صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۳۶۹۰۳
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۱

گروه حوزه‌های علمیه: نشست علمی «نقد تکفیر و جریان‌های تکفیری» شب گذشته، 18 مهرماه با ارایه استاد قاسم جوادی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در ابتدای این نشست که در مؤسسه دین‌پژوهان کشور و با حضور جمعی از فضلا و استادان حوزه برگزار شد، ابتدا آیت پیمان، مسئول دبیرخانه شورای دین‌پژوهان در سخنانی گفت: نشست امشب آخرین نشست از سلسله نشست‌هایی است که در دهه اول محرم تدارک دیده شده است.
وی ادامه داد: در این دهه 5 نشست با موضوعات مختلف و مرتبط با حوادث کربلا و قیام امام حسین(ع) برگزار شد و چندین نشست دیگر نیز برای ماه صفر در نظر گرفته شده است.
پیمان بیان کرد: بنا داریم نشست‌های علمی در طول سال نیز به مناسبات مختلفی ادامه یابد و از همه صاحبنظران و علاقه‌مندان درخواست داریم موضوعات مورد علاقه خود را به ما ارایه دهند.
در ادامه قاسم جوادی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) و مدیر گروه تاریخ و ادیان مجتمع آموزشی امام خمینی(ره) در سخنانی با بیان اینکه تکفیر پدیده‌ای تاریخی است گفت: این پدیده مربوط به دوره معاصر نیست و در طول تاریخ سبب حوادثی شده است بنابراین باید با این رویکرد به دنبال رفع آن باشیم.
وی افزود: به همین دلیل در منابع تمامی فرق اسلامی تقریبا مسئله تکفیر با شدت بیشتر و کمتر دیده شده و می‌شود و متاسفانه در شیعه نیز این مسئله در کتب مختلف وجود دارد.
جوادی تأکید کرد: همین مسئله وظیفه ما را سنگین می‌کند که به مطالعه جدی و عمیق‌تر در این زمینه به خصوص با رویکرد جامع‌نگری به منابع بپردازیم زیرا ریشه بسیاری از این مسایل در همین مسئله نهفته است.
در ادامه این بحث تعدادی از حاضران به نقد مباحث ارایه‌دهنده به خصوص در زمینه وجود مطالب تکفیری در برخی منابع شیعه پرداختند از جمله اینکه عمدتا منابع فرقه‌های غیرشیعه، تکفیر را تئوریزه کرده‌اند. همچنین شیعه بعد از انقلاب برای رسیدن به وحدت و جلوگیری از تکفیر هزینه داده و قربانی تکفیر نیز بوده است.