صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۳۸۴۲۶۳
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۶
رئیس‌زاده تبیین کرد:

گروه سلامت: رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با بیان اینکه در حادثه منا ۴۵ پارامتر مدیریت بحران از سوی عربستان رعایت نشد، بر لزوم رعایت این موارد در راهپیمایی اربعین از سوی دولت عراق تأکید کرد.

محمد رئیس‌زاده، رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه پس از هر حادثه‌ای از سوی بسیج جامعه پزشکی با تشکیل تیم‌های تخصصی صاحب نظر به بررسی و آسیب‌شناسی اتفاق رخ داده پرداخته می‌شود، اظهار کرد: بررسی‌های صورت گرفته در حادثه تلخ منا نشان می‌داد که 45 آیتم در مدیریت بحران این حادثه به علت عدم کفایت رژیم آل‌سعود رعایت نشده و منجر به این فاجعه انسانی شده است.

وی افزود: در نامه‌ای به پارامترهایی که در حادثه منا رعایت نشده اشاره کرده‌ایم و این نامه را به دبیرکل سازمان ملل، بان‌کی‌مون، سران کشورهای اسلامی و وزیران بهداشت کشورهای آسیب دیده در حادثه منا ارسال کردیم و خواستار محاکمه رژیم آل‌سعود و پیگرد قانونی به دلیل عدم کفایت در مدیریت حج و نقض آشکار در برگزاری مراسم حج شده‌ایم تا در آینده شاهد تکرار چنین حوادث تلخی نباشیم و همین نامه را به وزیر بهداشت عراق و وزیر کشور خود نیز ارسال کردیم تا در تجمع بزرگ و باشکوه اربعین حسینی موارد فوق رعایت شوند.

رئیس بسیج جامعه پزشکی به بخشی از موارد عدم مدیریت بحران اشاره و عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین مواردی که در منا رعایت نشده بود تهیه نقشه جامع خطر برای تجمعات بزرگ است که شامل راهنمایی مسیرهای اضطراری و اعلام وضعیت راه‌ها، تیم‌های پاسخگو، تدارکات و اقدامات سریع، عملیات پیش بیمارستانی است.

رئیس‌زاده با بیان اینکه در بحث حوادث و بلایای طبیعی اقدامات خوبی از سوی بسیج جامعه پزشکی و ارگان‌های مسئول صورت گرفته است، یادآور شد: در این باره می‌توان به برگزاری شش کنگره بین‌المللی سلامت در حوادث و بلایا در 12 سال گذشته اشاره کرد. همچنین راه‌اندازی رشته P.H.D سلامت در حوادث و بلایا و مدیریت بحران و تعامل جامعه بسیج پزشکی با نهادها و سازمان‌های ذیربط و ارائه نظرات کارشناسی از فعالیت‌های صورت گرفته در این بخش است.