صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۲۹۹۸۰۹
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۸
آل‌مولانا خبر داد

دبير پنجمين جشنواره قرآنی انسان با بيان اينكه تاكنون چهار دوره این جشنواره در سال‌های 88 ، 89 ،90 و 1391 برگزار شده است، اظهار كرد پنجمين دوره جشنواره قرآنی «انسان» به حول و قوه الهی در سال 1392 در تبريز برگزار می‌شود.



به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه آذربايجان شرقی، سيدمحمدحسين آل مولانا، دبير پنجمين جشنواره قرآنی انسان، امروز، 15 مهرماه در جمع خبرنگاران گفت: قرآن كريم كتاب سراسر رحمت است كه موجب زنده شدن دل‌ها، استواری عقايد و معنی‌دار شدن اعمال می‌شود، اين كتاب آسمانی انسان را به سوی «سير الی‌الله» رهنمون می‌سازد و برنامه سعادت بخش دنيوی و اخروی وی را ارائه می‌كند.


وی افزود: تمسك به اين سرمنشأ بركت و فضل الهی، محافظ هر انسانی در شداید دنيوی و اخروی است و توجه به آموزه‌های قرآن كريم در هر زمان و مكان و در هرسطحی برای انسان لازم و بلكه واجب است و هر يك از سوره‌های اين حبل‌الله متين دارای معارف و مبانی و آموزه‌های عميق و سرنوشت‌ساز است كه لزوم بازنگری و كاربرد آن را دوچندان می‌كند.


آل مولانا تأكيد كرد: مؤسسه جامعة‌القرآن والعترة تبريز با توجه به رسالت خود در زمينه نشر علوم قرآنی، از سال 1388 جشنواره قرآنی «انسان» را راه‌اندازی نموده و به حول و قوه الهی طی ساليان گذشته چهاره دوره از اين جشنواره را با مشاركت و حضور كم‌نظير همشهريان گرامی برگزار كرده است.


دبير پنجمين جشنواره قرآنی انسان خاطرنشان كرد: پس از برگزاری موفقيت‌آميز چهار دوره از جشنواره «انسان» كه در سال 88 ، 89 ،90 و 1391 برگزار گرديد، پنجمين دوره اين جشنواره به حول و قوه الهی در سال 1392 در تبریز برگزار می‌شود.


وی ادامه داد: استقبال قابل ملاحظه و بيش از حد انتظار از دوره‌های گذشته، نشانگر ميزان علاقه‌مندی شهروندان به مفاهيم عاليه قرآنی بوده و نويدبخش ظهور حركتی نو و بديع در صورت ادامه برگزاری چنين جشنواره‌هايی است.


وی در رابطه با اهداف جشنواره گفت: اهداف اين جشنواره شامل نشر مفاهيم و آموزه‌های كاربردی سوره مباركه انسان و حجرات در سطح جامعه، ايجاد زمينه‌ها و جذابيت‌های لازم جهت جذب علاقه‌مندان به ساحت مقدس قرآن كريم و اهل بيت(ع)، بزرگداشت سالروز نزول سوره مباركه انسان و پاسداشت مقام شامخ اهل بيت(ع)، عرضه و تقويت پيوند مستحكم بين مفاهيم قرآنی و سيره عملی ائمه معصومين(ع)، پاسداشت روز مباهله و سالروز نزول آيه تطهير در شان اهل بيت(ع) و ترويج فرهنگ اطعام ايتام و مساكين با بهره گيری از مفاهيم سوره انسان، توليد محتوا و مقالات تخصصی جديد درباره سوره‌های قرآن كريم است.


آل‌مولانا گفت: رويكرد پنجمين جشنواره قرآنی «انسان» توجه به آموزه ها و مفاهيم اخلاقی و كاربردی سوره مباركه حجرات است و اين جشنواره در دو رده سنی زير 16سال (شكوفه‌ها) و بالای 16 سال (بزرگسالان) و در دو بخش بانوان و آقایان برگزار خواهد شد.


وی يادآور شد: مسابقات در بازه زمانی عيد قربان تا عيد سعيد غديرخم برگزار می‌شود و به منظور تشويق شركت‌كنندگان غير حرفه‌ای مسابقات، علاوه براينكه تمامی متسابقين در بخش‌های مختلف با هم به صورت يكجا به رقابت می‌پردازند، از ميان شركت‌كنندگانی كه به صورت غير حرفه‌ای و مبتدی و برای اولين‌بار به رقابت قرآنی می‌پردازند، در هر بخش نفراتی نيز به عنوان نفرات برگزيده بخش آماتور انتخاب و مورد تقدير قرار گرفته و جوايزی به ايشان تعلق می‌گيرد.


دبير اين جشنواره در رابطه با شرايط شركت در جشنواره گفت: در رشته حفظ، برای مقطع زير 16سال «حفظ سوره حجرات» در نظر گرفته شده است، برای مقطع بالای 16 سال نيز سؤالات از «سوره حجرات و سوره انسان» مطرح خواهد گرديد، در رشته قرائت از حفظ، شركت‌كننده در هنگام ثبت نام يك قرعه ( 8 سطر از يكی از سوره‌های انسان و حجرات) را انتخاب كرده و نسبت به حفظ و تنظيم قرائت خود تا روز مسابقه اقدام نموده و در روز مسابقه قرعه مذكور را از حفظ تلاوت می‌كند و در رشته ترتيل، سؤالات از سوره‌های «انسان و حجرات » مطرح می‌شود.


وی افزود: آزمون ترجمه و مفاهيم از سوره «حجرات» به صورت كتبی بوده و منبع آن تفسير نمونه آيت‌الله مكارم شيرازی و تفسير نور استاد محسن قرائتی است.


آل‌مولانا تأكيد كرد: شركت كنندگان در بخش مقاله نويسی بايد مقالات خود را در يكی از عناوين منتخب سوره‌های انسان و حجرات ارائه دهند و پس از برگزاری مرحله اوليه داوری مقالات، مرحله نهايی به صورت ارائه حضوری مقاله داوری می‌شود.


وی يادآور شد: با توجه به استقبال از رشته‌های مختلف، تعداد نفرات برتر در هر رشته، بيش از 3 و يا 10 نفر خواهد بود. تمامی مسابقات شفاهی بر اساس آئين‌نامه‌های مسابقات سازمان اوقاف و امورخيريه داوری می‌شود و اطلاع‌رسانی زمان و نحوه برگزاری مسابقات از طريق سايت و پيامك تلفن همراه اطلاع‌رسانی خواهد شد.