صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۲۹۵۷۴۲
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۱
یک نویسنده و پژوهشگر:

پژوهشگر و نویسنده مذهبی با بیان اینکه اندیشه امثال نتانیاهو، تسلط کامل بر فلسطین، ساخت معبد و جایگزینی حکومت داودی است از اینرو حذف فلسطین را فرمان الهی می‌دانند، تاکید کرد: اینها معتقدند که ما باید حتما این کار را انجام دهیم و جنگ را سرنوشت تاریخی خود می‌دانند و اینکه باید همیشه در حال جنگ باشیم.

به گزارش ایکنا، محسن طباطبایی‌فر؛ پژوهشگر و نویسنده مذهبی، 31 تیرماه در نشست علمی«حوزه، مرجعیت و دفاع مقدس 2» که از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد با بیان اینکه در جنگ 12 روزه و به خصوص به دنبال تهدید علیه مقام معظم رهبری، مرجعیت قم و نجف به این موضوع ورود کرده و بیانیه دادند، گفت: مرجعیت نجف در این موضوع تقدم هم داشت و آیت‌الله العظمی سیستانی در این مسئله پیشگام بودند.
 
وی افزود: در تحلیل محتوای این بیانیه‌ها شاهدیم که بیانیه مرجعیت عالی نجف عمدتا مبتنی بر تقویت صلح، پایداری امنیت در منطقه و رویکرد توجه به قوانین بین‌الملل بود و بر حفظ ثبات و صلح منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید داشتند. همچنین در این بیانیه بر شهادت کودکان و مردم عادی تمرکز داشت و آن را محکوم کرد.
 
این نویسنده و پژوهشگر افزود: این در حالی است که در بیانیه علمای قم عمدتا بر شهادت دانشمندان هسته‌ای و فرماندهان و بر تحقق وعده الهی و لزوم برخورد شدید با دشمنان تاکید شد. همچنین در بیانیه‌های نجف نیز بر لزوم حل مسئله از راه دیپلماتیک و راه حل سیاسی تاکید شده است.
 
طباطبایی‌فر ادامه داد: البته بیانیه آقای شبیری زنجانی به آیت‌الله سیستانی نزدیک‌تر بود تا بیانیه آیت‌الله مکارم شیرازی و آیت‌الله نوری همدانی. در دفاع مقدس دوم حضور حماسی مردم و نخبگان و مراجع و حوزه را در قم، عراق و حتی در مصر شاهد هستیم که باطل‌السحر دشمنان بود.
 

تقدس‌سازی جنگ از سوی نتانیاهو و ترامپ

 

طباطبایی‌فر با اشاره به تلقی رژیم صهیونیستی از حمله به ایران، اظهار کرد: به نظر بنده این رژیم دنبال قدسی‌سازی جنگ است و به خصوص بعد از هفتم اکتبر این مسئله پررنگ‌تر شده است؛ این رژیم نام جنگ با حماس را مأموریت مقدس و رستاخیز گذاشت زیرا تلقی آنان این بود که حماس در هفت اکتبر موجودیت آنان را از بین برده است لذا با نام رستاخیز دنبال احیای خود رفتند و در دفاع مقدس 12 روزه هم نمود این ادبیات بیشتر بود.
 
این نویسنده بیان کرد: این نوع ادبیات پایگاه سیاسی نتانیاهو را حفظ کرد و دادگاه او را به تعویق انداخت و جالب اینکه ترامپ هم تلقی آخرالزمانی از این جنگ دارد و این جنایت را در قالب ادبیات دینی مطرح می‌کند لذا از حمله رژیم به عنوان مقابله و مبارزه اخلاقی نام برد.
 
وی ادامه داد: انجیلی‌ها هم این نوع نبرد را آخرالزمانی می‌دانند و آن را به بازگشت یأجوج و مأجوج تطبیق می‌دهند لذا از طریق لابی‌گری، سیل کمک آمریکا به رژیم صهیونیستی را خواستار هستند.
 
طباطبا‌یی‌فر با بیان اینکه هفتم اکتبر برای آنان غافل گیرکننده بود، تصریح کرد: آنان با توسل به ادبیات آخرالزمانی سعی کردند این ادبیات را غالب و شرایط را عوض کنند و از این ادبیات به نحو احسن بهره می‌برند؛ به گونه‌ای که نتانیاهو جنگ را وظیفه الهی و تاریخی خود دانسته و آنرا را بخشی از نبرد آرماگدون می‌داند.
 

