صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۶۸۷۹۴۸
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۵
منتشر شد؛

گروه بین الملل- کتاب «وسوسه قبور در اسلام سلفی: بت شکنی، تخریب و بت پرستی» نوشته آندرج برانک (Ondřej Beránek) و پاول توپک (Pavel Ťupek) توسط انتشارات دانشگاه ادینبرو (University of Edinburgh) در اسکاتلند با هدف بررسی ایدئولوژی سلفیت در مورد تخریب قبور منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری edinburghuniversitypress؛ در دهه‌های گذشته در بخش‌های مختلف جهان اسلام، حملات شدیدی نسبت به معماری خاکسپاری اسلامی و معماری مذهبی صورت گرفته است.


این حملات و خراب کردن قبور از جنس حملات اتفاقی نیستند بلکه به عنوان انجام وظیفه‌ای دینی در سنت و متون وهابیت و سلفیت قلمداد شده اند.


در نظر برخی مسلمانان، قبرستان ها، زیارتگاه ها و مقبره ها این پتانسیل را دارند که مومنان را به شرک و پرستش غیر خدا تحریک و ترغیب کنند، از این رو وظیفه دینی ایجاب می‌کند که قبرها با زمین هم سطح شوند (تسویه القبور) که در واقع همان تخریب قبور است.


کتاب حاضر، در راستای روشن شدن این ایدئولوژی، تخریب قبور فعلی در جهان اسلام را توضیح می‌دهد و منابع ایدئولوژیک بت شکنی (شمایل شکنی) از منظر تاریخی آن (از مباحث کلامی و فقهی قرون وسطی تا جنبش های اسلامی معاصر از جمله داعش) را بررسی می کند/.