صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۲۴۷۶۰۵
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸

نهادهای اسلامی و عربی از جمله مركز اسلامی الازهر، مفتی مصر، اداره اوقاف شيعيان عراق، حزب «الدعوه» اين كشور و دبيركل شورای حقوق بشر مصر با صدور بيانيه‌هايی جداگانه كشتار شهروندان شيعی مصر در مراسم نيمه شعبان استان «الجيزه» اين كشور را به شدت محكوم كردند.


گروه بين‌الملل: نهادهای اسلامی و عربی از جمله مركز اسلامی الازهر، مفتی مصر، اداره اوقاف شيعيان عراق، حزب «الدعوه» اين كشور و دبيركل شورای حقوق بشر مصر با صدور بيانيه‌هايی جداگانه كشتار شهروندان شيعی مصر در مراسم نيمه شعبان استان «الجيزه» اين كشور را به شدت محكوم كردند.








به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) به نقل از روزنامه «القدس العربی»، مركز اسلامی الازهر، مفتی مصر و رئيس‌جمهور اين كشور يورش به مراسم نيمه شعبان استان «الجيزه» اين كشور و كشتار چندتن از شيعيان در اين مراسم را به شدت محكوم كردند.


محمد غنيم، رهبر جريان شيعه مصر ديروز، 3 تير، در گفت‌و‌گو با يكی از شبكه‌های ماهواره‌ای اين كشور، حمايت بين‌المللی از شيعيان اين كشور را خواستار شد و كشته‌شدن 4 تن از آنان به دست گروه‌های افراطی در مراسم نيمه شعبان جنوب قاهره را به شدت محكوم كرد.


محمد غنيم در ادامه افزود: اين فاجعه، حادثه‌ای تأسف‌برانگيز و تكان‌دهنده بود و دستگاه‌های امنيتی مصر از آن مطلع بودند، اما به دلايل سياسی از آن جلوگيری نشد.


وی خاطرنشان كرد: رئيس‌جمهور مصر مسئول كامل اين حادثه است، زيرا دو هفته است كه تحريك فرقه‌ای مداومی را عليه شيعيان در روستای «زاويه ابومسلم» شاهد هستيم و با وجود ابلاغ اين اقدامات به مسئولان مصری، هيچ‌يك از آنان وارد عمل نشدند.


مركز اسلامی الازهر نيز با صدور بيانيه‌ای ضمن محكوميت يورش به مراسم نيمه شعبان مصر تأكيد كرد: اسلام، مصر و مصری‌ها قتل به خاطر عقيده، مذهب و انديشه‌ای خاص را نمی‌پذيرند و چنين حوادثی برای آن‌ها عجيب است.


الازهر ضمن ابراز نگرانی شديد از اين حادثه خونين از گروه‌های مسئول تحقيق فوری درباره اين حوادث و شديدترين مجازات‌ها برای عاملان آن و حاكميت قانون در مصر را خواستار شد.


ائتلاف «مصری‌ها عليه تبعيض مذهبی» در مصر نيز با صدور بيانيه‌ای اعلام كرد: مصر تاكنون مشابه چنين حادثه‌ای را در عصر حاضر شاهد نبوده‌ است و اين حادثه حلقه جديدی از سلسله جنايت‌های فرقه‌ای در زمان حكومت جنبش «اخوان‌المسلمين» مصر است.


عبدالله الأشعل، دبيركل شورای حقوق بشر مصر و معاون وزير خارجه پيشين اين كشور نيز در اين باره اظهار كرد: حمله تأسف‌بار به تعدادی از شيعيان مصر در چارچوب توطئه بزرگ عليه مصر و مصری‌ها جا داشته و هدف از آن ايجاد هرج و مرج و بی ثباتی در اين كشور است.


وی گفت: اين حمله كه در اثر آن چهار نفر كشته شدند، حادثه‌ای عادی نبوده بلكه برنامه‌ريزی شده و بخشی از نقشه طراحی شده‌ای است كه دست‌های زيادی در آن دخالت دارند.


الاشعل در توضيح اين مطلب افزود: هدف از حمله مزبور، ايجاد تنش بين مصری‌ها و ارسال پيام‌های منفی به جامعه جهانی مبنی بر اين است كه مصر با هرج و مرج و مشكلات طايفه‌ای روبه‌رو است.


وی جامعه مصر و مسئولان اين كشور را به مقابله فوری با افكار افراطی كه در فواصل زمانی مختلف در مصر بروز می‌يابد، فراخوانده و تصريح كرد: اين نخستين بار است كه چنين اتفاقی در كشور رخ می‌دهد از همين رو بايد عوامل آن را هر چه زودتر دستگير كرد.


الأشعل همچنين با تأكيد بر لزوم احترام به اديان و اعتقادات و نيز آداب و رسوم مذهبی و رد سياست افراطی و تحريك مذهبی گفت: همه بايد بدانند كه دين اسلام، دين تسامح است.


وی اظهار كرد: مصری‌ها هيچگاه حامی فتنه‌انگيزی طايفه‌ای نبوده‌اند، از همين رو مقابله با چنين پديده شومی ضروری است.


همچنين جنبش انقلابيون مسلمان مصر نيز با انتشار بيانيه‌ای حادثه روستای ابومسلم در الجيزه را كه كشته شدن يكی از مستبصران شيعه و سه نفر از همراهانش راه به دنبال داشت، به شدت محكوم كرد.


گزارش ديگری نيز حاكی است، رئيس اداره اوقاف شيعيان عراق نيز ضمن محكوميت شهادت علامه حسن شحاته، از علما و رهبران شيعی مصر در مراسم نيمه شعبان استان الجيزه، تأكيد كرد: اين جنايت بيانگر عدم اعتقاد به آزادی بيان و عقيده است و نشان می‌دهد كه تروريسم دين ندارد و همه گرايش‌ها را بدون توجه به فرقه‌ها و مذاهبشان كافر می‌داند.


حزب «الدعوه» عراق نيز ضمن محكوميت شهادت شيخ حسن شحاته، اين اقدام را تروريستی، بزدلانه و وحشيانه خواند كه حداقل حقوق انسان‌ها را زير پا گذاشته و از همه اصول انسانی به دور است.


يادآور می‌شود، شامگاه يكشنبه، 2 تيرماه، گروهی از شيعيان كه به مناسبت نيمه شعبان در منزل يكی از شيعيان در روستای ابومسلم در الجيزه گردهم آمده بودند، توسط تعدادی از سلفی‌های تندرو هدف حمله قرار گرفته و در جريان ضرب و شتم اين شيعيان چهار نفر از آنها از جمله شيخ حسن شحاته، از رهبران شيعه كشته شدند و مهاجمان اسباب و اثاثيه منزل را تخريب و خانه را به آتش كشيدند.