در این دیدار دو طرف درباره مسائل اسلامی مسیحی و امکان برگزاری نشست سالانه مشترک میان ارامنه و ایران در سال 2022، بحث و گفتوگو شد.
دو طرف همچنین درخصوص روابط جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان و نقش محوری و تأثيرگذار تهران در دفاع از مسائل مختلف منطقه گفتوگو و بر ضرورت همکاری و همفکری برای مقابله با توطئهها و تفرقهافکنیها تأکید کردند.
جاثلیق آرام كشیشیان با اشاره به ریشهها و پیوندهای تاریخی روابط ارامنه و ایران، گفت: ما ایران را دوست و برادر لبنانیها میدانیم، به همین دلیل انتظار داریم جمهوری اسلامی ایران در این شرایط سخت، به حمایتها و کمکهای خود به لبنان ادامه دهد.
عباس خامهیار ضمن تبریک فرارسیدن سال نو میلادی و تولد حضرت عیسی(ع) بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور دوست لبنان، همواره حامی و پشتيبانی اين كشور بوده است.
خامهیار همچنین بر ضرورت توسعه مناسبات دو کشور در همه زمینهها به ویژه در عرصه فرهنگی تأکید کرد و با اشاره به وضعیت ارمنیهای ایران گفت: ارامنه در میان اقلیتهای مذهبی ایران از جایگاه ویژهای برخوردارند.
وي در ادامه با بیان اینکه لبنان نماد گفتوگو و همزیستی مسالمتآمیز میان گروهها، طوائف و ادیان گوناگون است، تصریح کرد: ما از لبنان به عنوان کشور دوست دفاع میکنیم همانگونه که از سایر کشورهای عربی و اسلامی در برابر متجاوزان و سلطهجویان دفاع کردیم و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نکردیم به طوریکه بسیاری از جوانان ما در دفاع از مسیحیان در سوریه و عراق جان خود را از دست دادند و به شهادت رسيدند.
رایزن فرهنگی کشورمان به روند عادیسازی میان رژیم های عربی و رژیم اشغالگر قدس نیز اشاره کرد و گفت: عادیسازی روابط با اشغالگران، امنیت و ثبات منطقه را به خطر میاندازد.
خامهیار با بیان اینکه ملتهای عرب همواره با عادیسازی چنين روابطی مخالفند، گفت: در جام ملتهای عرب که اخیرا در قطر برگزار شد، تماشاگران عرب بارها با شعارهایی از فلسطین حمایت کردند، موضوعی که نشان داد مسئله فلسطین همچنان مسئله اول جهان عرب و جهان اسلام است.
خامهیار در پایان به رسم یادبود، یکی از قدیمیترین نسخههای خطی عهد جدید بشیطتا(به زبان سریانی) را که از کتب مقدس مسیحیت است و از سوی مؤسسه «سپيده ماندگار ايرانيان» كشورمان تهيه و هديه شده را به جاثلیق آرام كشیشیان اهدا کرد.
رهبر ارامنه حوزه سیلیسی نیز ضمن تشکر و قدردانی از رایزنی فرهنگی ایران به خاطر این هدیه مقدس، حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از ارامنه در تمام نقاط جهان را ستود و از رایزن فرهنگی ایران در لبنان خواست سلام و تحیات خود را به رهبری و مسئولان و رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ابلاغ کند.
جاثلیق آرام كشیشیان همچنین هدیه دریافتی از رایزنی فرهنگی را یکی از با ارزشترین هدایای زندگیاش برشمرد و از این اقدام جمهوری اسلامی ایران بسیار خرسند شد و به وجد آمد.
پس از پایان گفتوگو، رایزن فرهنگی به همراه سيدمحمدرضا مرتضوی وابسته فرهنگی کشورمان در لبنان از موزه ارامنه در کیلیکیه بازدید کردند.
انتهای پیام