صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۸۸۸۷۳۳
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۵:۳۶

گروه انديشه و علم: انسان فقط با تعمق و درك بردباری خداوند می‌تواند از فكر كردن به معصيت دوری می‌كند، چراكه پروردگار بردبار بوده است و بد را با بد پاسخ نمی‌دهد، بلكه توبه‌كنندگان را می‌آمرزد و از آن‌ها درمی‌گذرد.

حجت‌الاسلام و المسلمين «تقوی»، نماينده ولی فقيه در دانشگاه شهيد باهنر كرمان در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه كرمان، با بيان اين مطلب گفت: بردباری از صفات بسيار زيبا است و خداوند كه متصف به تمام صفات جلال و جمال است، بردبار مطلق است، او گردنكشان را می‌‌بيند كه چگونه معصيت و از فرمان‌هايش سرپيچی می‌كنند، ولی خشمگين نمی‌شود و به سرعت انتقام نمی‌گيرد، بلكه به آنها فرصت می‌دهد تا شايد از كارهای خود صرف‌نظر كنند و به درگاه پروردگار خود توبه كنند.
وی افزود: خداوند كافران را عليرغم كفرشان روزی می‌بخشد و گناهكاران را از انجام گناه منع نمی‌كند و اين از حلم و بردباری خداوند است كه روزی خود را به همه بندگانش چه مؤمن و چه كافر می‌رساند.
نماينده ولی فقيه در دانشگاه شهيد باهنر كرمان تصريح كرد: بردباری از صفات پيامبران و فرستادگان خداوند و هر آنكه در مسير آن‌ها گام بردارد است، خداوند از حضرت ابراهيم(ع) در قرآن كريم زياد ياد كرده، زيرا ابراهيم بردبار و نرم دل بودند و رسول خدا(ص) نيز از نمونه‌های بارز انسان بردبار بودند، چراكه ايشان هيچگاه برای خود خشمگين نمی‌شد، ولی درباره اوامر و دستورات خداوند قاطع بودند و همين بس برای تأئيد اين مسئله هنگامی كه مكه را فتح و بر مشركان غلبه كرد، می‌توانست از آن‌ها انتقام بگيرند و آزار و اذيت‌هايی كه نسبت به او و مسلمانان روا كردند، ولی او با روی بردباری و گذشت به مردم مكه گفت، گمان می‌كنيد كه با شما چه خواهند كرد، آن‌ها از روی عناد و دشمنی گفتند تو برادر و برادرزاده ابوجهل و ابولهب هستی كه اين بس است كه پيامبر اكرم(ص) پاسخ داد، «برويد كه شما رها شدگانيد.»
وی در پايان خاطرنشان كرد: اگر انسان، خوب در معنای اين نام خداوند تعمق كند و درك كند كه خداوند چه قدر و منزلتی در بردباريش دارد، هيچ گاه به فكر گناه نمی افتد زيرا خداوند بردبار، بد را با بد پاسخ نمی گويد بلكه می آمرزد و درمی گذرد.