صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۱۱۱۶۶
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۹
قدیانی گفت:

گروه دانشگاه: رئیس سازمان بسیج علم، پژوهشی و فناوری کشور گفت: امروز تلاش علمی در کشور به صورت گسترده در حال انجام است اما به دلیل عدم هم‌افزایی، منجر به جهاد نشده است. دسته‌ها و نیروها به صورت جداگانه تلاش خود را در این عرصه انجام می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان  بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور، حسین قدیانی، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در نشست فعالان عرصه علم و فناوری با تاکید بر مبانی انقلاب اسلامی و شعار تمدن‌ساز و هویت‌بخش انقلاب اسلامی گفت: ضرورت جهاد علمی مسئله‌ای انکارناپذیر است. اما در خط مقدم جبهه جهاد علمی چه کسانی قرار دارند؟ فرمانده این جبهه کیست؟ و چگونه پشتیبانی می‌شود؟

وی تصریح کرد: امروز تلاش علمی در کشور به صورت گسترده در حال انجام است، اما به دلیل عدم هم‌افزایی، منجر به جهاد نشده است. دسته‌ها و نیروها به صورت جداگانه تلاش خود را در این عرصه انجام می‌دهند.

رئیس سازمان علمی، پژوهشی و فناوری کشور با اشاره به آمارهای علمی کشور اظهار کرد: ما بیش از 2700 مرکز آموزش عالی و 194 مرکز تحقیقاتی و نزدیک به 150 هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های کشور و 4 میلیون دانشجو و 2900 شرکت دانش‌بنیان داریم.

وی افزود: این آمار نشان‌دهنده پیشرفت علمی خوب کشور است اما برای تبدیل علم به فناوری و فناوری به ثروت مشکل داریم.

وی ادامه داد: طبق آسیب‌شناسی صورت گرفته برای حل این مشکلات بایستی بر سه موضوع اساسی دقت بیشتری لحاظ شود: اینکه نمی‌دانیم چه داریم و چه می‌خواهیم؟ یک مرکز کنترل فرماندهی علمی نیاز داریم و عدم وجود فرآیند مدیریت دانش کشور به شدت احساس می‌شود.

قدیانی با اشاره به راهکار های ساده برای برون رفت از این شرایط گفت: باید به داشته و نداشته اشراف داشت و اولویت‌های پژوهش را مشخص کرد و در این صورت بتوانیم یک رابطه منطقی بین نیازمندی‌ها و توانمندی‌ها ایجاد کنیم، یعنی مدیریت دانش و توان کشور.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در پایان ضمن اشاره به توصیه‌های مقام معظم رهبری در بحث جریان‌سازی در پیشرفت علمی کشور اظهار کرد: برای فعالیت در زمینه جریان‌سازی پیشرفت علمی کشور 4 راهبرد در نظر گرفته شده است.  تقویت بنیه علمی کشور، کمک به مدیریت دانش و توان علمی، کمک به ایجاد تحول در محتوای علوم انسانی و در نهایت استخراج مدل مفهومی از بانک نیازمندی‌ها و توانمندی‌ها است.