صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۷۵۲۸۳
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۵
در دیدار نوروزی جامعه قرآنی تأکید شد؛

ایجاد کرسی آزاداندیشی، توجه به فرهنگ ایرانی در فعالیت‌های قرآنی، مشارکت در تدوین و نشر خاطرات پیشکسوتان و اساتید قرآنی و برقراری اتحاد میان فعالان قرآنی، توجه و پرداخت مؤثر به نقش زنان در عرصه فعالیت‌های قرآنی و مطالبه‌گری جامعه قرآنی در ایجاد یک تشکل صنفی از جمله موارد درخواستی مدعوین دیدار نوروزی جامعه قرآنی بود که ایکنا می‌تواند در راستا تحقق آنها، فعالیت رسانه‌ای داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، دهمین دیدار نوروزی جامعه قرآنی به همت خبرگزاری بین‌المللی قرآن، عصر روز گذشته دوشنبه 18 فروردین‌ماه در محوطه باز خبرگزاری با حضور جمعی از مسئولان، کارشناسان، صاحب‌نظران و اساتید قرآنی کشور برگزار شد.


بیشتر بخوانید؛

دهمین دیدار نوروزی جامعه قرآنی برگزار شد


در ابتدای این مراسم که اجرای بخش نخست آن را حبیب مهکام از پیشکسوتان قرآنی به عهده داشت، علی‌اصغر شعاعی؛ قاری بین‌المللی به تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید پرداخت و در ادامه احمد مسجدجامعی؛ وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و از بنیانگذاران ایکنا به عنوان نخستین سخنران این مراسم به پشت تریبون رفت و مطالبی را بیان کرد.

قائم‌مقام مرکز دایرةالمعارف بزرگ اسلامی در این مراسم با تأکید بر اینکه در اجرای این فعالیت‌ها باید به اصل مسئله ایران و ایرانیت توجه شود، گفت: ملت‌ها، تمدن‌ها و فرهنگ‌های مختلف ذیل نام مبارک اسلام بارور شده و انواع و اقسام معماری‌ها، قرائت‌ها، خوشنویسی‌ها و ... را ایجاد کرده‌اند.


بیشتر بخوانید؛

مسجدجامعی: توجه به مسئله ایران و ایرانیت در فعالیت‌های قرآنی


عباس سلیمی؛ از پیشکسوتان قرآنی با استقرار در جایگاه به بیان مطالبی پرداخت و در بخشی از آن با اشاره به اینکه توجه به خادمان و پیشکسوتان قرآنی برای سازمان‌ها و نهاد‌های حکومتی و دولتی مقرون به صرفه نیست، بر برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی قرآنی که از مطالبات مقام معظم رهبری است، تأکید کرد.


بیشتر بخوانید؛

عباس سلیمی: ایکنا درصدد تشکیل کرسی‌های آزاداندیشی باشد


جلیل بیت‌مشعلی؛ رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا طی سخنانی کوتاه با تشکر از حضور پیشکسوتان و اساتید قرآنی در این مراسم گفت: سه موضوع را برای طرح در این مراسم آماده کرده بودم که تنها به بیان یک مورد بسنده می‌کنم و آن هم درباره هفتمین مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان است و باید اذعان کنم این مسابقات از جمله ابتکارات ارزشمند جهاد دانشگاهی است و این سازمان در این مورد یک فعالیت و کار ارزشمند و اصولی انجام داده است.

مدیرعامل ایکنا ادامه داد: در جریان ماه رمضان که آن را پشت سر گذاشتیم، وارد بیست و سه سالگی فعالیت ایکنا شدیم و در طول بیست و دو سال سپری شده از فعالیت‌های این خبرگزاری، دوستان و همکاران من سعی کردند که به بهترین وجه اخبار و رویدادهای قرآنی را پوشش بدهند.

