صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۲۸۰۰۲
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۰
/آیه روز/

گروه معارف: ریشه ﭘﺮﺳﺘﺶ ﻭ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺍﻧﺴﺎﻧﻰ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ، منتها طبق فرموده خدای متعال در قرآن کریم، ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﻣﺴﻴﺮ ﻭ ﺟﻬﺖ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻣﻌﻴّﻦ ﻣﻰ‌ﻛﻨﻨﺪ.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، عبادت و پرستش امری فطری است و در هر انسانی وجود دارد هرچند مشاهده می‌شود در مواقعی این امر فطری و عقلانی، در مسیر ناصحیح خود قرار گرفته و نه تنها موجب سعادت نمی‌شود، بلکه زمینه شقاوت فرد را رقم می‌زند.

خدای متعال برای هدایت این مساله در مسیر صحیح خود زمینه‌های راهنمایی گوناگونی را در نظر گرفته است که یکی از آنها ارسال انبیاء با هدف نشان دادن مسیر حق بوده است.

در آیه ۲۶ از سوره مبارکه هود که در ادامه روایت حضرت نوح در میان قومش است، می‌خوانیم: «أن لَّا تَعْبُدُوا إِلَّا اللَّهَ إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكُمْ عَذَابَ يَوْمٍ أَلِيم»؛ «ﻛﻪ ﺟﺰ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﻧﭙﺮﺳﺘﻴﺪ؛ ﻣﻦ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﺍﺯ ﻋﺬﺍﺏ ﺭﻭﺯﻯ ﺩﺭﺩﻧﺎﻙ ﺑﻴﻤﻨﺎﻛم».

در تفسیر این آیه شریفه می‌توان به چند نکته اشاره کرد:

ﻫﺪﻑ ﻭ ﻭﻇﻴﻔﻪ ﺍﻧﺒﻴﺎ، ﺑﻴﺎﻥ ﻣﺴﺌﻠﻪ ﺗﻮﺣﻴﺪ ﺍﺳﺖ. ﺍﻟﺎّ ﺗﻌﺒﺪﻭﺍ ﺍﻟﺎّ ﺍﻟﻠﻪ

ﺗﺎﺭﻳﺦ ﺷﺮک، ﺑﻪ ﺯﻣﺎﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻧﻮﺡ ﻧﻴﺰ ﺑﺮ ﻣﻰﮔﺮﺩﺩ. ﻟﺎﺗﻌﺒﺪﻭﺍ ﺍﻟﺎّ ﺍﻟﻠﻪ

ﺍﺻﻞ ﭘﺮﺳﺘﺶ ﻭ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺍﻧﺴﺎﻧﻰ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ، ﻟﻜﻦ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺍﻥ ﻣﺴﻴﺮ ﻭ ﺟﻬﺖ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻣﻌﻴّﻦ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ. ﻟﺎﺗﻌﺒﺪﻭﺍ ﺍﻟﺎّ ﺍﻟﻠﻪ

ﺍﻧﺒﻴﺎ، ﺧﻴﺮﺧﻮﺍﻩ ﻭ ﺩﻟﺴﻮﺯ ﻣﺮﺩم ﺑﻮﺩﻩﺍﻧﺪ. ﺍﻧّﻰ ﺍﺧﺎﻑ ﻋﻠﻴﻜﻢ

ﻭﻇﻴﻔﻪ ﻣﺒﻠّﻎ ﻭ ﻣﺮﺑّﻰ، ﺑﻴﺎﻥ ﺧﻄﺮﺍﺕ ﻭ ﻋﻮﺍﻗﺐ ﺳﻮء ﺷﺮک ﺑﻪ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺍﺳﺖ. ﺍﺧﺎﻑ ﻋﻠﻴﻜﻢ ﻋﺬﺍﺏ ﻳﻮم ﺍﻟﻴﻢ