صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۳۴۰۵۶
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۸

گروه هنر: نمایشنامه «تو آمدی که ارشیا شدم» به کارگردانی محمدعلی نوروش عصر امروز شنبه 16 آذر و در چهارمین روز از ویژه‌برنامه «سوگ‌نامه‌ها و سوگ‌چامه‌ها» در تماشاخانه ماه حوزه هنری اجراخوانی می‌شود.


محمدعلی نوروش، کارگردان نمایش «تو آمدی که ارشیا شدم» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اعلام این خبر گفت: این نمایشنامه نوشته سعید تشکری است که بنا به پیشنهاد مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و به کارگردانی اینجانب عصر امروز شنبه 16 آذر ساعت 16 در تماشاخانه ماه حوزه هنری اجراخوانی می‌شود.



وی در مورد داستان این نمایشنامه گفت: این اثر نمایشی روایتگر داستان فردی مسیحی به نام ارشیاست که اتفاقاً نقاش قهاری هم است و به بردگی هنده، زن خلیفه شامی درمی آید تا از پیکره او نقاشی بکشد تا با تقدیم آن به خلیفه دل او را که ده سالی است دیگر توجهی به بانوی دربار ندارد را به دست آورد.



نوروش ادامه داد: ارشیا از این کار امتناع می‌کند و هنده دستور می‌دهد تا یکی از ملازمان دربار صورت او را به دلیل این عدم تمکین بسوزاند که البته نگهبان نیز از این کار خودداری می‌کند و ارشیا در دیری در شهر شام به پیشنهاد راهبه‌ای تصمیم می‌گیرد از واقعه ای که خود شاهد آن بوده و گرداندن سر امام حسین(ع) بر سر نیزه در کوچه و خیابان شهر است نقاشی بکشد تا آن را جایگزین نعل اسبانی کند که به نشانه پیروزی در کربلا به دستور خلیفه بر سردر خانه‌ها کوبیده شده است.



این کارگردان تئاتر تصریح کرد: قطعاً در اجرای این نمایشنامه به نمایشنامه خوانی صرف رو نخواهمی آورد و همانطور هم که از نامش پیداست سعی می کنیم در آن بازیگران البته به شکل نشسته استفاده خوبی از لحن و بیان، حرکات بدن و میمیک صورت خود در القای حس صحنه به مخاطب داشته باشند ضمن آنکه از افکت و موسیقی نیز در کار استفاده خوبی شده است و اگر امکانات سالن اجازه دهد از طراحی نور به شکلی کاملاً حرفه‌ای در اجرا استفاده خواهیم کرد.



یادآور می‌شود، پس از پایان اجرای نمایش «تو آمدی که ارشیا شدم» ساعت 17:30 نشست تخصصی چالش‌های تئاتر دینی با حضور علیرضا حنیفی، افشین خورشید باختری و امین عظیمی، سه تن از کارشناسان تئاتری در تماشاخانه ماه حوزه هنری برگزار خواهد شد.