صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۵۷۰۶۴
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۰:۳۴
سوره‌های قرآن/ ۵۸

در قرآن کریم از مؤمنان واقعی خواسته شده تا به «حزب الله» بپیوندند. هر چند کلمه «حزب» امروزه به یک واژه اعتقادی ـ سیاسی تبدیل شده است اما از نگاه قرآن این واژه مربوط به یک فضای فکری و دینی است و مربوط به نژاد و زبان خاصی نمی‌شود؛ بنابراین هر انسانی در هر جای دنیا می‌تواند عضوی از «حزب الله» باشد.

به گزارش ایکنا، پنجاه و هشتمین سوره قرآن کریم «مجادله» نام دارد. این سوره با 22 آیه در جزء بیست و هشتم قرآن کریم قرار گرفته است. این سوره که مدنی است در ترتیب نزول، صد و ششمین سوره‌ای است که بر پیامبر(ص) نازل شده است.

نام‌گذاری این سوره به نام «مجادله»، به دلیل شکایت زنی از همسرش نزد پیامبر اسلام(ص) است. این شکایت و اعتراض به دلیل نوعی طلاق صورت گرفت.

ویژگی خاص سوره مجادله این است که در تمام آیاتش کلمه «الله» آمده است. این ویژگی فقط در سوره مجادله دیده می شود.

محتوای سوره مجادله را می‌توان به سه بخش تقسیم کرد:

  • بخش اول به قوانین مربوط به طلاق در دوران قبل از اسلام می پردازد و سپس نظر اسلام را در این مورد بیان می کند و قوانین طلاق را در مسیر درست قرار می دهد.
  • همچنین در بخش دوم به مسائل مربوط آداب و اخلاق همنشینی و رفت و آمد با دیگران اشاره می کند از جمله سخن گفتن با پیامبر(ص) و همچنین احترام گذاشتن و جادادن به کسانی که تازه وارد مجلس می‌شوند.
  • در آخرین بخش، رفتار منافقان را بررسی می کند. کسانی که در ظاهر همراه و همسو با اسلام و اهداف اسلامی هستند اما با دشمنان اسلام مخفیانه رابطه دارند. در این سوره به مسلمانان تاکید می شود که از همراه شدن با گروه منافقان خودداری کنند؛ گروهی که در این سوره به «حزب شیطان» توصیف شده است. همچنین به مسلمانان واقعی توصیه به دوست داشتن در راه خدا و دشمنی کردن در راه خدا می کند و برای حضور در «حزب الله» دعوت می‌کند.

در این آیه منظور از «حزب الله» گروه و نژاد و زبان و منطقه خاصی نیست بلکه اشاره به مومنان راستینی دارد که با دشمن خدا دوست نمى‌شود و کارهایشان در راه خداست بنابراین هر مؤمن مقاوم و استواری، در هر جای دنیا و با هر زبانی که باشند جزو «حزب الله» هستند.

تلاوت فرازی از  آیه 13 سوره مجادله توسط استاد شحات محمدانور

أَأَشْفَقْتُمْ أَنْ تُقَدِّمُوا بَیْنَ یَدَیْ نَجْوَاکُمْ صَدَقَاتٍ ۚ فَإِذْ لَمْ تَفْعَلُوا وَتَابَ اللَّهُ عَلَیْکُمْ فَأَقِیمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّکَاةَ وَأَطِیعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ ۚ وَاللَّهُ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ

انتهای پیام