صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۵۶۸۳۹۳
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۳

براساس نتايج رسمی، اقليت شيعيان كويت در انتخاباتی كه برای دومين بار در هشت ماه گذشته برگزار شد، موفق به كسب هشت كرسی در پارلمان شدند.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) به نقل از پايگاه خبری راديو معارف، براساس آخرين نتايج كه در ساعات اوليه روز يكشنبه منتشر شد، ليبرال‌ها، نيز با كسب سه كرسی در پارلمان جديد توانسته‌اند به يك دستاورد جزيی برسند. گروه‌های سنی نيز هفت كرسی در پارلمان به دست آورده‌اند. آمارها حاكی از اين است كه ۵۲.۵ درصد از كويتی‌ها در انتخابات شركت كرده بودند كه با حضور چهل درصدی مردم كويت در ماه دسامبر مقايسه می‌شود.
اكثر گروه‌های مخالف، انتخابات روز يكشنبه را در اعتراض به اصلاح قانون انتخابات تحريم كرده‌ بودند. مخالفان می‌گويند كه اصلاحيه جديد، راه را برای دستكاری در نتيجه انتخابات و مشروعيت متعاقب آن هموار می‌كند. مخالفان همچنين انتخاباتی را كه در ماه دسامبر برگزار شده بود، تحريم كرده بودند.
اين انتخابات يك ماه بعد از آن برگزار شد كه دادگاه قانون اساسی كويت، پارلمان تحت سلطه نظام حاكم را به استناد نقص در فرايند منجر به انتخابات دسامبر ۲۰۱۲ منحل كرد.
از ماه می ۲۰۰۶ تاكنون، كويت شاهد تشكيل ده‌ها كابينه بوده است. براساس قانون اساسی كويت مصوب در سال ۱۹۶۲، خانواده حاكم، پست‌های كليدی از جمله نخست وزيری، وزارت دفاع، كشور و امور خارجه را اشغال می‌كنند.
مخالفان همچنين خواستار اصلاح قانون اساسی هستند. در سال ۲۰۱۱، معترضان با هجوم به پارلمان، خواستار استعفای ناصر محمد احمد الصباح، نخست وزير پيشين شدند.
هر چند كويت، اولين كشور عربی است كه از سال ۱۹۶۲ يك پارلمان منتخب تأسيس كرد، اما خانواده آل صباح از آن زمان همچنان پست‌های كليدی را در اختيار دارند. اين خانواده از ۲۰۰ سال پيش از يك قدرت بلامنازع در كويت برخوردار است.