صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۰۴۹۴۴
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۸

گروه اندیشه: عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: کنترل جمعیتی که بدون اساس و مبنای عقلایی باشد، مسیر توسعه تمدن بشر را که محور اصلی آن، انسان است، کند می‎کند.

امیرحمزه سالارزایی، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از سیستان و بلوچستان در زمینه فرزند‌آوری گفت: اصل خلقت بر تولید و تکثیر خلقت و فرزندآوری است. در واقع اگر کسی کنترل غیرحساب شده بر جمعیت داشته باشد جفایی به نسل آینده کرده است.
عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان اظهار کرد: کنترل جمعیتی که بدون اساس و مبنای عقلایی باشد، مسیر توسعه تمدن بشر را که محور اصلی آن، انسان است، کند می‎کند.
وی افزود: در برابر این فرزندآوری، احساس مسولیت خطیر و سنگینی برای تربیت و آموزش نسل جدید وجود دارد. اما گاه چون افراد توان انجام این مسئولیت و رسالت را ندارند، جلوی فرزندآوری را به صورت بی‎رویه می‏گیرند.
سالارزایی بیان کرد: اگر کسی قدرت تربیت و پرورش انسان متعالی را داشته باشد اما خود را از داشتن فرزند محروم کند، چه بسا که مورد بازخواست خداوند تعالی قرار گیرد.
وی تأکید کرد: همان‎طور که ذکر شد، اصل خلقت بر فرزندآوری است و مطابق با این اصل، قابلیت فرزندآوری در نقشه خلقت پیش‎بینی شده است و هرگونه دخالت غیرعاقلانه می‏تواند در آینده تعادل بین نسل‎ها را برهم بزند.
عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: یکی از دلایل سیاست کنترل جمعیت که در دولت‏های سابق پیش‌بینی شده بود، عدم کفایت ظرفیت‏های شغلی و تحصیلی جامعه بود.
وی افزود: سیاست کنترل جمعیت یک سیاست کوتاه مدت بود که پیامدهای منفی را نیز به دنبال داشت در حالی که بهتر بود برنامه‏ای چند ده ساله جایگزین آن شود.
سالارزایی در پایان از جمله پیامدهای منفی کنترل جمعیت را کمبود نیروهای جوان و به عبارتی منبع انرژی و نیروی انسانی کارآمد جامعه عنوان کرد.