صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۰۳۷۴
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۸
صادق عباسی:

استاد دانشگاه فرهنگیان در سلسله درس گفتارهای «برگی از نامه نور» به تبیین آیه شریفه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُحَرِّمُوا طَيِّبَاتِ مَا أَحَلَّ اللَّهُ لَكُمْ وَلَا تَعْتَدُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ» پرداخت.

به گزارش ایکنا، صادق عباسی، استاد دانشگاه فرهنگیان در سلسله درس گفتارهایی که به مناسبت ماه مبارک رمضان با عنوان ویژه برنامه طرح قرآنی «برگی از نامه نور» از سوی پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود، به تبیین آیه شریفه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُحَرِّمُوا طَيِّبَاتِ مَا أَحَلَّ اللَّهُ لَكُمْ وَلَا تَعْتَدُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ» پرداخت.
 
متن سخنان استاد دانشگاه فرهنگیان به شرح زیر است:

کلمه طیب بر چیزی اطلاق می‌شود که با آن محیط و جایگاهی که به‌کار می‌رود تناسب و سازگاری داشته باشد؛ خداوند چیزی را که به ما حلال می‌کند حتما باید طیب باشد یعنی اگر چیزی بر ما حرام نشده است طیب و استفاده از آن رواست و ما حق نداریم حلال خدا را حرام کنیم. 

خداوند قبل از آن که بفرماید چه کارهایی را نکنید و چه چیزی را استفاده نکنید تعیین می‌کند که چه کارهایی را باید بکنیم و چه چیزهایی را باید بخوریم و اگر ما حلال خدا را حرام کنیم لاجرم به حرام می‌افتیم؛ این نکته بسیار مهمی است که قرآن بر آن تاکید دارد و امروز هم خوب است ما از کلام الله مجید این نکته را یاد بگیریم.

امیرمؤمنان(ع) فرمودند هیچ بدعتی در دین ایجاد نمی‌شود مگر آن که جای سنتی تنگ شود؛ در حیطه حلال و حرام هم این‌طور است و اگر یک حلالی را حرام کنیم در حقیقت جای یک حلال را خالی و جای یک سنت دیگر را تنگ کرده‌ایم. 

انتهای پیام