صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۵۵۸۸۶۲
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۱
ادای زکات سلامتی؛

گروه سلامت: سخنگوی سازمان انتقال خون از اهدای خون بیش از 1.5 میلون نفر در کشور طی 9 ماهه سال جاری خبر داد.

بشیر حاجی بیگی، مدیر کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان انتقال خون ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 1 میلیون و 900 هزار نفر داوطلب اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند، اظهار کرد: از این میان حدود 1 میلیون و 600 هزار نفر موفق به اهدای خون شده‌اند.

حاجی بیگی افزود: از مجموع 90 درصد دارنده گروه خون مثبت که در 9 ماهه سال جاری تا پایان دی‌ماه خون اهدا کرده‌اند، 34 درصد از اهداکنندگان دارای گروه خون O مثبت بوده‌اند همچنین گروه خون Aمثبت با 27 در صد، Bمثبت با 22 درصد و AB مثبت با 7 درصد از دیگر اهداکنندگان گرو‌ه‌های مثبت خون بوده‌اند.

وی با بیان اینکه 90 درصد از مردم کشور دارای گروه خون مثبت و تنها 10 درصد دارای گروه خون منفی هستند بیان کرد: از 10 درصد اهداکنندگان گروه منفی خون که در 9 ماه منتهی به پایان آذر ماه 1395 خون اهداکرده‌اند، 4 درصد دارای گروه خونی Oمنفی، 3 درصد   Aمنفی، 2 درصد Bمنفی و تنها یک درصد گروه خون ABمنفی بوده‌اند.

سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به مشارکت پایین بانوان در اهدای خون اظهار کرد: متوسط شاخص اهدای خون بانوان در کشور 4/4 درصد است، با این حال در 9 ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال پیش، در استان های البرز، قزوین و کرمانشاه این شاخص بیشترین رشد در کشور را نشان می‌دهد.

وی افزود: استان‌های لرستان با 9 درصد، مرکزی با 8 درصد و سیستان و بلوچستان با 7 درصد، بالاترین شاخص اهدای خون بانوان را در مدت یاد شده داشته‌اند.