صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۲۰۳۵۲
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۱

حجت‌الاسلام علی رجبی، حافظ کل قرآن با روشی نوین و در قالب محتواهایی بکر اقدام به ارائه تدبر و فهم چینش حکیمانه و مهندسی نیایش 38 صحیفه سجادیه با عنوان «عذر تقصیر» در قالب اینفوگرافیک کرده است.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی رجبی، حافظ و مدرس حفظ قرآن با بهره‌گیری از ساختار و روشی جدید به ارائه محتواهای تدبری در قرآن در قالب اینفوگرافیک پرداخته است.

بنابر گفته وی که کار علمی و فکری این طرح‌ها را انجام داده است، «طراحی این اینفوگرافیک با مهندس نصیری از مدیران ارشد مجموعه سایپا و مدیران انجمن اسلامی سایپا است که سال‌ها در جلسه تدبر در قرآن من حضور داشتند و به دلیل علاقه‌مندی به مباحث تدبری ارائه شده، آن‌ها به صورت اینفوگرافیک طراحی شده است».

دورنمایی از دعای 38 صحیفه سجادیه

همه افراد جامعه اسلامی نسبت به هم حقوقی دارند که رعایت آن‌ها لازم است. افراد چه حقوقی بر گردن ما دارند؟ مظلوم، کسی که به ما نیکی می‌کند، کسی که از ما عذرخواهی می‌کند، کسی که گناه یا عیبش بر ما آشکار می‌شود؛ در صورت رعایت نکردن حقوق این افراد، وظیفه ما چیست؟

در دعای 38 صحیفه سجادیه می‌خوانیم «اللَّهُمَّ إِنِّي أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ» پوزش خواهی از کوتاهی در حقوق مردم (دغدغه‌های یک انسان موحد)؛

  • کوتاهی در یاری نرساندن به مظلوم «مِنْ مَظْلُومٍ ظُلِمَ بِحَضْرَتِي فَلَمْ أَنْصُرْهُ»
  • کوتاهی در ناسپاسی و از احسانی که در حقم شده و شکرش را بجا نیاوردم «وَ مِنْ مَعْرُوفٍ أُسْدِيَ إِلَيَّ فَلَمْ أَشْكُرْهُ»
  • کوتاهی در نبخشودن عذرخواه (از بدکننده‌ای که از من پوزش خواسته و عذرش را نپذیرفته‌ام) «وَ مِنْ مُسِي‏ءٍ اعْتَذَرَ إِلَيَّ فَلَمْ أَعْذِرْهُ»
  • کوتاهی در مقدم داشتن خود بر دیگران (به خاطر نیازمندی که از من درخواست کرد و او را بر خود مقدم نداشتم) «وَ مِنْ ذِي فَاقَةٍ سَأَلَنِي فَلَمْ أُوثِرْهُ»
  • کوتاهی در عدم رعایت حقوق دیگران «وَ مِنْ حَقِّ ذِي حَقٍّ لَزِمَنِي لِمُؤْمِنٍ فَلَمْ أُوَفِّرْهُ»
  • کوتاهی در نپوشاندن خطای برادران ایمانی «وَ مِنْ عَيْبِ مُؤْمِنٍ ظَهَرَ لِي فَلَمْ أَسْتُرْهُ»
  • کوتاهی در عدم نهی از منکر در مجلس گناه(از هر معصیتی که برایم پیش آمده و از آن دوری نجستم) «وَ مِنْ كُلِّ إِثْمٍ عَرَضَ لِي فَلَمْ أَهْجُرْهُ»

عذرخواهی و پشیمانی، راهی برای اصلاح آینده و عذرخواهی از تمامی موارد هفتگانه فوق «أَعْتَذِرُ إِلَيْكَ -يَا إِلَهِي- مِنْهُنَّ وَ مِنْ نَظَائِرِهِنَّ اعْتِذَارَ نَدَامَةٍ يَكُونُ وَاعِظاً لِمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنْ أَشْبَاهِهِنَّ»

دو شرط اساسی توبه حقیقی پیشمانی بر لغزش‌هایی که گرفتارش شدم «نَدَامَتِي عَلَى مَا وَقَعْتُ فِيهِ مِنَ الزَّلَّاتِ» و تصمیم جدی‌ بر ترک گناهانی که پیش‌آیند «وَ عَزْمِي عَلَى تَرْكِ مَا يَعْرِضُ لِي مِنَ السَّيِّئَاتِ».

توبه (و بازگشت به لطف و رحمت تو) که برایم موجب عشق تو گردد، ای دوستدار بازگشت‌کنندگان «تَوْبَةً تُوجِبُ لِي مَحَبَّتَكَ، يَا مُحِبَّ التَّوَّابِينَ».

« إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ»(سوره بقره/آیه 222)

یادآور می‌شود، پایگاه اطلاع‌رسانی حجت‌الاسلام علی رجبی به نشانی https://fslt.ir در دسترس علاقه‌مندان است.

انتهای پیام