حضور 64 کشور در هفتمین مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان تاکنون 

رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور تصریح کرد: مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان که به شکل دوسالانه برگزار می‌شود، تاکنون 6 دوره خود را سپری کرده است که مشهد، تهران و اصفهان آن را میزبانی کرده‌اند و البته هفت‌سالی است که بنا به دلایلی از جمله پاندمی کرونا این مسابقات با رکود مواجه شد. در آستانه برگزاری هفتمین دوره این مسابقات قرار داریم و توانستیم با همکاری و مساعدت ستاد عالی مسابقات مجوزهای لازم را برای برگزاری آن دریافت کنیم که البته کارهای ابتدایی آن تا به این لحظه چراغ خاموش به انجام رسیده است و براساس آخرین آمار 64 کشور به طور رسمی در آن ثبت‌نام کرده‌اند که دستاورد مطلوبی است و تنها در رشته قرائت 6 متقاضی شرکت در این مسابقات از کشور مصر داریم.


بخش اول گزارش تصویری دیدار نوروزی جامعه قرآنی


بیت‌مشعلی افزود: از جمله ویژگی‌های این دوره از مسابقات در فاز نخست فراخوان ثبت‌نام حضور دانشجویان دانشگاه‌های خارج از ایران است که البته در گام دوم و با مکاتباتی که صورت گرفته است از دانشجویان اتباع خارجی که در دانشگاه‌های داخلی مشغول به تحصیل هستند نیز  برای شرکت در این مسابقات دعوت خواهیم کرد که براین اساس پیش‌بینی می‌شود دانشجویان از بیش از 85 کشور  متقاضی حضور در این مسابقات باشند.

برگزاری هفتمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان از اوایل اردیبهشت

دبیر هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان در پایان با آرزوی سلامتی برای همه اساتید و پیشکسوتان قرآنی و از جمله عبدالرسول عبایی که در بستر بیماری است، گفت: مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات اوایل اردیبهشت برگزار خواهد شد و برنامه‌ریزی صورت گرفته است تا شاهد برگزاری مرحله نیمه‌نهایی این مسابقات به شکل حضوری در  انتهای اردیبهشت و ابتدای خردادماه سال جاری باشیم.     

این گزارش حاکی است در ادامه این مراسم، حبیب مهکام مسئولیت اجرا را به محمدرضا پورمعین دیگر کارشناس پیشکسوت قرآنی واگذار کرد که او نیز به محض استقرار در جایگاه از سیدعبدالحمید احمدی از اعضای هیئت علمی جهاد دانشگاهی دعوت کرد تا به ایراد سخنرانی بپردازد.

احمدی در سخنان کوتاهی با اشاره بر محوریت فعالیت‌ها و سلسله عملکردهای فرهنگی جهاد دانشگاهی براساس قرآن، گفت: ایجاد خبرگزاری قرآن و برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان از جمله شاخص‌ترین فعالیت‌های قرآنی جهاد دانشگاهی است.


نگاه قرآنی جهاددانشگاهی در برنامه‌ریزی فرهنگی


 

بخش دیگری از این دیدار نوروزی جامعه قرآنی به محفل قرآنی اختصاص پیدا کرد که طی آن سیدجواد حسینی از قاریان بین المللی به تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید پرداخت که با تحسین حضار روبرو شد و پورمعین با اشاره به رؤسای پیشین سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیران عامل سابق ایکنا، یاد و خاطره شهید حجت‌الاسلام تقوی؛ یکی از مدیران عامل خبرگزاری ایکنا، ثواب قرائت این آیات را نثار روح آن شهید کرد.

در ادامه نیز با حضور مدیران عامل ادوار پیشین ایکنا و همچنین حسن بیادی از اعضای اسبق شورای اسلامی شهر تهران و از اعضای هیئت امنای خبرگزاری بین‌المللی قرآن و همچنین حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی؛ دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، کیک سالروز تأسیس این خبرگزاری برش داده شد.

