صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۲۹۵۳۱۶
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۱
مهران رجبی

بازيگر سينما و مجری برنامه توشه ماندگار گفت با انجام وقف، نوعی عدالت اقتصادی و اجتماعی در جامعه شكل می‌گيرد و توزيع منابع به صورت تعديل‌شده‌تر انجام خواهد شد.









به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، مهران رجبی، بازيگر سينما و مجری برنامه توشه ماندگار با اشاره به عدم تعبيرات سوء كه برخی نسبت به واقفان دارند كه در پی كسب منزلت اجتماعی هستند، افزود: اوليای وقف هم بدون داشتن هيچ چشم‌داشتی وظيفه خودشان می‌دانند كه به نحو احسن به مردم خدمت كنند و به اين ترتيب هم عدالت اجتماعی و هم عدالت اقتصادی به دست خواهد آمد.


وی ادامه داد: به طور مثال در ساخت مدرسه يا تأمين هزينه‌های تحصيلی نمی‌توان باور كرد كه تنها هدف واقف، مشهور شدن و ثبت نام بوده بلكه پيامد مهم اين كارآن است كه تعادل اقتصادی در جامعه صورت می‌گيرد.


رجبی همچنين، با تفكيك دو نوع وقف، اذعان كرد: وقف‌های زودبازده و ديربازده هر كدام در جامعه ضروری است اما وقف‌های ماندگارتر بيشتر در جهت بهبود شرايط اقتصادی مؤثرند. بازدهی مطلوب هر كدام از اين وقف‌ها نيازمند مديريت و رسيدگی سازمان اوقاف است.


اين بازيگر سينما با چندجانبه دانستن وقف و وظايف سازمان اوقاف، بر تغيير نگرش به وقف تأكيد داشت و گفت: در ابتدا نگرش به وقف بايد تغيير كند و وقف‌های غيرمالی نيز ترويج شود. سازمان اوقاف تنها وظيفه‌اش رسيدگی به وقف‌های انجام شده نيست.


وی در ادامه به ضرورت توليد ثروت در اموال وقفی اشاره كرد و گفت: مديريت سازمان اوقاف بايد بر توليد ثروت تأكيد كند. نبايد ساختمان‌های اوقافی هزينه اجاره‌شان كمتر از نُرم ساختمان‌های مشابه آن منطقه باشد بلكه بايد از طريق درآمد آنان به گسترش و توزيع مناسب ثروت در جامعه اقدام شود.


اين بازيگر تلويزيون به ضرورت گسترش وقف در شرايط فعلی جامعه و وجود قوانين وقفی اشاره كرد و برخی از آنان را عامل عدم تمايل به وقف در ميان مردم خواند و افزود: برخی قوانين و مقررات وقف نيز بسيار دست و پاگير است و افراد را در انجام امور وقفی، خسته می‌كند كه اين امر نيازمند رسيدگی بيشتری از سوی سازمان اوقاف است تا كارهای با سهولت انجام شود.