صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۴۹۳۶۵۳
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۸

گروه بین‌الملل: شرکت‌های غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی سوئیس و اروپا به دنبال آن هستند که از بازار جهانی حلال با ارزشی بالغ بر 1 تریلیون دلار بهره‌برداری کنند؛ بازاری که محصولات آن باید کاملاً مطابق با قوانین اسلامی تهیه شده باشد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «Swiss Info»، بازار جهانی حلال به سرعت در حال توسعه است و تخمین زده می‌شود که سود محصولات حلال تا سال 2030 به 20 تا 25 برابر مقدار کنونی تنها در اروپا برسد.

از این رو، شرکت‌های بزرگ اروپایی و سوئیسی از هم اکنون دست به کار شده‌اند تا از این بازار پرسود استفاده کنند. آن‌ها در حال افزایش سرمایه‌ها و تخصص خود هستند زیرا پیش‌بینی شده که جمعیت رو به رشد مسلمانان تا سال 2050 یک میلیارد نفر افزایش یابد و سطح تحصیلات و درآمد آن‌ها نیز بیشتر خواهد شد.

برای جذب مشتریان مسلمان، بسیاری از شرکت‌های سوئیسی و بین‌المللی به دنبال اخذ گواهی حلال برای محصولات خود هستند. البته اخذ گواهی حلال یک پروسه پیچیده است زیرا مقررات زیاد و ارزیابی‌های دقیقی را شامل می‌شود.

کمبود قراردادها و استانداردهای مشترک میان سازمان‌های صدور گواهی حلال نیز مسئله را پیچیده‌تر می‌کند.

اعطا یا عدم اعطای گواهی حلال یک قضاوت دینی ساده نیست و بر اساس استانداردها و معیارهای مختلف به‌ویژه در مورد کیفیت انجام می‌شود.

دکتر عبدالحق منصوری، متخصص تغذیه در مؤسسه تکنولوژی فدرال زوریخ، یکی از دانشگاه‌های مهم سوئیس، می‌گوید: صدور گواهی حلال برای محصولات فقط در صورت بالا بودن کیفیت آن‌ها و عدم هرگونه خطری برای سلامت مشتریان انجام می‌شود.

خدمات گواهی حلال سازمانی در سوئیس است که به ارزیابی محصولات و ارائه گواهی حلال می‌پردازد. این سازمان از سال 1987 تاکنون برای محصولات بیش از 200 شرکت در سراسر جهان گواهی حلال صادر کرده است که بیشتر این شرکت‌ها در سوئیس و پس از آن در آلمان، یونان، ترکیه، فرانسه، اسپانیا، امارات، پاکستان و عربستان هستند.

این سازمان با بازرسی‌های دقیق و نیز سرکشی‌های اعلام نشده، همه چیز را مورد بررسی قرار می‌دهد و در صورت توانایی شرکت برای اجرای قوانین حلال در متدها و روش‌های علمی تولید و نیز کیفیت بالای خدمات، گواهی حلال را صادر می‌کنند.

گردشگری حلال در سوئیس

بسیاری از هتل‌های سوئیس نیز طیف وسیعی از خدمات را به گردشگران مسلمان ارائه می‌دهند. از به‌کارگیری نیروهای عرب‌زبان برای ارتباط با مشتریان تا قرار دادن قرآن و جانماز در اتاق‌ها و ارائه غذای حلال به‌ویژه در ماه رمضان، اقداماتی است که این هتل‌ها برای جلب نظر مشتریان مسلمان خود انجام می‌دهند.

این نتیجه تلاش بلندمدت سوئیس برای جذب مشتریان از کشورهای حاشیه خلیج فارس است و در نتیجه آن تعداد سفرهای گردشگران این کشورها به سوئیس در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است.