صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۲۲۶۱۷
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۱
در کتابی منتشر شد

کتاب «بلاغت دیجیتال» با اشاره به چالش‌های پیش‌روی حوزه بلاغت که ریشه در تحولات عصر جدید دارد، با ارائه شواهد متعدد در حوزه نظر و عمل، به معرفی متفاوت از این مفهوم پرداخته است.

به گزارش ایکنا؛ کتاب «بلاغت دیجیتال» نوشته داگلاس ایمن است که با عنوان اصلی «Digital rhetoric:theory, method, practice» در سال ۲۰۱۵ منتشر شده است و در حال حاضر حسین داوری و ابوطالب ایرانمهر آن را به فارسی ترجمه و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر کرده است.

«بلاغت دیجیتال» به‌عنوان یک حوزه میان‌رشته‌ای با چندین حوزه دیگر همچون بلاغت و نوشتن، نگارش، ارتباطات فنی، مطالعات بازی‌های رایانه‌ای، سوادپژوهی، مطالعات رسانه (و رسانه‌های نوین)، تعامل انسان و رایانه و سایر حوزه‌های میان رشته‌ای مانند اینترنت‌پژوهی ارتباط نزدیکی پیدا کرده است.

این کتاب ضمن ارائه پیشینه تاریخی مفهوم بلاغت، روند شکل‌گیری و تحولات بلاغت دیجیتال را به تصویر کشیده است؛ تجارب و تلاش‌های نویسنده در تبیین این مفهوم و البته ارزیابی و نقد دیدگاه‌های همتایان وی در این عرصه به جامعیت و جذابیت اثر افزوده است.

مترجم اثر در معرفی آن چنین نوشته است: «کتاب حاضر را می‌­توان یکی از شاخص‌­ترین آثار در این حوزه برشمرد که با بهره­‌گیری از پیشینه موضوع و نگاهی ارزیابانه به روش‌ها و اطلاعات مطرح موجود در حوزه‌های علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم اطلاعات و ... به معرفی بلاغت دیجیتال (به عنوان موضوعی نوین که ریشه در تحولات حوزه ادبیات، رایانه و ارتباطات دارد) می­‌پردازد. این کتاب با اشاره به چالش‌های پیش‌روی حوزه بلاغت که ریشه در تحولات عصر جدید دارد، با ارائه شواهدی متعدد در حوزه نظر و عمل، به معرفی متفاوت از این مفهوم پرداخته است.

با توجه به طرح نشدن این موضوع در آثار موجود داخلی و جدید بودن آن، ترجمه این اثر می‌تواند باب جدیدی پیش‌روی فعالان حوزه پژوهشی، آموزشی و در شاخه‌هایی، چون ارتباطات، ادبیات، زبان‌شناسی، علوم رایانه و ... بگشاید.

طرح جلد اصلی کتاب

در فصل نخست تعریفی از «بلاغت دیجیتال» ارائه شده که ابتدا به پیشینه تاریخی بحث بلاغت و تحولات آن تا عصر نوین پرداخته و در این گذر زمینه شناسایی جایگاه بلاغت دیجیتالی و البته اهمیت آن را از منظری متفاوت فراهم آورده است که آن را از حوزه تعمیم‌یافته بلاغت و از حوزه‌های مربوط به آن یعنی عمدتاً سواد دیجیتال و رسانه‌های نوین متمایز می‌کند. این بخش پس از طرح تعاریفی کاربردپذیر برای کتاب، استدلالی برای دیدگاه بلاغت دیجیتال به‌عنوان یک حوزه علمی مشخص ارائه می‌دهد.

فصل دوم، نظریه‌های بلاغت دیجیتال و روابط آنها با نظریه بلاغت کلاسیک و نوین را بررسی می‌کند و مفاهیمی نوین را در این بخش ارائه می‌دهد. فصل سوم نیز به روش‌های پژوهش برای بلاغت دیجیتال، بررسی روش‌های کنونی مطالعات بلاغی و نوشتاری، روش‌های سایر حوزه‌ها که ممکن است در پژوهش بلاغت دیجیتال کاربرد داشته باشند و ضرورت توسعه روش‌های پژوهشی جدید «ذاتاً دیجیتال تولید شده» می‌پردازد.  

فصل چهارم این کتاب مجموعه‌ای از مطالعات موردی و نمونه‌هایی در جامعه نوین غربی ارائه می‌دهد که بر بلاغت دیجیتال به‌عنوان کاربرد‌های آن از منظر آموزش، پژوهش و اجرا تمرکز دارند.  

انتهای پیام