صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۳۱۸۴۳
تاریخ انتشار : ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۶
قائم مقام ستاد اقامه نماز تصریح کرد:

گروه جامعه: محمود مظفر با اشاره به لزوم پیوند مسجد، مدرسه و خانواده برای اجرای طرح مبین گفت: تبیین اقامه نماز در بین دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها از اهداف طرح مبین است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور پیش از ظهر امروز سه شنبه 30 تیرماه 1394 در افتتاحیه طرح مبین که با حضور 400 نفر از مدیران مدارس در اردوگاه باهنر تهران برگزار شد با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر توجه ویژه به نسل جوان در امر نماز گفت: به دنبال این پیام، تصمیم گرفته شد ستاد اقامه نماز و وزارت آموزش و پرورش طرحی را در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری با عنوان طرح مبین پیاده‌سازی کند.

وی افزود: پس از کارهای کارشناسی این طرح که بعد از یک هفته از زمان مطرح شدنش انجام شد شروع به فعالیت کردیم. هدف کلی طرح مبین رشد اضلاع مثلث موفقیت مدارس یعنی عبادت، علم و عمل است.

برای رشد ابعاد عبادی و معنوی دانش‌آموزان تلاش کنیم

قائم مقام ستاد اقامه نماز ادامه داد: جامعه باید به همان اندازه که برای موفقیت علمی، اجتماعی و اقتصادی دانش آموزان  تلاش می‌کند و از آن خوشحال می‌شود برای رشد ابعاد عبادی و معنوی آنها نیز تلاش کند.

مظفر گفت: اگر بتوانیم این طرح را تا پایان اجلاس 24 به اتمام برسانیم و طرح اجرایی شود و به اهدافمان دست پیدا کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه تبیین اقامه نماز از اهداف طرح مبین است، تصریح کرد: اقامه نماز یعنی اینکه مدیر و معلمان در کنار بچه‌ها نماز بخوانند و به اصطلاح آقای قرائتی، اذان حلقومی بگویند نه اینکه در دفترشان نماز بخوانند یا اذان از طریق رادیو یا سی دی پخش شود.

پیوند میان مسجد، مدرسه و خانواده

قائم مقام ستاد اقامه نماز پیوند میان مسجد، مدرسه و خانواده را از اهداف دیگر طرح مبین دانست و گفت: برای تحقق چنین هدفی باید برخی از جلسات مدرسه در مسجد برگزار شوند. از امام جماعت مسجد محله برای حضور در برخی برنامه‌های مدارس دعوت شود.

وی یکی از دلایل کم توجهی به نماز را کمتر بیان شدن آثار و برکات نماز دانست و خاطرنشان کرد: در طرح مبین تلاش داریم آثار و برکات نماز برای دانش آموز و خانواده‌های آنها تشریح شود.

در طرح مبین کارها توسط دانش آموزان صورت می‌گیرد

مظفر تصریح کرد: در طرح مبین کارها توسط دانش آموزان صورت می‌گیرد زیرا تجربه نشان داده دانش‌آموزان در انجام کارها پیش قدم هستند.

وی با تاکید بر اینکه افزایش کمیت نمازگزاران در مساجد و نمازخانه‌ها از اهداف برگزاری همایش‌ها، سمینارها، اردوها و اجلاسیه‌ها باشد زیرا دل امام (ره) و شهدا را شاد خواهد کرد، گفت: باید کاری کرد تا حضور نوجوانان و جوان‌ها در مساجد و صفوف نماز بیشتر شود.

وی در پایان انگیزه‌مند کردن دانش‌آموزان را هدف دیگر طرح مبین دانست و افزود: انشاءالله با تشکیل نمازیاوران و همت مدیران و معلمان این امر نیز محقق خواهد شد.

در بخشی از این همایش حجت‌الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور بر لزوم فعالیت برای نماز در راه رضای خدا با عزم راسخ تأکید کرد و گفت: کلید موفقیت در این کار این است که در کنار تمامی فعالیت‌های زندگی این کار را برای خدا انجام دهیم. اگر بتوانیم از خدا کمک بگیریم و بر این موضوع مصمم باشیم که بخشی از عمرمان برای نماز و فعالیت‌های آن باشد، در این کار موفق خواهیم‌بود.

