صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۳۰۲۳۴
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۳

گروه هنر: با وجود ظرفیت‌های مناسبی که در زمینه تولید آثار موسیقی با موضوع فاجعه منا و تبیین ابعاد گوناگون آن به منظور رسوایی آل‌سعود وجود دارد، اما تاکنون کمتر به این موضوع آن‌گونه که باید و شاید پرداخته شده و شاهد تولید آثار موسیقی قابل توجهی نبوده‌ایم.

حسن خانچی، هنرمند عرصه موسیقی مذهبی و دینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: موزیک ویدئو «نور هدایت» که در این ایام و مصادف با عید سعید قربان از شبکه‌های مختلف رسانه ملی و به ویژه شبکه افق سیما شاهد پخش آن بودید، سال‌ها قبل ضبط شده بود، اما با تدوین جدید از سوی خانه مستند انقلاب اسلامی وابسته به مؤسسه رسانه‌ای اوج تولید شد.

وی با اشاره به اینکه در این اثر موسیقایی از دو زبان فارسی و عربی بهره برده شده است، گفت: محتوای این ویدئوموزیک منقبت اهل بیت(ع) است که همچون منبع نوری هدایتگر ابنای بشر در ادوار گوناگون تاریخ هستند و در تولید این اثر موسیقایی سعی شد که کمتر از ابزار و ادوات موسیقی استفاده شود تا برای پخش از هر رسانه‌ای مناسب باشد.

این خواننده دینی و مذهبی تصریح کرد: اغلب آثاری که حتی در حوزه موضوعات دینی و مذهبی خوانده می‌شوند، موزیکال بوده و شاید به این واسطه مورد پذیرش و قبول طیف گسترده‌ای از مخاطبان به ویژه قشر مذهبی نباشند، لذا با تولید این اثر عام‌پسند درصدد بودیم تا طیف وسیع‌تری از بینندگان تلویزیونی را به خود معطوف کنیم.

خانچی افزود: در محتوای اشعار به کار رفته در این موزیک‌ویدئو نیز سعی شده است تا توصیفات متفاوت با آن چیزی باشد که در محافل رسمی مذهبی همچون مراثی و یا اعیاد و مولودی‌هاست تا سطح سلیقه شنیداری مخاطبان نیز تا اندازه زیادی ارتقاء یابد.

این هنرمند عرصه موسیقی مذهبی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود گذشت یک سال از فاجعه منا، اما کمتر شاهد تولیداتی در عرصه فرهنگ و هنر به ویژه موسیقی پیرامون این موضوع بودیم، گفت: عزمی از سوی هیچ یک از نهادهای فرهنگی و هنری بنا به ملاحظاتی که متوجه آن نمی‌شوم در این زمینه وجود ندارد، وگرنه با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری در بیان ابعاد این فاجعه به منظور رسوایی آل سعود به زبان نافذ فرهنگ و هنر، دیگر حجت برای تمام اهالی و فعالان این عرصه تمام شده است.

وی با اشاره به اینکه شخصاً ملودی را در رثای جانباختگان فاجعه منا در نظر داشته که تولید کند، اما با وجود مراجعات مکرر به مسئولان کار به جایی نبرده است، افزود: این در حالی است که موج خوبی به ویژه در زمینه آثار موسیقی با موضوع مدافعان حرم ایجاد شده است و جامعه هنری در پرداخت به موقع و مؤثر نسبت به این موضوع خود را مسئول می‌داند و جای پرسش دارد که چرا با وجود ظرفیت‌های خوبی که در عرصه موسیقی وجود دارد، اما استفاده درخوری از آن در زمینه تبیین ابعاد گوناگون فاجعه منا صورت نمی‌گیرد؟

خانچی منویات مقام معظم رهبری را در موضوعات مختلف فرهنگی و هنری فصل‌الخطاب خواند که فعالان پس از استماع آن باید از هیچ کوششی در تحقق آنها فروگذار نکنند و گفت: با این وجود نباید اجازه بدهیم که در پی غفلت فعالان و جامعه هنری، کار به توصیه و گوشزد کردن معظم‌له ختم شود و باید پیش از ابراز دلنگرانی‌های رهبری، جامعه هنری هوشمندانه در برابر هجمه‌ای که نسبت به جامعه تشیع روا داشته می‌شود واکنش منطقی و درخوری را نشان دهد.

وی در ادامه در مورد سایر فعالیت‌های موسیقیایی خود به ایکنا گفت: آلبوم محرم که کارهای ضبط آن به انجام رسیده است در مرحله سناریونویسی برای ضبط تصویری و تبدیل شدن به یک ویدئوکلیپ است و در نظر داریم با حمایت سرمایه‌گذار تعداد 60 هزار فلش‌مموری تهیه شده و این کلیپ در آنها تکثیر و در پیاده‌روی اربعین حسینی در میان عشاق اباعبدالله(ع) توزیع شود.

خانچی همچنین در پایان اظهار کرد: علاوه بر این به پیشنهاد ستاد اربعین، مقدمات ضبط یک آلبوم موسیقی دو زبانه به فارسی و عربی را نیز در دست انجام دارم که نام موقت آن «عبرات» بوده و در آن از شاعران ایرانی و خارجی بسیاری استفاده شده و از نقطه نظر فنی نیز از کیفیت بالایی برخوردار است که امیدوارم تا اربعین حسینی تولید و هم از رسانه ملی پخش شود و هم در قالب یک بسته موسیقی در بازار عرضه شود.

امیرسجاد دبیریان