صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۲۸۵۷۵۶
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۳

كارشناس مذهبی با اشاره به اين‌كه عبادت عالی‌ترين نوع كرنش در برابر خداوند است، آفرينش هستی و بعثت تمامی پيامبران را برای عبادت خداوند توصيف كرد و گفت انسان زمانی که خود را در برابر عظمت و جلال خدا می‌بيند ناخودآگاه در برابر او احساس خضوع و فروتنی می‌كند.



حجت‌الاسلام محسن احمدی، كارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه كرمانشاه، با اشاره به اينكه عبادت عالی‌ترين نوع كرنش در برابر خداوند است، گفت: آفرينش هستی و بعثت تمامی پيامبران برای عبادت پروردگار بوده است همچنین خداوند در سوره الذاريات آيه 56 می‌فرمايد: «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ؛ و جن و انس را نيافريدم جز براى آنكه مرا بپرستند» بنابراین، هدف از آفرينش جن و انس، عبادت خداوند است.


وی افزود: كارنامه همه انبيا و رسالت آنان نيز، دعوت مردم به پرستش خداوند بوده است، «وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولًا أَنِ اعْبُدُواْ اللّهَ وَاجْتَنِبُواْ الطَّاغُوتَ؛ و در حقيقت در ميان هر امتى فرستاده‏اى برانگيختيم [تا بگويد] خدا را بپرستيد و از طاغوت [=فريبگر] بپرهيزيد»، (آیه 36 سوره نحل) و روشن است كه پروردگار نيازی به عبادت ما ندارد «فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ عَنكُمْ؛ خدا از شما سخت بى‏نياز است»، (آیه 7 سوره زمر) و سود عبادت، به خود پرستندگان بازمی‌گردد، چنانكه درس خواندن شاگردان به نفع خود آنان است و سودی برای معلم ندارد.


حجت‌الاسلام احمدی در تشريح ريشه‌های عبادت با اشاره به عظمت خداوند گفت: انسان زمانی که خود را در برابر عظمت و جلال خدا می‌بيند ناخودآگاه در برابر او احساس خضوع و فروتنی می‌كند. همچنين بُعد ديگر احساس نياز و وابستگی است، يعنی انسان در همه چيز نيازمند و خداوند بی‌نياز است.


این كارشناس مذهبی توجه به نعمت‌ها را يادآور شد و افزود: نعمت‌های بی‌شمار الهی انگيزه‌ای قوی برای عبادت اوست همچنين در مناجات امامان معصوم(ع) ابتدا نعمت‌های خدا به انسان آمده آنگاه درخواست از او.


وی در پايان روح پرستش را در انسان فطری توصيف و اظهار كرد: روح پرستش در انسان فطری است و بعثت انبيا، برای هدايت اين غريزه فطری به مسير درست بوده است.