در آموزش و پرورش ضامن علم بچه‌ها هستیم که باید خروجی آن با خدا گره خورده باشد

حجت‌الاسلام قرائتی تصریح کرد: نماز راس همه کارهاست و ما باید پرچمدار آن باشیم. در آموزش و پرورش ما ضامن علم بچه‌ها هستیم که باید خروجی آن با خدا گره خورده باشد.

مشکل جهت‌دار نبودن علم است

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه سواد کنونی مردم را به خدا نزدیک نمی‌کند، گفت: فعالیت در این حوزه باید بسیار گسترده باشد و ترویج علم و سواد باید از طریق آموزش و پرورش و حوزه به مردم داده شود که متاسفانه در این امر ضعیف هستیم.

وی تصریح کرد: حوزه و دانشگاه باید علمشان جهت‌دار باشد به طوری که بچه‌های ما را به خدا نزدیک کند. در حال حاضر  اکثر مردم دنیا باسواد هستند اما سواد آنها سودی ندارد مشکل ما علم نیست بلکه جهت‌دار نبودن آن است.

یکی دیگر از سخنران این همایش حمیدرضا کفاش، معاون فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش سخنانی را بیان کرد. وی با اشاره به اینکه باید اهمیت تشکل‌های دانش‌آموزی را جدی بگیریم گفت: برای فعالیت‌‌های مسمر سمر در این تشکل‌ها باید به آنها شخصیت داد و از این طریق آنها را ترغیب به انجام کارها کرد.

باور امام و مقام معظم رهبری به روحیه جوانی و نوجوانی معجزه آفرید

معاون فرهنگی پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه در گذشته دانش آموزان، نوجوانان و جوانان بودند که بخش اعظمی از انقلاب را شکل دادند گفت: به عنوان مثال اعلامیه‌های حضرت امام (ره) را آنها توزیع می‌کردند، نشریه فروشی‌های ضد اسلامی را به آتش می‌کشیدند، امنیت محله‌ها را در دوران جنگ تضمین می‌کردند. در آن زمان باور امام و مقام معظم رهبری به روحیه جوانی و نوجوانی معجزه آفرید.

کفاش با اشاره به اینکه باید تشکل‌های دانش آموزی را جدی بگیریم خاطرنشان کرد: بدون تشکل نمی‌توان کارهای بزرگ انجام داد. اگر تشکیلات نباشد نخواهیم توانست به موفقیت برسیم .

باید زمینه را برای ابراز وجود همه آماده کرد

وی با تاکید بر اینکه همه مدرسه‌ها باید جزو تشکیلات باشند و تک حزبی و تک تشکیلاتی در هیچ کجای دنیا اثرگذار نیست، تصریح کرد: باید زمینه را برای ابراز وجود همه آماده کرد زیرا هر فردی استعدادها و علایق خاص خود را دارد.

معاون فرهنگی پرورشی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: تشکل‌ها بازوی مدیر مدرسه هستند. امر نماز را هم نباید به یک تشکل محول کرد بلکه وظایف مربوط به نماز را باید بین همه تشکل‌ها تقسیم کرد. مدیران باید نسبت به تشکل‌های دانش‌آموزی مانند پدر و مادر باشند در غیر این صورت تفکر داعشی شکل می‌گیرد؛ که بر اساس آن هرکس در هر تشکلی فکر می‌کند تنها حق با اوست.

گفتنی است این همایش با حضور حجت‌‌الاسلام والمسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، حمیدرضا کفاش، معاون فرهنگی و پرورشی وزات آموزش و پرورش، محمدرضا مصیب‌زاده، مدیرکل قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام بهشتی مشاور وزیر آموزش پرورش در امور قرآن و عترت و 400 نفر از مدیران مدارس استان‌های کشور برگزار شد.

برای مشاهده گزارش کامل تصویری این همایش اینجا کلیک کنید.