صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۷۴۲۴۳۹
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰

گروه بین‌الملل - در روز 22 مارس (دوم فروردین)، یک روز پس از نوروز ایرانی، مراسمی از سوی بکتاشیان آلبانی به نام «سلطان نوروز» برگزار می‌شود.

به گزارش ایکنا به نقل از کانال تلگرام فطرس مدیا(مرکز سینمای مستند اسلامی)؛ پیروان بکتاشیه معتقدند که سلطان نوروز همان روزِ عیدِ غدیرِ خم است. این روز پس از فروپاشی نظام کمونیستی و بازگشت مجدد آزادی مذاهب در آلبانی، به عنوان یک جشن ملی، تعطیل عمومی اعلام شد.

به همین مناسبت همه ساله در این روز که مصادف با 22 مارس (دوم فروردین)؛ یک روز پس از نوروز ایرانی است، در تیرانا، پایتخت آلبانی از سوی رهبر جهانی بکتاشیه مراسمی برگزار می‌شود.

در این روز رهبران مختلفِ ادیان، رهبران سیاسی، دیپلمات‌های خارجی و نیز مردم بکتاشی به ملاقات رهبر بکتاشیه می‌آیند و پذیرایی از میهمانان رهبر بکتاشی با استکانی از شیرِ گرمِ شیرین و تکه‌ای شیرینی صورت می‌گیرد. بنابر اعتقاد آنان این شیر، نمادِ شیرِ مادری امام علی(ع) است که او در کودکی نوشید.

بکتاشیان 20 درصد جمعیت 70 درصدی مسلمانان آلبانی را تشکیل می‌دهند، اما تعطیلی عمومی به مناسبت روز سلطان نوروز در این کشور گویای توجه و احترام دولت نسبت به این طریقت شیعی است.

با توجه به تحقیقات فطرس مدیا مشخص است که از دیرباز، همزمانیِ نوروز و غدیر، دارای پایه و اساسِ تاریخی است.

انتهای پیام