صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۳۸۶۷۲
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸

گروه بین‌الملل: کمپین بین‌المللی همبستگی با آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعه عربستانی، که به دلیل حمایت از مردم و اعتراض به نظام حاکم به اعدام محکوم شده است، در بسیاری از کشورهای مختلف جهان برگزار شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، تظاهرات و تحصن‌ها در چارچوب کمپین بین‌المللی همبستگی با آیت‌الله نمر از روز جمعه در بیش از 20 کشور جهان آغاز شد.

این تظاهرات روز جمعه از شهر «اوکلند» در نیوزیلند آغاز و در مکزیکوسیتی شهر مکزیک پایان یافت. این تظاهرات همچنین در تعداد دیگری از شهرها از جمله سیدنی استرالیا روز شنبه ادامه یافت.

تظاهرکنندگان یکم ماه اوت جاری در کنار ساختمان اوپرای مشهور شهر سیدنی تجمع کرده و با توزیع هزار و 500 اعلامیه خواهان توقف حکم اعدام آیت‌الله نمر شدند و در این اعلامیه همچنین به وخامت اوضاع حقوق بشر و آزادی بیان و وضعیت اقلیت‌ها و شمار رو به افزایش اعدام‌ها در عربستان اشاره کردند.





در این اعلامیه به طور مثال به برخورد دولت سعودی با فاضل المناسف از مدافعان حقوق بشر اشاره شده که به 15 سال زندان محکوم شده است.

تظاهراتی نیز در سومین سالگرد بازداشت آیت‌الله نمر در شهر اوکلاند برگزار شد و شرکت‌کنندگان مخالفت خود را با حکم اعدام این روحانی بارز شیعه عربستانی ابراز داشتند و با سر دادن شعارهایی سیاست دولت سعودی در زمینه بازداشت سیاستمداران و صاحبان اندیشه در عربستان را محکوم کرده و خواهان آزادی آیت‌الله نمر و سایر مظلومان در عربستان شدند. آنها همچنین پلاکارد و تصاویر این روحانی شیعه را با خود حمل می کردند.

شماری از فعالان نیز در شهر «برلین» پایتخت آلمان تجمع کرده و مخالفت خود را با ادامه بازداشت آیت‌الله نمر ابراز داشته و تاکید کردند که وی به خاطر بیان دیدگاهش سه سال است که در زندان به سر می‌برد و بازداشت خشونت‌آمیز این روحانی بیانگر خودکامگی و تکبر دولت سعودی و شیوه برخوردش با صاحبان اندیشه است.





این تظاهرات با توزیع تصاویر و سردادن شعار علیه خشونت و جنایات آل‌سعود آغاز شد. تظاهرکنندگان برحق آزادی آیت‌الله نمر تاکید کرده و گفتند که دادگاه سعودی این روحانی را عادلانه محاکمه نکرده است و باید وی براساس قوانین و موازین بین‌المللی بدون هرگونه قید و شرطی آزاد شود.

فعالان برزیلی نیز با برگزاری تظاهرات همبستگی در میدان استقلال مقابل کاخ تاریخی امپراتور برزیلی در شهر سائوپائولو تحت عنوان «شیخ نمر در خطر است»، خواهان آزادی وی و توقف نقض حقوق بشر در عربستان شدند. آنها تصاویر آیت‌الله نمر را در دست داشتند و بازداشت و محاکمه وی را مصداق بارز خودکامگی و استبداد در برخورد با مدافعان حقوق و آزادی‌ها در عربستان دانستند.





تظاهرات مشابهی هم در شهر بروکسل برگزار شد و شرکت‌کنندگان در آن حکم دادگاه سعودی علیه آیت‌الله نمر را رد کرده و خواهان آزادی وی شدند.

شمار زیادی از مردم منطقه «العوامیه» عربستان نیز در چارچوب این کمپین بین‌المللی تظاهرات کرده و خواهان آزادی آیت‌الله نمر شدند که در جریان بازداشت به ضرب گلوله نیروهای امنیتی سعودی زخمی شده بود.

آنها همچنین آزادی همه بازداشت‌شدگان سیاسی را بدون هرگونه قید و شرط خواستار شدند.

شهر «پاریس» پایتخت فرانسه نیز شاهد برپایی تجمع‌های همبستگی با آیت‌الله نمر بود. شرکت کنندگان در این مراسم خواهان آزادی این روحانی برجسته شیعه عربستانی شدند.