حسن بیادی که از جمله مؤسسان خبرگزاری ایکنا محسوب می‌شود در جریان این بخش از برنامه در سخنان کوتاهی گفت: پیامبر اسلام از جمله نکاتی مهمی که پس از مبعوث شدن به پیامبری بیان می‌کنند آن است که من برای تمام کردن مکارم اخلاق است که برگزیده شده‌ام. ایشان در جریان رسالت بهترین‌ها را برای ما به ارمغان آوردند و لذا ما حق نداریم که این بهترین‌ها را به سمت متوسط تنزل دهیم بلکه باید همه این جنبه‌ها سیر صعودی داشته باشد. 

بروز برخی محدودیت‌ها سیر صعودی ایکنا را با تنزل روبرو کرد

وی ادامه داد: تأسیس خبرگزاری ایکنا که در ابتدا در فضای بسیار محقر و البته دارای ارزش و اعتبار بالایی صورت گرفت مصداق یکی از همین بهترین‌ها بود که قصد و غرض نیز آن بود که روز به روز شاهد ارتقا و سیر صعودی آن باشیم که البته از مقطعی شاهد هستیم که این روند قطع شد و جلوی رشد آن را گرفتند که در این بیش از دو دهه علیرغم عزم و اراده‌ای که مسئولان و مدیران آن برای ارتقا و تعالی آن داشتند اما محدودیت‌هایی به وجود آمد که این سیر آنچنان که مطلوب بود تداوم نیافت تا جایی که با وجود آنکه شاهد تجهیز این خبرگزاری به 40 زبان رایج دنیا بودیم اما اکنون تعداد زبان‌های موجود در این خبرگزاری به زحمت به 20 زبان می‌رسد.

بیادی با اشاره به اینکه اگر شاهد رشد روز افزون ایکنا بودیم در شرایط کنونی این خبرگزاری به قدر یک وزارت فرهنگ و ارشاد کوچک برنامه، خلاقیت و نوآوری داشت، گفت: از جمله مظاهر این پیشرفت و تأثیرگذاری برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان است که در نخستین دوره برگزاری آن که اصفهان میزبان آن بود، شخصاً شاهد بودم که شیخ نعینع از قاریان برجسته مصری که در آن حضور داشت اذعان کرد که در میان مسابقاتی رسمی قرآن که در آنها حضور داشته، به ندرت مسابقه‌ای در سطح کمی و کیفی این مسابقه را شاهد بوده است.     

وی در پایان گفت: حضور مغتنم و داوطلبانه اساتید و پیشکسوتان قرآنی در این مراسم نشان از  میزان علاقه و اشتیاق شدید آنها نسبت به عملکرد این خبرگزاری دارد و لذا خواهشمندم همچنان همراه و تشریک مساعی داشته باشند تا مجموعه فعالیت‌های این رسانه وزین قرآنی با همان صلابت و قدرت گذشته تداوم پیدا کند.  

سخنران دیگر این مراسم که پورمعین او را به جایگاه دعوت کرد، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمصطفی حسینی؛ دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی بود که با اشاره به تجربه شخصی خود در ایام تعطیل گفت: در این ایام توفیق داشتم تا کتاب خاطرات احمد ابوالقاسمی از قاریان برجسته بین‌المللی تحت عنوان «ترکش‌های دوست داشتنی» را داشته باشم. در جایی از این کتاب این پیشکسوت قرآنی اشاره به حضور  استاد خُدام حسینی یکی از پیشکسوتان قرآنی در آئین استقبال از او در بازگشت از مسابقات مالزی دارد که این استاد پیشکسوت به او ابراز می‌کند تو تنها قرآن با صدای خوش خواندی و به این واسطه دارای این میزان اجر و قرب شدی پس ببین که اگر برای قرآن کاری اساسی انجام بدهی چه میزان محبوب و مقرب خواهی بود.