موجودیت با جنگ

 

استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: اندیشه امثال نتانیاهو، تسلط کامل بر فلسطین، ساخت معبد سوم و جایگزینی حکومت و پادشاهی داودی است، لذا حذف فلسطین را فرمان الهی می‌دانند؛ اینها معتقدند که ما باید حتما این کار را بکنیم و جنگ را سرنوشت تاریخی خود می‌دانند و اینکه باید همیشه  در حال جنگ باشیم.
 
این پژوهشگر با بیان اینکه آنها حماس و ایران را تهدید وجودی برای خود می دانند، افزود: در سال 2024 کتاب «مأموریت مقدس» را یکی از نزدیکان نتانیاهو با برداشت از تلمود نوشت و تأکید کرد، جنگ با ایران برای نجات جهان و حفظ موجودیت رژیم ضروری است؛ لذا جنگ را قدسی‌سازی می‌کند. این کتاب پر از مفاهیم آخرالزمانی است و اینکه رستگاری قوم یهود به این است که این جنگ‌ها را ادامه دهد.
 
وی افزود: اگر طرف مقابل بُعد آخرالزمانی را محور قر ار داده است حوزه علمیه هم باید از این زاویه به دفاع و تبیین بپردازد؛ ما باید بتوانیم قرائت صحیحی از یهود ارائه دهیم؛ این قرائت آن‌ها متأسفانه بخشی از افکار دنیا را با خود همراه کرده است و برای جلوگیری از اینکه دین ابزار جنگ و خون‌ریزی نشود، باید حوزه  قدم‌های جدی و خوبی بردارد و این تلقی دشمنان را در عرصه بین‌المللی ناکام بگذاریم و مخدوش کنیم. 
 
طباطبایی‌فر با بیان اینکه این موضوع در حوزه ما بر زمین مانده است، تصریح کرد: تلاش دشمن این است که با این نوع ادبیات سراغ اجماع‌سازی برود؛ از اینرو نهادهای حوزه به خصوص کسانی که با ادیان سر و کار دارند باید این نوع تلقی را زیر سؤال ببرند.
 

توجیه جنایت با سوءاستفاده از دین

 

طباطبایی‌فر، گفت: وقتی داعش برداشت نادرستی از دین ارائه می‌کرد، بسیاری از اندیشمندان دینی و علما این تفکر را زیر سؤال بردند. بدین منظور آیت‌الله مکارم شیرازی، همایش و کنگره‌ای علیه این تفکر برگزار کرد و امروز هم این طیف جنگ‌طلب صهیونی دنبال القای چنین تفکری برای توجیه جنایات خودشان است. 
 
طباطبایی‌فر تأکید کرد: این آتش‌بس، ابتدای جنگ است و به نظر بنده گروه و لجنه‌هایی باید در این عرصه تشکیل شود، خصوصا متونی تولید و ترجمه شود که از توجیهات جنگ و خونریزی به نام مقدس‌مآبی و دین جلوگیری کنیم. 
 
این پژوهشگر با تأکید بر لزوم ورود حوزه به تبیین روایت‌های درست از جنگ، گفت: این نگرانی وجود دارد با اینکه متجاوز به کشور مشخص است ولی برخی بعد از مدتی بگویند شما طوری رفتار کردید که مستحق موشک شدید با اینکه مذاکره هم کردیم؛ لذا با توجه به اینکه حوزه شبکه گسترده تبلیغ دارد باید به این موضوع ورود پیدا کند. ما باید روایت از جنگ را خودمان بسازیم وگرنه دیگران آنطور که بخواهند می‌سازند.
وی در خاتمه تصریح کرد: حوزه باید روایات آخرالزمانی درست و مستند شیعه و یهود از آخرالزمان را ارائه دهد تا جلوی سواستفاده دشمنان از این مقوله را بگیرد، ضمن اینکه طوری برخورد نکنیم که این تصور ایجاد شود در حال حاضر جنگ‌های آخرالزمانی است و ما لزوما یکطرف این ماجرا هستیم به گونه‌ای که ما هم مانند دشمنان احساس تکلیف کنیم که حتما باید وارد جنگ شد در حالی که در اندیشه بزرگان ما چنین چیزی نمی‌بینیم. 
انتهای پیام