صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۲۵۷۵۶۵۲
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۱

گروه بين‌الملل: پس از حوادث روز چهارشنبه خونين مصر در قاهره كه به روايتی بيش از 600 كشته بر جای گذاشت، اخوان المسلمين برای برگزاری تظاهرات با عنوان «جمعه خشم» فراخوان داد.

به گزارش خبرگزاری بين المللی قرآن(ايكنا) به نقل از روزنامه مصری صدی البلد، جهاد الحداد، سخنگوی اخوان المسلمين، در صفحه توئيتر نوشت: تظاهرات ضد كودتا پس از نماز جمعه امروز، 25 مردادماه، از تمامی مساجد قاهره به سوی ميدان «رامسيس» در جمعه خشم برگزار خواهد شد.
وی تاكيد كرد كه هواداران اخوان المسلمين قوی، مصمم و متحد هستند.
اين فراخوان پس از كشتار روز چهارشنبه، نگرانی ها از موج جديد خشونت و كشتار را به شدت افزايش داده است. در عين حال جنبش تمرد مصر كه عامل اساسی خلع محمد مرسی از قدرت بود، نيز از حاميان خود خواسته برای ابراز مخالفت با خشونت و تروريسم داخلی به خيابان ها بيايند.
يك روز پس از حمله نظاميان ارتش مصر به اردوگاه محل تحصن هواداران محمد مرسی، رئيس جمهوری مخلوع روز پنجشنبه، 24 مردادماه، در حملات جداگانه در سينا و اسيوط 8 سرباز و افسر پليس كشته شدند تا موج ناآرامی ها در اين كشور همچنان ادامه داشته باشد.
در حالی كه مصر سراسر در وضعيت اضطراری فرو رفته و در بسياری از استان ها قانون منع رفت و آمد شبانه صادر شده است، وزير كشور به ارتش دستور داد، در صورت حمله معترضان به ساختمان های دولتی از گلوله جنگی استفاده كند.
روز گذشته در جلسه اضطراری شورای امنيت انتقادات بين المللی متوجه دولت و ارتش مصر شد و در بسياری از كشورهای اروپايی سفرا به كشورشان فراخوانده شدند تا نگرانی كشور مطبوعشان را از حوادث مصر نشان دهند.
گفتنی است، رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه، كه حامی سرسخت محمد مرسی، رئيس جمهور معزول مصر، است نيز اين حوادث را قتل عام ناميد و سفيرش را از قاهره احضار كرد.
ناوی پيلای، كميسر حقوق بشر سازمان ملل، نيز خواستار تحقيقات جامع اين سازمان در حوادث روز چهارشنبه مصر شد.
روز پنجشنبه، 24 مردادماه، فراخوان هواداران مرسی برای تظاهرات در قاهره به جايی نرسيد و در عوض تظاهراتی در شهر ساحلی اسكندريه و بنی سويف برگزار شد. همچنين در اين روز دومين روز حملات به كليساها ادامه يافت و گفته می شود، تنها در يك روز 25 كليسا به آتش كشيده شد.
دو سال پس از انقلاب مصر كه به خلع مبارك از قدرت و همچنين دو ماه پس از خلع محمد مرسی، رئيس جمهور منتخب، به نظر می رسد مصر به زودی طعم آرامش را نخواهد چشيد.