صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۵۶۳۳۳۸
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹

گروه هنر: عضو هيئت بازبين و انتخاب جشنواره نمايش‌های آئينی و سنتی گفت: از آنجا كه اين جشنواره زمينه پژوهشی نيز دارد لذا به گروه‌هايی كه بهای بيشتری بر رعايت اصول اجرای مجالس تعزيه و نمايش‌های آئينی از رهگذر مطالعه و پژوهش داده بودند توجه شد.

محمدحسين ناصربخت، عضو هيئت بازبين و انتخاب شانزدهمين جشنواره بين‌المللی نمايش‌های آئينی و سنتی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) گفت: در بخش آئينی و تعزيه اين جشنواره بيشترين تأكيد هيئت انتخاب بر معرفی گروه‌های ناشناخته است كه البته كارهای درخور و شاخصی را نيز ارائه كرده‌اند.
وی گفت: از آنجا كه اين جشنواره زمينه پژوهشی نيز دارد لذا به گروه‌هايی كه بهای بيشتری بر رعايت اصول اجرای مجالس تعزيه و نمايش‌های آئينی از رهگذر مطالعه و پژوهش داده بودند توجه شد كه البته در اين بخش حضور پررنگ‌تری را از سوی گروه‌های شهرستانی شاهد بوديم چرا كه تلاش آنها بر بازسازی آئين‌ها و سنت‌های نمايشی بومی خودشان بود.
ناصربخت تصريح كرد: در بخش صحنه‌ای با توجه به اينكه در همه ادوار جشنواره به نوعی حضور داشتم شاهد بوديم كه آثار پربارتر از دوره‌های قبل ارائه شده بودند چرا كه گروه‌ها فرصت زيادی برای تمرين داشتند و تقريباً همه آنها كار را تا به آخر بسته بودند.
اين پژوهشگر نمايش‌های آئينی و سنتی افزود: به هر حال هيئت انتخاب ملزم به انتخاب تعداد معدودی كار بود و اين مسئله به اين معنا نيست كه نمايش‌های راه نيافته از قابليت خوبی برخوردار نبودند اما بايد از اين ميان بهترين‌ها انتخاب می‌شدند.
وی در پايان گفت: بازبينی نهايی بخش تعزيه اين جشنواره هنوز باقی مانده است اما به نظر اين بازبينی تنها به منظور رعايت برخی نكات تذكر داده شده به گروه‌های تعزيه است و گمان نكنم گروهی در اين مرحله حذف شود اما به هر حال تأكيد در اين مرحله بر مجالس تعزيه‌ای است كه كمتر به آنها پرداخت شده و غريب هستند.