صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۴۴۱۱۲
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲

گروه اجتماعی: همان‌طور که دوخت و رنگ لباس نشان شخصیت فرد است و همسری را هم که انتخاب می‌کنیم نشانه شخصیت انسان است، گاهی یک لکه ارزش تمام لباس را زیر سؤال می‌برد و یک حرکت اشتباه در خانواده هویت آن خانواده را خدشه‌دار می‌کند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، همان‌طور که لباس انسان را از گرما و سرما حفظ می‌کند و موجب می‌شود که انسان به وسیله آن عیب‌هایش را بپوشاند بنابراین همسر مانند لباس، انسان را ازآسیب‌ها دور می‌کند و در حقیقت لباس، پوششی است که فرد را از فساد و ناهنجاری‌ها می‌رهاند.



اگر در میان زن و مرد به راستی رابطه همسری جاری باشد این تعبیر قرآن پوششی بر ذهن و قلب زن و مرد ایجاد می‌کند و از آنجا که لباس به انسان زیبایی می‌دهد و زشتی‌ها را می‌پوشاند همسر هم اگر متناسب و هم کفو هم باشد به انسان زیبایی می‌دهد.



با توجه به آیه ۱۸۷ سوره بقره«هُنَّ لِبَاسٌ لَّکُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ: زنان شما، همچون لباس(مایۀ شأن، منزلت، پوشش، آبرو و حیثیت) باشند شما را و شما نیز همچون لباس باشید ایشان را» بنابراین، همسران نیز همدیگر را در افتادن به گناه باز می‌دارند و سبب تکامل همدیگر می‌شوند.



همان‌طور که دوخت و رنگ لباس نشان شخصیت فرد است و همسری را هم که انتخاب می‌کنیم نشانه شخصیت انسان است، گاهی یک لکه ارزش تمام لباس را زیر سؤال می‌برد و یک حرکت اشتباه در خانواده هویت آن خانواده را خدشه‌دار می‌کند.



حجت‌الاسلام علیرضا نخعی‌پور، کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا گفت: از اینکه قرآن همسر را به لباس تعبیر کرده است جهات مختلفی وجود دارد.



وی ادامه داد: یکی از ابعاد تأثیرگذار در انتخاب لباس اندازه بودن آن است و اگر گشاد و یا اینکه متناسب تن نباشد انسان از گرفتن آن صرف نظر می‌کند بنابراین زمانی که می‌خواهد همسر انتخاب کند باید به هم‌کفو و متناسب بودن توجه کند.



زندگی یک صحنه پیکار است



کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه بیرجند با اشاره به اینکه هم‌کفو بودن زن و مرد موجب هم‌گرایی میان آنها می‌شود، اظهار کرد: زن و مرد موجب حفظ یکدیگر از مخاطرات دینی، فکری، اقتصادی و اجتماعی می‌شوند چراکه زندگی یک صحنه پیکار است.



نخعی‌پور نیاز به لباس را یک نیاز همیشگی دانست و گفت: نیاز به همسر هم یک نیاز فطری است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود و زن و مرد نباید نسبت به انتخاب خود کورکورانه عمل کنند بلکه باید دقت نظر داشته باشند.



وی افزود: با توجه به اینکه زن و مرد مایه‌ آرامش یکدیگر هستند اما در جامعه امروز شاهد افزایش طلاق هستیم چراکه انسان‌ها از قرآن بهره نمی‌گیرند و آن را مختص مراسم خاص می‌دانند.



کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه بیرجند بیان کرد: افزایش طلاق در جامعه ابعاد مختلفی دارد و از جمله عوامل تأثیرگذار حوزه، دانشگاه، صدا و سیما، قوانین و... هستند که در روش زندگی انسان هم نتایج مثبت و هم منفی دارند.



ضعف ایمان موجب طلاق می‌شود



نخعی‌پور تصریح کرد: از منظر دین ضعف ایمان موجب طلاق می‌شود و این دلیل در انتخاب و هم در زندگی مؤثر است بنابراین کسی که ایمان بالایی داشته باشد انتخابش متناسب با ایمانش است و همچنین در زندگی فرزندسالاری، زن سالاری و مردسالاری حاکم نیست بلکه خدا سالاری است.



وی با بیان اینکه زن و مرد باید خانه‌ای دینی داشته باشند، افزود: خانه دینی دیگر مانند خانه عنکبوت سست و بی‌اساس نیست و به خاطر هر مشکل کوچکی فرو نمی‌ریزد که در نتیجه ضعف در رشد طلاق و قوت افزایش خانواده‌های پایدار را به دنبال دارد.



کارشناس امور مشاوره حوزه علمیه بیرجند یادآور شد: باید در حوزه ایمان کار شود و مباحث عقیدتی درست ارائه شود و هم‌چنین برطرف کردن زمینه‌های گناه و رفتارهای درست مبلغین و مسئولان از نکات تأثیرگذار در رشد ایمان است.