وی ادامه داد: از  آنچه در این کتاب عنوان شد، وام می‌گیرم و به این نکته اشاره می‌کنم و البته بیشتر این تذکر را به خودم می‌دهم که ما برای قرآن چه کرده‌ایم؟ و آیا با وجود اینکه همه‌چیز ما از قرآن است آیا آنگونه که بایسته و شایسته بوده است برای کلام الهی گامی مؤثر برداشته‌ایم؟

تأکید رهبری بر اقدامات پرفروغ قرآنی در دو ماه رمضان اخیر

حسینی گفت: مقام معظم رهبری دو سال پیاپی است که در خطبه‌های نماز عید فطر اشاره به اقدامات پرفروغ قرآنی در ماه مبارک رمضان دارند و این امر به آن دلیل است که در جریان ماه رمضان همه دستگاه‌های اجرایی و تصمیم ساز در اقدام مشترک و هماهنگ اقدام به برگزاری مجموعه اقدامات و فعالیت‌های قرآنی دارند و این امر بدان معنی است که اقدامی فراجناحی، با اتحاد و یکپارچگی منظم میان همه دستگاه‌ها را در جریان ماه رمضان شاهد هستیم. پس می توان نتیجه گرفت که «به اتفاق می‌توان جهان گرفت» و با توسل و تمسک به قرآن و کلام وحی قادر خواهیم بود تا بر مجموعه‌ای مشکلات و معضلات اقتصادی، فرهنگی و... که به آن مبتلا هستیم فائق آییم. 

 

وی در پایان مجدد به کتاب خاطرات احمد ابوالقاسمی«ترکش‌های دوست داشتنی» اشاره کرد و گفت: از همه اساتید و پیشکسوتان قرآنی درخواست می‌کنم در زمینه تألیف و انتشار کتاب خاطرات خود که مطمئناً دربردارنده نکاتی راهگشا و ظریف در زمینه ترویج و تبلیغ فرهنگ قرآنی است اهتمام ورزند و خبرگزاری ایکنا، کمیسیون تبلیغ و ترویج و همچنین شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز می‌توانند در این راستا به تسهیل این امر و بسترسازی آن اقدام کنند چرا که ناگفته‌هایی از تجربیات قرآنی این اساتید می‌تواند برای همه و از جمله نسل جوان مفید و سازنده باشد. 


بخش دوم گزارش تصویری دیدار نوروزی جامعه قرآنی


زکیه عبداللهیان؛ دبیر همایش نکوداشت بانوان قرآن‌پژوه و محفل‌دار و مُبلغ قرآنی دیگر سخنران این مراسم بود؛ به نقش بسزای زنان در امور قرآنی اشاره کرد که در بیش از 80 درصد فعالیت‌های قرآنی سهم دارند و از مسئولان درخواست کرد که این حضور پرشور بانوان در عرصه‌های گوناگون قرآنی را جدی گرفته و سهم ویژه‌ای برای آنها قائل شوند.

اجرای نوجوانان قاری و حافظ قرآنی مؤسسه «نسیم فردوس» که از شاگردان علی‌اصغر شعاعی در قم  محسوب می‌شوند از جمله دیگر بخش‌های پایانی این مراسم تا پیش از اقامه اذان مغرب و عشاء بود و پس از آن نیز سیدمحسن موسوی‌بلده؛ پیشکسوت قرآنی به ذکر خاطره‌ای پرداخت و در ادامه سید‌حسین موسوی‌بلده از قاریان پیشکسوت قرآنی نیز در سخنان کوتاهی گفت: نزدیک به 5 دهه از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و از هر یک از اصناف در همه حوزه‌های فرهنگی، ورزشی، اقتصادی و اجتماعی که سراغ بگیرید  مشاهده می‌کنید که همگی آنها دارای خانه و واحد صنفی هستند که البته حق آنهاست اما دریغ از قرآن و فعالان قرآنی که دارای یک خانه و واحد صنفی باشند و بتوانند مطالبات بحق خود را درخواست کنند.   

در پایان این مراسم نیز محمدرضا خرمیان؛ قاری بین‌المللی و  پیشکسوت قرآن دعای پایانی مراسم را قرائت کرد و حضار امین گفتند و عکس یادگاری نیز از حضور همگی مدعوین در دهمین دیدار نوروزی جامعه قرآنی به ثبت رسید.

 

انتهای پیام