صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۵۰۳۳۱
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۶
آیت الله محمود شاهرودی عنوان کرد:

گروه سلامت: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیام خود به همایش بین‌المللی اقتصاد، گردشگری و فرآورده‌های حلال توجه به حلال را راه برون رفت از اقتصاد نفتی، وابسته و موجب تحقق یافتن اقتصاد مقاومتی دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله سید محمود شاهرودی در پیامی به همایش بین‌المللی اقتصاد، فرآورده‌ها و گردشگری حلال با بیان اینکه اقتصاد و گردشگری دو واژه‌ای هستند که تا حد زیادی مفاهیم جدید برخاسته از تحولات عمیق روزگاران اخیر را به ذهن متبادر می‌سازند اظهار کرد: آنچه آشکار است این دو مفهوم همواره مورد عنایت ویژه اسلام قرار داشته و این حقیقت با توجه به کثرت آیات شریفه قرآن و احادیث روایت شده از حضرت ختمی مرتبت(ص) و ائمه معصومین(ع) امری مسلم است.

وی افزود: واژه حلال اگر چه واژه‌ای اسلامی است اما بیشتر از یک دهه مفهوم آن با فناوری‌های اطلاعات جدید به عنوان یک پدیده نوظهور و قدرتمند جای خود را نه تنها در دنیای اسلام بلکه در سراسر جهان باز کرده است. اظهر من الشمس است که اوج کاربرد مفهوم حلال را در عرصه‌های چون اقتصاد و گردشگری می‌توان دید به ویژه آنکه بخش بزرگی از مناطق و بازارهای هدف گردشگری در سرزمین‌های واقع شده که به نام دنیای اسلام شناخته می‌شود

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: شمار فراوانی از گردشگران را مسلمانان با توجه به جمعیت قریب یک میلیارد و 500 میلیون نفری خود تشکیل می‌دهند و تجمیع این دو عامل اسباب توجه فعالان عرصه گردشگری را به سرزمین‌های اسلامی و مسلمانان موجب شده و البته گرایش روز افزونی را حتی در بین جوامع غیر مسلمان شاهد شده است.

این مرجع تقلید با بیان اینکه در صنعت و اقتصاد گردشگری جهانی مواردی عدیده‌ای را می‌توان یافت که چندان با آموزه‌های اسلامی سازگار نیست گفت: به طبع اسباب فراهم آوردن محدویت‌های ادیده‌ و حتی کاهش اشتیاق مسلمان با امر گردشگری را فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: طرح مباحثی نوین و مورد مطلوبیت وسیع در دانش و صنعت گردشگری حلال برایند کنکاش‌هایی بود که در زمینه رفع این مشکلات صورت گرفت. مبحثی که در آن خدمات گردشگری به شیوه‌ای ارائه می‌شود که نه تنها مسلمانان بلکه غیر مسلمانان را مشتاق و علاقمند و بهره جستن از خدمات آن می‌ساخت بنابراین استاندارد گردشگری حلال با نظرات فقهی و شرعی اینجانب تهیه و تدوین شد که در برگیرنده 20 زیر شاخه مختلف مرتبط با اقتصاد و گردشگری چون اقامتگاه‌ها و هتل‌ها، خدمات حمل و نقل، خوراکی و آشامیدنی، خدمات دارویی، آرایشی، بهداشتی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای است.

آیت الله شاهرودی عنوان کرد: در پی این تدوین ضمن تائید و استقبال آن در مراکز و مجامع بین المللی در دانشگاه‌های معتبر دنیا نیز برای نخستین بار کرسی و رشته‌ای تحصیلی گردشگری حلال پایه ریزی شد. استاندارد گردشگری حلال مدون شده را می‌توان به منزله گواهینامه بین المللی کیفیت، صحت و سلامت خدمات گردشگری دانست.

وی تصریح کرد: در حقیقت با کمال اطمینان می‌توان اذعان کرد با توجه به این مهمات و همچنین در راستای نیل به اهداف سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران در جهت برآورده شدن منویات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی توجه ویژه به مفهوم حلال و انجام برنامه ریزی دقیق، مدون و علمی برای افزودن کاربرد آن در عرصه‌های چون اقتصاد و گردشگری امری الزامی، ضروری و بلاشک است.

وی در پایان اظهار کرد: اینجانب ضمن عرض تبریک به مسئولان و دست ‌اندرکاران برگزاری اتفاق میمون و مبارک این همایش آرزو می‌کنم در پناه الطاف پروردگار متعال این مهم چون فتح بابی برای شروع کاری بزرگ باشد که سرانجام آن برون رفت و رهایی از وابستگی به اقتصاد نفتی، علمی و عملی ساختن همچنین تحقق بخشیدن به اقتصاد مقاومتی خواهد بود.