند، مورد هجمه‌های غیرانسانی قرار گرفت.

به گزارش ایکنا به نقل از بغداد الیوم، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان امروز، 17 اسفند در محل ویرانه‌هایی از کلیسای حوش البیعه شهر موصل، مرکز استان نینوا حضور یافت و پس از برگزاری مراسم نیایش به سخنرانی پرداخت.

پاپ که از روز جمعه سفر خود به عراق را آغاز کرده است، در سومین روز سفر خود وارد شهر اربیل، مرکز منطقه کردستان عراق شد و پس از دیدار با مقامات این منطقه عازم شهر موصل شد.

پاپ اعظم قدس امروز در کلیسای حوش البیعه، بخش قدیمی موصل مرکز استان نینوا گفت: در موصل آثار جنگ به وضوح پیداست و این درد شدیدی است که یک کشوری که مهد تمدن‌هاست، به دست کسانی که چهره اسلام را مخدوش کردند در معرض طوفانی غیرانسانی قرار گیرد.

پاپ ضمن تقدیر از استقبال گرم اهالی موصل از او گفت: شما مصیبت‌های آوارگی‌های اجباری خانواده‌ها از شهر موصل را برایمان روایت کردید. این خسارتی بزرگی است که برآورد آن برای یک جامعه غیرممکن است و به ضعف بافت دینی متنوع این منطقه منجر می‌شود؛ اما من همزیستی مسالمت‌آمیز میان مسلمانان و مسیحیان در موصل را می‌ستایم و از همه برای تقویت برادری و مدارا تشکر می‌کنم.

او ماهیت موصل را هم‌زیستی میان اقوام مختلف دانست و گفت: ما از همه دعوت‌ها برای بازگشت خانواده‌های مسیحی به شهر موصل استقبال می‌کنیم.

پاپ ادامه داد: اینجا آثار جنگ به وضوح پیداست. شهروندان موصل در معرض خط تروریسم بودند و امروز با وجود هر اتفاقی، تأکید می‌کنیم که برادری قوی‌تر از درگیری است و برادری و صلح قوی‌تر از جنگ است و صدای صلح، قوی‌تر از صدای نفرت‌پراکنی و جنگ است.

او در پایان گفت: در اینجا برای همه قربانیان و به خصوص قربانیان جنگ دعا می‌کنیم و خواهان تحکیم صلح، دوستی و برادری میان همگان هستیم.

 کشیش مارتن، از کلیسای العذراء درباره اهمیت سفر پاپ فرانسیس به موصل گفت: سفر پاپ به موصل برای بازگرداندن حیات به این شهر است، چیزی که پاپ در نیایش خود و نطق خود در موصل بر آن تأکید کرد.

وی افزود: پاپ برای آبادانی موصل در وسط حیاط کلیسایی که توسط تروریست‌های داعشی تخریب شده است، نیایش برگزار کرد و امروز نگاه دنیا به این شهر بود. ویرانه‌ها برای همه آشکار بود و رسانه‌های دنیا این اتفاق امروز را پوشش دادند.

او در عین حال سفر پاپ را شروع خوبی برای آبادانی موصل و بازگشت اهالی آن به این شهر شد.

 پاپ با اشاره به اینکه برای سفرش به عراق همکاری‌های بزرگی صورت گرفت، گفت: از مسیحیان می‌خواهیم به مناطق سکونت خود در نینوا بازگردند.

وی در عین حال تأکید کرد کاهش تعداد مسیحیان در خاورمیانه آسیب بزرگی است.

پاپ فرانسیس سپس کلیسای حوش البیعه را به مقصد قرقوش ترک کرد تا در کلیسای الطاهره الکبری یکی از بزرگ‌ترین کلیساهای عراق مراسم  دعا و نیایش را برگزار کند.

جامعه مسیحیان عراق، کشوری با ۴۰ میلیون جمعیت اکثریت مسلمان، از ۱.۵ میلیون نفر قبل از حملۀ سال ۲۰۰۳ میلادی به عراق برای سرنگونی صدام حسین که به رهبری آمریکا انجام شد، به حدود ۴۰۰ هزار نفر کاهش یافته است.

موصل مرکز استان نینوا  و دومین شهر بزرگ عراق است. گروهک تروریستی داعش در واپسین ساعات ۹ ژوئن ۲۰۱۴،شب ۱۰ ژوئن (شب ۲۰ خرداد) پیرو پیشروی به شمال عراق، کنترل شهر موصل را به دست گرفته بود.در پی این حمله ۵۰۰۰۰۰ نفر از ساکنین موصل خانه‌های خود را ترک کردند. داعش موصل را مرکز خلافت خودخوانده خود در عراق اعلام کرده بود.

اما نیروهای عراقی از ۱۹ فوریه ۲۰۱۷ بازپس‌گیری موصل را آغاز کردند و بخش‌های زیادی از آن را آزاد کردند. نخست وزیر عراق در ۹ ژوئیه ۲۰۱۷ به صورت رسمی آزادی موصل را اعلام کرد.

رسانه‌های عراق همچنین ویدئوی جدیدی از دیدار روز گذشته پاپ با آیت‌الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعه را منتشر کردند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به نقل از یک مقام دینی در نجف اشرف گفت که از اتفاقات نادر در این دیدار این بود که آیت‌الله سیستانی برای استقبال از پاپ به دم در اتاق محل حضور خود رفت در حالی که در خصوص دیگر زوار معمولاً نشسته و منتظر مهمانش است.

به گفته این منبع، نکته دیگر اینکه پاپ و همراهانشان برای ورود به اتاق آیت‌الله سیستانی کفش خود را بیرون آوردند و با چای و بطری‌های یک بار مصرف آب پذیرایی شدند.

این منبع گفت که در طول این دیدار که حدودا 40 دقیقه به طول انجامید، بیشتر آیت‌الله سیستانی صحبت کرد.

منبع مذکور گفت که در پایان دیدار وقتی پاپ ایستاد، دستان آیت‌الله سیستانی را فشرد و در کمال دقت به سخنان پایانی این مرجع عالیقدر گوش فرا داد و قبل از ترک آنجا وقفه‌ای کرد و نگاهی دیگر به چهره آیت‌الله سیستانی انداخت.

در خصوص روز نخست سفر رهبر کاتولیک‌های جهان به عراق و دیدار او با مقامات عراقی هم ویدئوی جدیدی از دیدار پاپ با برهم صالح، رئیس جمهور عراق  و هدایای وی به این رهبری دینی منتشر شده است.

انتهای پیام
مطالب مرتبط