صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۸۶۷۰۶۸
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۸۸ - ۱۴:۱۳

گروه انديشه و علم: اقتضای جوانی، تحرك، پويايی، تنوع طلبی، فعاليت بدنی، خنده و شوخی است كه هيچ‌كدام از اين‌ها با دينداری منافاتی ندارد، اگر جوانی می‌خندد يا لباس زيبايی پوشيده و يا موی بلندی دارد، دليل بر بی‌دين او نيست.

حجت‌الاسلام و المسلمين «محسن زاده»، استاد دانشگاه و حوزه عمليه كرمان در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه كرمان، با بيان اين مطلب گفت: اساساً دين گريزی در جامعه ما امری بسيار كمياب و استثنايی است، اكثر قريب به اتفاق جامعه و جوانان دين‌گرا و اسلام‌خواه هستند، حتی بسياری از كسانی كه ظاهر دينی ندارند و گاه تظاهر به امور خلاف دين می‌كنند، به‌طور جدی دين گريز نبوده و در نهايت تمايلات دينی دارند.
وی افزود: اينكه جوانان كمتر به دين گرايش دارند به نظر می رسد قابل مناقشه است، زيرا امروز در مجالس و محافل اسلامی، جوانان بسياری حضور دارند كه با شور و شوق مراسم مذهبی را انجام می‌دهند، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد كه جوانان خواهان اسلام و اجرا شدن قوانين اسلامی هستند، ولی اين واقعيت را بايد پذيرفت كه جوان، همان‌طوری كه برای كسب فضايل آمادگی دارد به دليل روح حساس و ويژگی‌های خاص دوران جوانی، به شدت آسيب‌پذير است.
حجت‌الاسلام محسن‌زاده تصريح كرد: جوانان با اصل دين مشكلی ندارند، بلكه با برخی شيوه‌های عرضه دين و روش دينداران مخالف هستند و نبايد آن را بر ناسازگاری با دين معنا كنيم، پس نمی‌توان گفت رويكرد جوانان به دين كمتر از افراد مسن و پير است، ولی اقتضای جوانی به‌گونه‌ای است كه در ظاهر رفتاری انجام می‌دهد كه خيلی خوشايند به‌نظر نمی‌آيد.
اين استاد دانشگاه و حوزه علميه بيان كرد: همان‌طور كه جوانی اقتضای مطالب مذكور را دارد، پيری و مسنی نيز اقتضای طمع، حرص، راحت‌طلبی را دارد، انرژی و تحركی كه در جوانان وجود دارد، بايد هدايت شود، اما اگر رها شود و مسير صحيحی را نيابد، جهت تخريب به‌كار گرفته خواهد شد.
وی بيان كرد: اگر جوانان با همه تحرك و پويايی كه دارند، نيازهای طبيعی آن‌ها ساماندهی شود، مثلاً زودتر ازدواج كنند، شاغل شوند، دوست خوب برای خود انتخاب كنند و از عوارض خطرزا دوری كنند، در اين صورت ايام جوانی زيباترين و بهترين فصل زندگی آنان خواهد بود، ولی اگر انرژی موجود در آن‌ها رها شده و افسار گسيخته شود، خواه‌ناخواه راه و مسير ديگری پيدا خواهند كرد.
حجت‌الاسلام محسن‌زاده در پايان خاطرنشان كرد: اگر انرژی و قوای جوانان كنترل و به مسير صحيح راهنمايی شود، عبادتی كه جوان انجام می‌دهد، از پويايی و ارزش والاتری برخوردار خواهد بود، سجده و اشك جوان ارزش بيشتری دارد، علت اينكه مشاهده می‌شود پيران به مسجد و عبادت روی می‌آورند، اين است كه آن عوامل و زمينه‌ها و نشاط‌های جوانی از آنان رخت بربسته و با گذراندن آن دوران، با سرد و گرم روزگار آشنا شده و فهميده‌اند بهترين راه و اعمال برای انسان عبادت و با خدا بودن است.