صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۵۴۱۵۷
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۳

گروه اقتصاد: فصلنامه مطالعات اقتصاد اسلامی در جدیدترین شماره خود مقاله‌ای را با عنوان «امکان سنجی طراحی صکوک بانکی تبدیل شونده به سهام» به قلم غلامرضا مصباحی‌مقدم، علی صالح‌آبادی و سیدامیرحسین اعتصامی منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در خلاصه این مقاله می‌خوانیم: در این تحقیق با روشی توصیفی ـ تحلیلی و اسنادی، در بخش نخست به مفاهیم تبدیل به اوراق بهادارسازی دارایی‌ها و صکوک پرداخته می‌شود و سپس مدل عملیاتی صکوک بانکی تبدیل شونده به سهام به همراه تشریح ابعاد فقهی این اوراق ارائه می‌گردد. در ادامه پنج کارکرد مالی اوراق آورده شده است.

تبدیل به اوراق بهادارسازی تسهیلات بانکی یکی از روش‌های حذف ریسک‌های اعتباری و کاهش ریسک نقدینگی در بانکداری متعارف است. بسیاری از بانک‌ها برای افزایش قدرت و کیفیت وام‌دهی از این تکنیک استفاده می‌کنند. بنگاه‌های اقتصادی و شرکت‌های سهامی، حجم قابل توجهی از این تسهیلات را در قالب عقود مختلف بانکی به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین می‌خوانیم: در کنار سایر روش‌های تبدیل به اوراق بهادارسازی، تشکیل سبدی از تسهیلات و یا یک نوع خاص از تسهیلات بر اساس دیون یک شرکت خاص و با قابلیت تبدیل شوندگی این اوراق به سهام راهکار مناسبی برای تجدید منابع بانکی است. از طرف دیگر بوسیله تبدیل اوراق به سهام، شرکت در استرداد دیون خود به صاحبان اوراق کمک خواهد شد.

در بخش دیگری از این مقاله آمده است: عمده منابع مالی تجهیز شده توسط بانک‌ها از طریق وجوه سپرده‌گذاری شده می‌باشد و لذا با گسترش تقاضا برای دریافت تسهیلات بانکی، بانک‌ها با محدودیت منابع برای پاسخگویی به متقاضیان  مواجه خواهند شد.

علاقمندان می‌توانند جهت دسترسی به متن کامل این مقاله به این لینک مراجعه کنند.