صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۲۷۸۰۶
تاریخ انتشار : ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۵
حریرچی:

گروه سلامت: سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به ورود برخی افراد به حوزه طب سنتی و اسلامی از شکایات وزارت بهداشت در رابطه با ورود این افراد به حوزه درمان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری این وزارتخانه که صبح امروز 16 مردادماه برگزار شد؛ با اشاره به ورود برخی افراد به حوزه طب سنتی و اسلامی به بهانه‌های مذهبی اظهار کرد: بر اساس سیاست‌های کلی نظام سلامت و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت، نظارت و ارائه خدمات در حوزه طب سنتی و طب اسلامی بر عهده وزارت بهداشت است و چنانچه خارج از این ضوابط عمل شود براساس مبانی حقوقی و قضایی با این افراد برخورد می‌شود.

وی افزود: در ورود برخی افراد برای ارائه توصیه‌های اصلاح سبک زندگی هیچ مشکلی وجود ندارد ولی ورود به عرصه درمان و پزشکی که متاسفانه در آنها شاهد پرونده‌های عجیب با عوارض و حتی مرگ هستیم مشاهده شود که این افراد وارد کار پزشکی به نام طب سنتی شدند که مسلماً وزارت بهداشت برای تضمین سلامت مردم با آنها از مسیر قضایی برخورد جدی می‌کند.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: احترام به تجربه زحمتکشان طب سنتی واجب است ولی باید در یک کشور همه براساس قانون و در زیر چتر نهادهای نظارتی و براساس علم روز کار کرد تا در حوزه سلامت شاهد تداخلات درمانی نشویم که می‌تواند برای مردم و بیماران عوارض بسیاری در بر داشته باشد.

قائم مقام وزیر بهداشت عنوان کرد: افراد بدانند با برخی ادعاهای واهی درمان در طب سنتی که مسیر قانونی را نداشته باشد برخوردهای قانونی محکمی می‌شود هم اکنون نیز پرونده‌های قضایی متخلفان در طب سنتی داریم ولی تا قاضی اجازه ندهد نمی‌توانیم این موارد را رسانه‌ای کنیم.

حریرچی در ادامه با تأکید بر غیر قانونی بودن هر نوع وجه دریافتی از بیمار خارج از صندوق‌های بیمارستانی در این مراکز عنوان کرد: در کلیه بیمارستان‌های کشور شامل دولتی و خصوصی دریافت کلیه هزینه‌ها به هر میزانی که باشد باید از طریق صندوق‌های بیمارستان انجام شود.

وی تأکید کرد: دریافت هزینه بیمارستان توسط هر شخص یا هر مقامی به خارج از صندوق بیمارستان غیر قانونی و ممنوع بوده و در صورت اثبات و مشاهده به شدت با آن برخورد می‌‎شود.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه به مسأله تربیت پرستاران در بیمارستان‌ها و حواشی به وجود آمده برای آن پرداخت و عنوان کرد: درباره موضوع آموزش پرستاران در بیمارستان‌ها ما از نظرات کارشناسی استقبال می‌کنیم، اما درخواست ما از گروه‌های مختلف این است که به صورت مکتوب و یا در جلسات حضوری نظرات خود را مطرح کنند. البته همه باید توجه داشته باشیم که هدف از ایجاد نظام سلامت و وزارت بهداشت این است که سلامت مردم را ارتقاء دهیم و بنابراین همه سیاست‌های ما باید بر اساس توجه به ارتقاء سلامت مردم پیش رود.

وی بیان کرد: آموزش پرستاران تفاوتی با آموزش آکادمیک پرستاران ندارد. چرا که این افراد از طریق کنکور پذیرش می‌شوند و آموزش‌های لازم با معیارهای شورای عالی انقلاب فرهنگی به آنها ارائه و تعداد واحدها و نحوه آموزش نیز کاملا مشابه سیستم آکادمیک است. اما در کنار این آموزش‌ها از ظرفیت آموزش‌های بالینی در بیمارستان‌ها هم استفاده می‌کنیم.

حریرچی با اشاره به کمبود پزشک و پرستار در کشور عنوان کرد: کادر درمانی که در حال حاضر در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی حضور دارند، تحت فشار هستند چرا که باید بیش‌ از اندازه کار کنند از طرف دیگر مردم در تامین خدمات تخصصی و پزشکی دچار مشکلاتی هستند. بنابراین باید نیرو تامین شود تا از ظرفیت خدمت رسانی آنها استفاده شود.

وی در ادامه به مسأله سطح بندی خدمات بهداشتی و درمانی کشور پرداخت و اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته به این مسأله توجه زیادی می‌شود کشور ما نیز وزارت بهداشت متعاقبا براساس برنامه های توسعه اقدامات قابل توجه ای را براساس نیازهای پزشکی و پرستاری کشور در بحث سطح بندی انجام داده است و تا یک ماه آینده نیز الگوی درمان 1404 توسط وزیر بهداشت رونمایی می‌شود.

 نقش رسانه در حوزه سلامت
حریرچی در ادامه با اشاره روز خبرنگار در رابطه با نقش رسانه در حوزه سلامت اظهار کرد: رسانه‌ها باید به اولویت‌های مهم سلامت از جمله دیابت و چاقی که جامعه و درصد بسیار بالای از کشور درگیر آن هستند بپردازند ولی متاسفانه توجه رسانه به تب کریمه کنگو معطوف می‌شود در حالیکه افراد درگیر برای تب کنگو چند صدنفر است و بیش از چندین میلیون نفر گرفتار دیابت و عوارض و مرگ و میر آن هستند بنابراین اولویت رسانه باید معطوف به مباحثی چون دیابت شود.

حریرچی ادامه داد: مثلا برخی افراد مشهور دچار بیماری‌ای می‌شوند که قابل درمان نیست زیرا اصلاً در دنیا علم چنین پیشرفتی نکرده است، بنابراین همه انتقادات به سمت وزارت بهداشت سوق پیدا می‌کند که چرا اقدامی نمی‌شود درحالیکه وظیفه وزارت بهداشت تضمین سلامت تمام مردم جامعه است.

وی در رابطه با ادامه اجرای طرح پزشک خانواده گفت: در اجرای طرح پزشک خانواده باید به نهادهای حوزه سلامت کمک شود، به طور مثال در استان فارس که پزشک خانواده در حال اجرا است، یکی از گلایه‌های مردم این است که چرا در طرح پزشک خانواده نمی‌توانند به هر پزشک و متخصص مراجعه کنند، درحالیکه در طرح پزشک خانواده باید مردم و بیماران فقط به پزشک منتخب مراجعه کنند و این فرهنگ‌سازی در حوزه سلامت با اطلاع‌رسانی برای افزایش سواد سلامت مردم را می‌طلبد.